به گزارش روز چهارشنبه گروه علمی ایرنا از روزنامه دیلی میل، محققان دانشگاه Pompeu Fabra در بارسلون گفتند كه هر دقیقه یك بار كامیون زباله پلاستیكی حاصل از پسماندهای خانگی و یا صنعتی به اقیانوس ها راه می یابند، اما تنها یك صدم میزان زباله پلاستیكی كه انتظار می رود، در دریاها شناور می مانند.
بر این اساس، محققان اسپانیایی دریافتند كه این عدم تطابق را می توان با افزایش شمار میكروب هایی در دریا توضیح داد كه توانایی تجزیه و هضم پلاستیك دارند.
به گفته آنها، محققان در این مطالعه با استفاده از الگوسازی ریاضی ثابت كردند كه فرآیندهای فیزیكی، مانند گردونه اقیانوس، نمی توانند نقش زیادی در از بین بردن ضایعات پلاستیكی داشته باشند و احتمالا تنها با افزایش شمار باكتری هایی كه توانایی هضم پلاستیك دارند، می توان چرایی مفقود شدن مقدار زیادی از زباله های پلاستیكی را توضیح داد.
با این حال، آنها خاطرنشان كردند كه افزایش باكتری هایی كه از پلاستیك تغذیه می كنند، الزاما خبر خوبی برای حیات وحش دریایی نیست؛ زیرا ممكن است میكروب ها تكه های بزرگ پلاستیكی را به بخش های میكروسكوپی تجزیه كنند و این تكه های ریز به عنوان غذا به بدن حیوانات دریایی راه یافته، در بافت های بدن آنها جمع و باعث مسمومیت شوند.
محققان تاكید كردند كه تنها راه مقابله با مشكل زباله های پلاستیكی اقیانوس ها، ممانعت از راه یافتن آنها به اقیانوس ها است.
علمی**2038**
مترجم: درنا محمدیان* انتشار: زهره محتشمی پور
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۶
تهران-ایرنا- محققان اسپانیایی در جریان یك مطالعه متوجه شدند میكروب هایی كه از پلاستیك تغذیه می كنند، در اقیانوس ها افزایش یافته اند و هر چند به تجزیه انبوه زباله های پلاستیكی در اقیانوس ها كمك می كنند، اما این یافته چندان خبر خوبی نیست.