دكتر محسن شانقي روز چهارشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: پايش ها دامپزشكي و مركز بهداشت استان مركزي حاكي از پاك بودن استان مركزي در خصوص اين بيماري است.
وي ادامه داد: تب كريمه كنگو نوعي بيماري خونريزي دهنده و در زمره بيماري هاي مشترك انسان و دام است كه هيچ گونه علائم باليني در جمعيت دام ها ندارد و زماني تشخيص داده مي شود كه در بين جمعيت انساني بروز كند.
مديركل دامپزشكي استان مركزي عامل انتقال بيماري تب كريمه كنگو را گزش كنه آلوده عنوان كرد و گفت: با توجه به فرارسيدن فصل گرما و افزايش فعاليت كنه ها، احتمال شيوع اين بيماري افزايش مي يابد كه سم پاشي دام و اماكن دامي براي جلوگيري از انتقال و پيشگيري از ابتلا به اين بيماري راهكاري حياتي و مهم است.
شانقي افزود: تماس با گوشت آلوده را از ديگر راه هاي رايج انتقال بيماري تب خونريزي دهنده كنگو به انسان است كه با تجهيز كشتارگاه ها به سردخانه هاي صفر تا چهار درجه مي توان از انتقال اين بيماري به انسان ها جلوگيري كرد.
وي، جلوگيري از كشتار غير مجاز دام خارج از كشتارگاه ها را از ديگر راه هاي كنترل بيماري تب كريمه كنگو اعلام كرد و گفت: نياز است مردم براي جلوگيري از انتقال اين بيماري گوشت و آلايش گوشتي مورد نياز خود را از اماكن بهداشتي و مورد تاييد اين اداره كل تهيه كنند از كشتار دام در فصول گرم سال در اماكن عمومي و منازل خودداري كنند و در صورت ذبح دام، ضمن استفاده از دستكش، عينك، چكمه و لباس مناسب لاشه دام را قبل از مصرف تا 24 ساعت و جگر و قلوه را تا 48 ساعت در دماي صفر تا چهار درجه نگهداري كنند.
مديركل دامپزشكي استان مركزي يادآور شد: ويروس تب كريمه كنگو از در سال 53 در كشور تاييد شده است و از سال 78 هرساله مواردي از اين بيماري در برخي استان ها از جمله سيستان و بلوچستان گزارش شده است و در استان مركزي نيز از سال 78 تا 91 تنها سه مورد انساني ديده شده و از سال 91 تا كنون موردي در استان وجود نداشته است.
مديركل دامپزشكي استان مركزي خاطر نشان كرد: اين آمارها نشان مي دهد در صورت رعايت مسائل بهداشتي و ضد عفوني توسط دامداران و مردم نگراني براي شيوع بيماري تب كريمه كنگو در سطح استان وجود ندارد.
دكتر شانقي گفت: با توجه به ارتباط مستقيم كارگران كشتارگاه ها با دام زنده و آلايش دامي بيشترين نگراني دامپزشكي براي جلوگيري از انتقال بيماري در زمينه رعايت مسائل بهداشتي توسط كاركنان اين اماكن است و به دليل رعايت مسائل بهداشتي و خنك سازي لاشه در كشتارگاه هاي مجاز نگراني براي مصرف گوشت در سطح جامعه وجود ندارد.
وي افزود: تشكيل ستاد كنترل و پيشگيري از شيوع بيماري تب كريمه كنگو در اداره كل دامپزشكي استان مركزي، تهيه دست نوشته و پوستر با همكاري مركز بهداشت اين استان، آموزش دامداران براي سم پاشي جايگاه ها و نوع ارتباط با دام از جمله اقدام هاي اين اداره كل براي كنترل و مقابله با اين بيماري است.
مديركل دامپزشكي استان مركزي افزود: براي مقابله و پيشگيري از اين بيماري مقداري سم و مواد عفوني تهيه شده است تا كانوني مشاهده شد نسبت به سم پاشي و قرنطينه آن اقدام شود.
استان مركزي با 12 شهرستان، و يك هزار و 539 روستا، داراي 622 واحد مرغداري صنعتي، 491 واحد گاوداري صنعتي و 191 واحد كارگاه پرورش آبزيان است.
1955/6013/خبرنگار:مهدي عظيمي***انتشاردهنده:مژگان حيدري
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۳
اراك - ايرنا - مديركل دامپزشكي استان مركزي گفت: تا كنون موردي از بيماري تب خونريزي دهنده كريمه كنگو در بين جمعيت دامي و انساني اين استان گزارش نشده اما، جدي گرفتن توصيه ها براي پيشگيري از اشاعه اين بيماري ضروريست.