محمدحسن لطفي روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اين هموطن جنوبي، مدتي قبل با علائمي شبيه بيماري تب كريمه كنگو به بكي از مراكز درماني استان مراجعه اما با وجود تلاش پزشكان، متاسفانه فوت مي كند.
وي محل آلودگي بيمار ياد شده را بندرعباس اعلام و اظهار كرد: در استان يزد هفت نفر مشكوك به ابتلا به تب كريمه كنگو مورد معاينه قرار گرفتند كه خوشبختانه ابتلاي اين افراد به بيماري ياد شده تاييد نشد.
لطفي با بيان اينكه شهروندان استان يزد نگران نباشند اما اين بيماري را جدي بگيرند توصيه كرد: گوشت را از مراكز بهداشتي و مورد تاييد سازمان دامپزشكي خريداري كنند.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقي يزد اضافه كرد: همچنين شهروندان اگر گوشت تازه تهيه مي كنند حداقل 24 ساعت و جگر را به مدت 48 ساعت در يخچال خانگي( با دماي صفر تا 4 درجه سانتيگراد) نگهداري و سپس بسته بندي و مصرف نمايند.
لطفي در ادامه با اشاره به شيوع بيماري خطرناك تب كريمه كنگو در برخي از استانها، پيشگيري را در اين زمينه مهم خواند و از شهروندان يزدي خواست به توصيه هاي بهداشتي توجه جدي داشته باشند.
وي خاطرنشان كرد: اين بيماري يك بيماري ويروسي است كه از طريق كنه و گوشت حيوانات آلوده به خصوص گوسفند به انسان منتقل مي شود.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقي يزد افزود: عامل شيوع اين بيماري در دامها 'كنه' است كه در زمان گرم بودن هوا بيشترين فعاليت را دارند و دامداران، قصاب ها و كارگران كشتارگاه هاي دام بيش از ساير افراد در معرض ابتلا به تب كريمه كنگو قرار دارند.
يك مسوول وزارت بهداشت اخيرا اعلام كرده بود: از ابتداي امسال تاكنون 28 نفر به بيماري تب كريمه كنگو مبتلا شده اند كه 19 نفر آنها مربوط به يك كشتارگاه در زاهدان بوده كه به علت نقص فني در سردخانه كشتارگاه مبتلا شدند.
به گفته وي همه اين مبتلايان در زاهدان درمان شدند و از ابتداي امسال فقط دو مورد مرگ ناشي از اين بيماري در كشور داشتيم كه يك مورد پيرمردي در كرمانشاه و ديگري در بندر عباس بود.
در مدت مشابه سال گذشته تعداد مبتلايان به بيماري تب كريمه كنگو 35 نفر بود و تعداد موارد فوتي نيز بيش از دو نفر(امسال) بود.
تب كريمه كنگو يك تب خونريزي دهنده ويروسي است كه توسط كنه ها به دام ها منتقل شده و انسان با گزش كنه، تماس با دام يا ذبح دام آلوده و همچنين تماس با گوشت آلوده به بيماري تب كريمه كنگو مبتلا مي شود.
تب، درد عضلاني، گردن درد، سفت شدن بافت گردن، درد چشم، حساسيت چشم نسبت به نور، تهوع، استفراغ، اسهال، شكم درد، گلودرد، نوسانات خلقي شديد و خواب آلودگي از مهمترين علايم تب خونريزي دهنده كنگو هستند.
اين بيماري براي اولين بار در سال 1944 در شبه جزيره كريمه توسط دانشمندان روسي شناسايي شد و تب هموراژيك كريمه نام گرفت.
در سال 1969 مشخص شد عامل تب خونريزي دهنده كريمه مشابه عامل بيماري است كه در جريان اپيدمي سال 1956 در كنگو پيدا شد و تركيب نام اين دو منطقه علت نامگذاري اين بيماري است.
2088/ 6197 خبرنگار: كبري دانشي دهج ** انتشار: فلاح
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۰
يزد - ايرنا - معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقي يزد با تاييد مرگ يك قصاب اهل بندرعباس بر اثر تب كريمه كنگو در يكي از بيمارستانهاي اين استان گفت: تاكنون موردي از فوت شهروندان يزدي بعلت اين بيماري، گزارش نشده است.