شهركرد- ايرنا- معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درماني چهارمحال و بختياري گفت: كشتارگاه هاي غير مجاز و خانگي مي تواند در معرض تب كريمه كنگو قرار بگيرد.

به گزارش ايرنا، عبدالمجيد فدايي روز سه شنبه در كارگاه آشنايي با تب كريمه كنگوي در مركز بهداشت چهارمحال و بختياري اظهار كرد: با وجود اين كه تاكنون موردي از ابتلا به اين بيماري در استان گزارش نشده است اما با توجه به ابتلاي 6بيمار در استان همجوار اصفهان، در صورت انجام ندادن اقدامات مناسب و بهنگام، شيوع بيماري در چهارمحال و بختياري دور از انتظار نيست.
وي با تاكيد بر غيرمجاز بودن مراكز عرضه و ذبح دام در روستاي بارده شهرستان بن و شهر كاج شهرستان اردل يادآور شد: اين مناطق جزو 2 كانون احتمال شيوع بيماري تب كريمه كنگو است.
فدايي ادامه داد: ويروس اين بيماري از طريق نيش كنه و يا ترشحات خوني، ادرار، مدفوع و بزاقي بيماران و دام هاي آلوده، وارد بدن انسان شده و در صورت عدم اقدامات لازم پس از آسيب به ارگان هاي مختلف بدن نظير كبد و دستگاه گوارش منجر به مرگ افراد مي شود.
وي افزود: چوپانان،ذبح كنندگان دام، كاركنان رستوران و كبابي ها، تجار پوست دام، دامپزشكان، پرستاران، متخصصان و كادر بهداشتي و درماني و تمامي افرادي كه به نوعي با دام و افراد آلوده به اين ويروس در ارتباط و تماس هستند جزو گروه هاي در معرض خطر ابتلا به بيماري تب كريمه كنگو محسوب مي شوند.
فدايي بيان كرد: اين افراد ملزم به رعايت موارد بهداشتي نظير سمپاشي منازل و اصطبل ها براي كاهش كنه، گند زدايي محيط هاي آلوده به خون و ترشحات آلوده، خودداري از ذبح دام در معابر عمومي و منازل، عدم مصرف گوشت و جگر تازه و يا نيم پز، خودداري از تماس با ترشحات و خون آلوده و استفاده از لوازم حفاظتي در مواجهه با دام بيمار هستند.
يك متخصص بيماري هاي عفوني در چهارمحال و بختياري نيز در اين كارگاه اظهار كرد: اين بيماري به دليل عفوني بودن با علائمي مشابه بيماري هاي عفوني همچون، سردرد، تب و لرز ، بي حالي و حالت تهوع در افراد بروز مي كند.
ناصر خسروي تصريح كرد: با توجه به اهميت اين موضوع كاركنان بهداشتي در مواجهه با اين علائم بايد در شرح حال بيمار تماس وي با دام ، پرندگان و يا مصرف گوشت و لبنيات محلي را مدنظر داشته باشند تا در صورت بروز اپيدمي( شيوع فراگير بيماري ) سريعتر شناسايي شود.
رييس سابق مركز بهداشت چهارمحال و بختياري ادامه داد: از آنجا كه ويروس بيماري تب كريمه كنگو خارج از بدن موجود جاندار، زنده نمي ماند لازم است گوشت تازه پيش ازخرد و بسته بندي شدن به مدت 24ساعت در يخچال نگه داري شود.
خسروي با بيان اين كه انتقال اين ويروس از جسد نيز امكان پذير است افزود: براي انتقال اجساد آلوده و دفن آنان بايد راهكار خاصي در پيش گرفته شود.
وي ادامه داد: مدت زمان دوره نهفتگي اين بيماري بسته به نوع انتقال از طريق گزش كنه و يا تماس با ترشحات آلوده است.
خسروي تشخيص زودهنگام و مديريت تيم بيمارستاني در كنترل بيماري را از راهكارهاي ضروري براي پيشگري از شيوع اين بيماري و بروز اپيدمي آن در جامعه برشمرد.
اين متخصص بيماري هاي عفوني، بر جلوگيري از قاچاق دام از مرزهاي غربي و شرقي كشور و پيگيري جدي براي راه اندازي كشتارگاه هاي مجاز و بهداشتي در 2كانون بارده و كاج تاكيد فراوان كرد.
مديركل دامپزشكي چهارمحال و بختياري نيز در اين كارگاه با تشريح اقدامات اين اداره كل براي جلوگيري از شيوع بيماري تب كريمه كنگو بيان كرد: در اين راستا در كشتارگاه صنعتي استان در جونقان گوشت دام هاي ذبح شده به مدت 24ساعت در درماي صفر درجه نگه داري مي شود.
عبدالمحمد نجاتي با بيان اين كه گوشت سالم به ميزان كافي در استان موجود است افزود: بسياري از كشتارگاه هاي سنتي از سوي اداره كل دامپزشكي ملزم به ذبح دام در كشتارگاه صنعتي جونقان شده اند و از نظر ميزان گوشت سالم هيچ گونه نگراني در استان وجود ندارد.
وي ادامه داد: ساخت كشتارگاه بهداشتي در روستاي بارده در دست پيگيري است و قصابان شهر كاج نيز متعهد شده اند ظرف مدت 2 ماه زميني را براي راه اندازي كشتارگاه مشخص كنند .
نجاتي افزود: البته تا زمان راه اندازي اين مكان ها، ذبح دام و خريد گوشت از روستاي بارده و شهر كاج غيرمجاز است.
وي اقدامات اين اداره كل در پيشگيري از ابتلا و كنترل بيماري هاي مشترك بين دام و انسان نظير سل گاوي، تب مالت و آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان در چهارمحال و بختياري طي سال هاي اخير را ارزشمند خواند.
به گزارش ايرنا، در اين كارگاه كه با حضور روساي شبكه و كارشناسان بهداشتي و روساي بيمارستان ها در سالن جلسات مركز بهداشت استان برگزار شد بر اقدام سريعتر اداره كل دامپزشكي براي اختصاص زمين به ساخت كشتارگاه هاي مجاز در روستاي بارده و شهر كاج و ساماندهي كشتارگاه هاي غيرمجاز در اين مناطق تاكيد شد.
خبرنگار:شكوفه سليماني ** انتشار دهنده: محمود رئيسي
8125/2097