به گزارش روز یكشنبه ایرنا،در طول تاریخ مردان و زنان بزرگی، پای به عرصه گیتی نهاده اند كه دارای زندگی تاثیر گذاری بر مسایل و معادلات جهان بوده اند كه از جمله آنها باید از بنیان گذار كبیر انقلاب اسلامی ایران امام خمینی (ره) یاد كرد.
بروز و ظهور این گونه افراد كه بعضا با شرایط خاص توام بوده است، در عصر حاضر به خاطر وجود شرایط ویژه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، نظامی و فناوریهای پیشرفته در نوع خود بی نظیر و اعجاب انگیز بوده است.
امام خمینی(ره) یكی از این مردان بود كه با پایه گذاری انقلابی مردمی و ایدئولوژی الهی در كنار خصوصیات خاص خودش، نوعی اصالت اندیشه را با مبانی اخلاقی، عرفانی و فلسفی در هم آمیخت و با توان مدیریتی خارق العاده ای كه از ایمان پایدارش سرچشمه می گرفت پرچمدار جنبشی شد كه جهان، نظیرش را كمتر به خود دیده است.
به بهانه 14 خرداد سالروز ارتحال بنیان گذار انقلاب اسلامی جمعی از شخصیت های استان قزوین به تبیین شخصیت امام خمینی (ره) و ویژگی های شخصیتی او پرداختند.
این عده، امام خمینی (ره) را احیاگر اسلام، وحدت اسلامی و حكومت دینی خواندند و معتقد بودند این مهم تنها در سایه شخصیتی بی نظیر و با پشتیبانی مردم محقق شد.
این عده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ابراز داشتند، ظرفیت وجودی و شخصیت امام راحل بسیار عمیق و وسیع و اقبال روز افزون توده های مردم برای تجلیل از این شخصیت، ناشی از همین موضوع بوده است.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین در همین خصوص گفت: حفظ وحدت و اتحاد جوامع اسلامی یكی از مهمترین توصیه های امام خمینی (ره) به مردم كشور و سایر مسلمانان بود.
حجت الاسلام و السلمین عبدالكریم عابدینی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره امام خمینی (ره)، با بیان اینكه امروز آثار و اندیشههای این شخصیت بزرگ جهان اسلام در دنیا متبلور است، افزود: امام خمینی (ره) احیاگر اسلام ناب محمدی (ص) در دنیای كنونی بود.
وی اظهار داشت: ایشان بزرگ مرد تاریخ بودند كه به پشتوانه مردم، انقلابی جهانی را رقم زد.
حجت الاسلام عابدینی ادامه داد: آنچه باید توجه داشت باز خوانی مبانی و اصول راه امام است و ما وظیفه داریم این شاخصه ها را به نسل جوان انتقال دهیم تا جوانانی انقلابی را برای این نظام پرورش دهیم.
وی، ساده زیستی، قناعت، شجاعت، استقامت، توكل، عدالت محوری، بلندنظری، بینش الهی و كار و تلاش در راستای انجام وظیفه نه برای كسب نتیجه را از دیگر ویژگی های بارز امام خمینی (ره) برشمرد.
این مسئول با اشاره به سالروز آغاز رهبری حضرت آیت الله خامنه ای، با بیان اینكه امروز نیز نعمت بزرگ رهبری را در اختیار داریم،گفت: مقام معظم رهبری در میان مسلمانان منطقه و جهان به عنوان یك رهبر عالم و ژرف اندیش كه پرچمدار عزت و سربلندی دنیای اسلام را در دست دارند،شناخته می شوند كه از این بابت باید به خود ببالیم.
مدیركل آموزش و پرورش قزوین در این خصوص گفت: تبیین آموزه ها و اندیشههای امام خمینی (ره) برای نسل جوان یك ضرورت اجتناب ناپذیر است.
