به گزارش روز شنبه گروه علمي ايرنا از روزنامه ديلي ميل، محققان كانادايي وضعيت يك گروه 38 نفره مبتلا به اختلال شناختي عروقي - دومين علت شايع ابتلا به زوال عقل پس از الزايمر- را پيگيري كردند و دريافتند افرادي كه بالغ بر 3 ساعت در هفته پياده روي كمي تند داشتند، عملكرد مغزي بهتري يافتند و پس از شش ماه، زمان هاي واكنش و ساير علائم عملكرد مغزي نيز در آنها بهبود پيدا كرد.
نتايج اين مطالعه در مجله British Journal of Sports Medicine منتشر شد
به گفته اين محققان، مطالعه جديد همچنين نشان مي دهد پياده روي سريع و منظم در وهله اول مي تواند احتمال ابتلا به اختلال شناختي عروقي را كاهش دهد.
مغز اندامي است كه به سوخت و ساز زياد نياز دارد و براي رساندن مواد مغذي ضروري و اكسيژن به بافت هاي آن، به جريان خون فراواني نياز دارد.
ليو – آمبروز محقق دانشگاه بريتيش كلمبيا در ونكوور و تيم تحقيق، بطور تصادفي 38 سالمند مبتلا به اختلال شناختي عروقي خفيف را در دو گروه قرار دادند.
يك گروه برنامه آموزشي هوازي را دنبال مي كرد كه شامل 3 جلسه پياده روي يك ساعته در هفته به مدت 6 ماه بود و گروه ديگر مراقبت هاي متعارف را دنبال كردند.
علاوه بر اين، به هر دو گروه اطلاعاتي درباره اختلال شناختي عروقي و نكاتي براي پيروي از يك رژيم غذايي سالم ارائه شد.
پيش از شروع برنامه ورزشي و در آخر 6 ماه همه شركت كنندگان اسكن هاي كاربردي از مغز نيز داشتند و آزمايش هاي ديگري هم براي سنجش ميزان فعاليت هاي عصبي و توانايي شناختي از آنها به عمل آمده بود.
افرادي كه در گروه تمرينات هوازي بودند، در آزمايش هاي شناختي واكنش بهتري در خصوص مدت زمان واكنش داشتند و تغييراتي در فعاليت مغزي انها رخ داد كه بيشتر به مغز سالم شباهت دارد در حالي كه در گروه ديگر اين تغييرات وجود نداشت.
به گفته ليوم-آمبروز، تاييد اين يافته ها به مطالعات بيشتري نياز دارد، اما ورزش ظاهرا راهبردي نويدبخش براي رسيدن به سلامت شناختي در ميانسالان است.
علمي **1311**
مترجم:محمدعلي صنايعي**
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۷
تهران- ايرنا- يك مطالعه نشان مي دهد تنها 25 دقيقه پياده روي در روز مي تواند از ابتلا به زوال عقل پيشگيري كند .