به گزارش ايرنا، آيت الله سيد احمد خاتمي شامگاه شنبه در آيين گراميداشت بيست و هشتمين سالگرد رحلت امام خميني (ره) و بزرگداشت قيام 15 خرداد در حرم حضرت معصومه (س) افزود: انديشه برپايي حكومت اسلامي كه امام آن را در چارچوب ولايت فقيه مطرح كردند برگرفته از تعاليم انبيا الهي و سيره اهل بيت (ع) مي باشد و از مباني معرفتي محكمي برخوردار است.
وي اضافه كرد: امام راحل در شرايطي دين را وارد عرصه زندگي اجتماعي مردم كردند كه دشمنان دين را به عنوان افيون توده ها و عامل بدبختي جامعه معرفي مي كردند، اما امام توانستند دين را با اتكا به مباني معرفي قدرتمند به عنوان عامل تحرك جوامع و سعادت انسان ها معرفي كنند.
آيت الله خاتمي با اشاره به لزوم پايبندي مردم و مسئولان به ارزش هاي ديني، افزود: در سالگرد ارتحال امام راحل همگان بايد به گونه اي عمل كنيم كه در پيشگاه ايشان شرمنده نباشيم.
وي ادامه داد: در طول 38 سال گذشته پيوند مردم با ولايت فقيه بوده كه توطئه هاي دشمنان را در عرصه هاي مختلف ناكام گذاشته است، همچنين مشروعيت مسئولان نظام جمهوري اسلامي از رئيس جمهوري گرفته تا سران قواي ديگر همگي وابسته به تاييد ولي فقيه است.
وي گفت: در انديشه امام و رهبري همان گونه كه دفاع از ولايت فقيه مهم است به حفظ جمهوريت نظام نيز توجه مي شود و به همين دليل رهبر معظم انقلاب در سال 88 اجازه ندادند فتنه گران بتوانند راي مردم را ناديده بگيرند.
آيت الله خاتمي گفت: امام خميني همچنين استكبار ستيزي و ايستادگي در برابر دشمنان را به عنوان عامل موفقيت نظام اسلامي مي دانستند و در جريان تسخير لانه جاسوسي آن را انقلاب دوم ناميدند، همچنين در جواب تهديد رئيس جمهوري وقت آمريكا مبني بر قطع رابطه با ايران، فرمودند الهي اين رابطه ظالمانه قطع شود.
وي با اشاره به اين كه امام خميني 38 سال پيش اقتدار دروغين آمريكا در جهان را شكست، ادامه داد: امروز توطئه هاي آمريكا عليه ايران 38 برابر بيشتر شده است؛ جهان امروز جنايت هاي آمريكا در كشورهاي اسلامي همچون يمن، سوريه، بحرين و عراق را به خوبي مشاهده مي كند.
وي افزود: بايد بنابر همان ديدگاه امام راحل كه فرمودند هيچ كس نبايد با آمريكا مذاكره كند، امروز هم مذاكره با آمريكا صورت نگيرد و فرهنگ استكبار ستيزي بيش از پيش در نزد مردم گسترش يابد.
آيت الله خاتمي ادامه داد: حمايت از محرومان و مستضعفان در انديشه امام خميني يك ضرورت به شمار مي آمد، امام در حقيقت مستضعفان را صاحبان اصلي انقلاب مي دانست كه عامل پيروزي نهضت بودند و به همين دليل همواره به مسئولان توصيه مي كرد به فكر رفع مشكل هاي آن ها باشند.
عضو هيات رئيسه مجلس خبرگان رهبري گفت: امام راحل همچنين در مسير حق مقاوم و محكم بودند و هيچ گاه تعداد بالاي دشمنان، ايشان را به هراس نينداخت تا حدي كه در جريان پيروزي انقلاب در روز 21 بهمن 1357 دستور شكستن حكومت نظامي را صادر كردند و در جواب اصرار برخي از ياران براي لغو اين حكم فرمودند شما چه مي دانيد شايد اين فرمان امام زمان (عج) باشد، بعدها مشخص شد اگر آن حكومت نظامي برقرار مي شد در جريان يك كودتا بيش از يك ميليون تن از مردم ايران توسط رژيم پهلوي كشته مي شدند.
