موسي صميمي روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: مردم در پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي از طريق امر به معروف و نهي از منكر، موفق تر از پليس عمل مي كنند و بايد وارد اين عرصه خطير شوند و فرهنگ امر به معروف و نهي از منكر را ترويج دهند.
وي با بيان اينكه مصداق هاي امر به معروف و نهي از منكر در جامعه ناشناخته مانده است، گفت: معروف و منكر به خوبي در جامعه مورد شناسايي قرار نگرفته است و مصداق ها براي مردم روشن نيست.
وي با طرح اين سوال كه آيا سفره هاي افطاري در رستوران هاي گران قيمت با غذاهاي متنوع منكر نيست؟ ادامه داد: جاي تعجب است كه خانواده هايي براي افطار كردن غذاي مناسب ندارند و رستوران هاي گران قيمت، سفره هاي متنوع افطاري پهن مي كنند كه در برخي موارد ميهمانان اين سفره ها حتي روزه هم نيستند.
وي اسراف، انحراف هاي اجتماعي، اعتياد، افترا، تهمت و تخلف در فضاي مجازي را نيز جزو منكرات عنوان كرد و افزود: امر به معروف در اين زمينه ضروري است.
وي ادامه داد: برخي ها منكر را تنها مدل پوشش جوانان و بيرون ماندن چند تارموي يك دختر مي دانند در حاليكه منكرات بزرگتر در ميان مردم مخفي مانده است.
رئيس سازمان قضايي نيروهاي مسلح آذربايجان غربي با تاكيد بر ترويج فرهنگ امر به معروف و نهي از منكر در ميان تمامي جوانان و با پوشش هاي متنوع، ادامه داد: براي هدايت جوانان بايد پاي صحبت برخي از آنان كه نوع لباسشان چندان مناسب نيست، نشست و برخوردي متواضعانه با آنان داشت.
استاد حقوق دانشگاه هاي آذربايجان غربي اظهار كرد: وقتي همايشي با موضوع حجاب برگزار مي شود، تنها زنان با حجاب دعوت مي شوند و براي آنان از حجاب مي گويند در حاليكه ساير بانوان نيز بايد حضور داشته باشند.
وي افزود: در حالي كه امر به معروف و نهي از منكر قواعد خاصي دارد و بايد روانشناسانه با آن برخورد شود، امران به معروف و ناهيان از منكر در بيشتر موارد ناشيانه عمل مي كنند.
وي افزود: ما با ندانم كاري خود، بزرگترين ظلم را به امر به معروف و نهي از منكر كرده ايم و نتيجه آن فراموش شدن آسيب هاي بزرگ و برجسته سازي آسيب هاي كوچك است.
به گزارش ايرنا با توجه به نقشي كه امر به معروف و نهي از منكر در اصلاح جامعه و فرد دارد، ضرورت طرح بحث از اين دو واجب بزرگ الهي بر كسي پوشيده نيست و اگر اين حقيقت را باور كنيم كه امر به معروف باعث احياء دين و ضامن اجراي قوانين و دستورات اسلام مي شود، لازم است تا با طرح اين مباحث مردم را به اين وظيفه مهم آشنا كرد.
بايد اعتراف كرد كه در اثر كوتاهي نخبگان حوزه و دانشگاه در طرح و تبيين اين مباحث هنوز بسياري از افراد از مسائل ابتدايي امر به معروف و نهي از منكر بي اطلاع هستند.
بسياري از مردم توجه ندارند كه امر به معروف نيز همانند نماز و روزه بر آنان واجب است و بر فردي كه به سنّ تكليف مي رسد هم زمان با وجوب نماز و روزه امر به معروف و نهي از منكر نيز بر او واجب مي شود.
8135/ 3072
** خبرنگار: شهين بيدادرس ** انتشار دهنده: عليرضا فولادي
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۰
اروميه- ايرنا- رئيس سازمان قضايي نيروهاي مسلح آذربايجان غربي با تاكيد بر اينكه امر به معروف و نهي از منكر موجب كاهش آسيب هاي اجتماعي و جرم در جامعه مي شود، گفت: مردم بهترين متوليان اين عرصه هستند.