سالار قاسمی از امام راحل به عنوان احیاگر اسلام راستین در عصر جدید یاد كرد و گفت: پیروزی انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (ره) در سال 57، بزرگترین الگو برای تمامی آزادیخواهان جهان بود زیرا تنها راه رهایی از بند مستكبرین، استقلال خواهی با شیوه های اسلامی است.
قاسمی با بیان اینكه اندیشه های امام راحل چراغ هدایت همه آزادیخواهان جهان است، تصریح كرد: اگر چه جای خالی آن بزرگمرد برای ما سخت و جانكاه است، اما میراث گرانبهای معمار بزرگ انقلاب برای همیشه جاویدان و حفظ خواهد شد.
وی ادامه داد: امام خمینی (ره) رهبری ژرف اندیش و بصیر، فقیهی وارسته و عارفی زاهد بود كه توانست ملت ایران را از سلطه طاغوت نجات داده و ارزشهای اسلامی را در كشور پیاده كند.
این مسئول با اشاره به پیشرفت كشور در زمینه های مختلف گفت: با انقلاب اسلامی كشور در مسیر رشد و توسعه قرار گرفت و تفكر خوداتكایی و خودباوری در ذهن جوانان ما تقویت یافت.
وی تاكید كرد: ما باید همواره قدردان دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی در عرصه های مختلف باشیم و با الگو قراردادن سیره امام (ره) و ائمه اطهار (ع) راه سعادت دنیا و آخرت را در پیش بگیریم.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان قزوین نیز گفت: امروز تداوم راه امام راحل در تبعیت از مقام معظم رهبری و ولایت فقیه است.
حجت الاسلام علی قابل افزود: هر چه از زمان حیات و رحلت امام (ره) فاصله میگیریم، نه تنها اندیشه ایشان كهنه نمی شود بلكه حقایق بیشتری خود را نمایان می كنند و شناخت ما از شخصیت و سیره امام (ره) بیشتر میشود.
وی به درك اندیشمندانه بنیان گذار جمهوری اسلامی از مقتضیات زمان خود اشاره كرد و افزود: معمار كبیر انقلاب دارای شخصیتی جهانی می باشد و اندیشه ایشان نیاز هر انسان امروزی است.
حجت الاسلام قابل آرمان های امام خمینی (ره) را با نیازهای بشر امروزی منطبق دانست و اظهارداشت: هم اكنون راه و آرمان آن حضرت به دست توانمند خلف برحق وی، رهبر معظم انقلاب اسلامی همچنان روبه جلو و در همان جهت، محكم و استوار و با صلابت در حال حركت است.
وی، تشكیل حكومت اسلامی را بزرگترین دستاورد امام راحل خواند و گفت: اندیشه های متعالی امام خمینی (ره) به عنوان یكی از عوامل مهم تاثیرگذار در نشر و ماندگاری آرمان های انقلاب اسلامی و صدور دستاوردهای آن به سایر نقاط جهان است.
حجت الاسلام قابل خاطرنشان كرد: امروز با گذشت 28 سال از رحلت بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران افكار و اندیشه های والای ایشان به حقیقتی همیشه جاری در جهان بویژه در جوامع اسلامی تبدیل و موجب تحولات شگرفی در جهان اسلام شده است.
این مسوول، اندیشه های امام خمینی(ره) را موجب احیای فرهنگ و هویت دینی ملت ایران دانست و گفت: معمار كبیر انقلاب با بینش الهی خود هویت و كرامت انسانی را در جهان احیا كرد بنابراین موظفیم اندیشه و افكار والای ایشان را به نسل های آینده منتقل كنیم.
حجت الاسلام قابل،دشمن شناسی و دشمن ستیزی و شناخت دقیق اوضاع و شرایط زمانه خود را از مهمترین ویژگی های امام راحل برشمرد و گفت: شناخت توطئه قدرت های استكباری، ظلم ستیزی، استقلال خواهی و عدالت طلبی مهمترین پیام انقلاب از سوی امام راحل به مردم دنیا بود.