**پرونده انتخابات مختومه شد.
وي دربخش ديگري از سخنان خود به مساله انتخابات رياست جمهوري اشاره كرد و گفت: اصل انتخابات مورد تاييد شوراي نگهبان قرار گرفت و پرونده آن مختومه شد، بنابراين بايد فضاي رقابت هاي انتخاباتي جاي خود را به بستر تعامل و رفاقت در مسير سازندگي كشور بدهد.
آيت الله خاتمي افزود: هم نامزد پيروز و هم ساير نامزدها به همراه هواداران آن ها بايد از هر گونه حركتي كه عامل تفرقه و پراكندگي در كشور است دوري كنند كه اين اختلاف افكني ها جايگاهي در نظام اسلامي و انديشه امام راحل ندارد.
وي بيان كرد: هر گونه تخلفي كه در جريان انتخابات صورت گرفته است به دور از جناح بندي هاي سياسي، بايد طبق قانون توسط قوه قضائيه بررسي و با متخلفان برخورد لازم صورت گيرد.
وي با بيان اين كه مردم باشركت با شكوه خود در انتخابات وحدت ملي را به نمايش گذاشتند، ادامه داد: حضور و همراهي مردم بزرگترين سرمايه نظام اسلامي است كه به هيچ عنوان نبايد آسيب ببيند.
عضو هيات رئيسه مجلس خبرگان رهبري گفت: انتخابات دوازدهمين دوره رياست جمهوري با حضور 40 ميليوني مردم بار ديگر اقتدار ايرانيان را به نمايش گذاشت، بنابراين نبايد اجازه داد برخي اتفاق ها بعد از انتخابات به اين اتحاد ملي آسيب وارد كند.
وي افزود: هر راي كه به صندوق ها انداخته شد يك راي آري به نظام جمهوري اسلامي بود و به همين مسئولان بايد به دور از هرگونه اختلاف، اين ميزان از مشاركت را عامل اتحاد بدانند و براي حفظ آن بكوشند.
انتخابات دوازدهمين دوره رياست جمهوري به همراه انتخابات پنجمين دوره شوراهاي اسلامي شهر و روستا همزمان با انتخابات ميان دوره اي دهمين دوره مجلس شوراي اسلامي بيست و نهم ارديبهشت ماه سال جاري با مشاركت 73 درصدي مردم برگزار شد.
در اين مراسم كه از سوي رهبر معظم انقلاب ترتيب يافته بود، حجت الاسلام والمسلمين محمدي گلپايگاني رئيس دفتر ايشان، آيت الله سيد محمد سعيدي توليت آستان حضرت معصومه (س)، آيت الله محسن اراكي دبير كل مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي، نمايندگان بيوت مراجع، شماري از اعضاي جامعه مدرسين حوزه علميه قم، نمايندگان مردم در مجلس خبرگان رهبري، نمايندگان مردم قم در مجلس شوراي اسلامي، جمعي از مسئولان استان قم، اعضاي بيت رهبر معظم انقلاب در قم، فرماندهان و پرسنل نيروهاي مسلح استان، علماي برجسته و طلاب حوزه هاي علميه و همچنين اقشار مختلف مردم حضور داشتند.
14 خرداد سالروز رحلت بنيانگذار كبير جمهوري اسلامي حضرت امام خميني(ره) در سال 1368 و 15 خرداد سالروز قيام خونين مردم در سال 1342 است.
7405/ 6133/ خبرنگار: سيد محمد ابراهيم جنابان ** انتشار دهنده: جعفرمسلمي
تاریخ انتشار: ۱۴ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۰:۳۰
قم – ايرنا – عضو هيات رئيسه مجلس خبرگان رهبري با اشاره به اين كه امام راحل توانست بانگاه به معارف ديني، معادلات سياسي جهان را تغيير دهد، بيان كرد: بنيانگذار جمهوري اسلامي علوم اسلامي و فقه را از انزوا خارج و آن را به متن زندگي مردم وارد ساخت و نشان داد مي توان با انديشه هاي الهي، جوامع انساني را به بهترين صورت مديريت كرد.