رییس اداره تبلیغات اسلامی قزوین گفت: امام در هر پیروزی و موفقیتی همواره از مكتب قرآن و اهل بیت تبعیت و هر آن چه كه آنها فرمودهاند اجرا میكرد و همواره سخن حق میگفت و طبق آیین اسلام و دیانت رفتار میكرد.
حجت الاسلام موسی صفیخانی اشاره به شخصیت امام راحل افزود: امام خمینی شخصیتی باصلابت و با اقتدار بود كه در مقابل ظلم ستمگران ایستاد و در برابر هیچ قدرت مستكبری در جهان سر تسلیم فرود نیاورد.
وی در ادامه نفوذ كلام امام را از ویژگیهای ممتاز آن حضرت دانست و ابراز كرد: امام خمینی در كلام هموار باقاطعیت و صلابت بود از هیچ قدرتی نمیترسید و تنها به قدرت لایزال خداوندی متصل بود ندای آن بزرگوار ندای توحید و یكتاپرستی و مبارزه با كفر و نفاق در جامعه بود.
حجت الاسلام صفیخانی در ادامه با بیان اینكه مسئولان در جامعه باید صلابت و اقتدار امام راحل را در جریانات سیاسی از خود نشان دهند،اضافه كرد: متاسفانه در جامعه كنونی ما برخی از مدیران و مسئولان در ردهها و سمتهای مختلف خود دچار نوعی ضعف و ناكارآمدی شده اند و شایسته است این افراد با بهرهگیری از رفتارهای امام راحل در شئونات مختلف از این حالت خارج شده و با اقتدار و صلابت در صحنه حضور یابند.
وی افزود: امروز نسل جوان جامعه ما نیاز دارد كه با اندیشههای امام راحل و آرمانهایی كه امام به خاطر آنها با خاندان پهلوی و طاغوتیان مبارزه كرد آشنا شده و آنها را مورد ارزیابی و تحلیل دینی قرار دهند و اگر این آرمانها و اندیشهها نبود انقلابی چون انقلاب كبیر اسلامی هرگز به ظهور و بروز نمیرسید.
معاون امور فرهنگی تبلیغات اسلام استان قزوین نیز امام راحل را صاحب افكار و اندیشه های والا دانست و از وی به عنوان احیاگر اندیشه های اسلامی در عصر حاضر یاد كرد و گفت: ایشان برداشتی بسیار مترقی از دین داشته و متناسب با نیازهای زمان، آن را تفسیر می كردند.
به گفته حجت الاسلام عباس نظری، آن رهبر فرزانه همواره با تحجر مبارزه كرد و در اندیشه های خود اسلام پویا و به قولی اسلام ناب محمدی (ره) را ترویج می كردند.
حجت الاسلام نظری ادامه داد: جوانان امروز تشنه افكار مترقی و بلند امام خمینی (ره) هستند و از این رو ما وظیفه داریم با تجزیه و تحلیل افكار و اندیشه های آن حضرت، مبانی اعتقادی ایشان را با شیوه های مناسب به نسل جوان منتقل كنیم.
وی، از امام خمینی (ره) به عنوان بزرگترین مرد الهی كه برگردن همه حق دارند، یاد و افزود: علاوه بر ابعاد گوناگون شخصیتی، آن حضرت به عنوان یك رهبر سیاسی، اجتماعی و انقلابی، با حركت الهی و پیامبرگونه خویش كاخ ظلم و ستم را ویران كرد.
این مسئول فرهنگی در ادامه گفت: افكار امام خمینی (ره) پیوسته زنده و راه او همیشه پر رهرو است، چرا كه درس این سلاله زهرا (س) به آزادیخواهان هرگز از اذهان زدوده نخواهد شد.
حجت الاسلام نظری، عشق و علاقه وافر مسلمانان و آزادیخواهان ایران و جهان را به ایشان را یادآور و افزود: بی تردید گوهر وجودی شخصیت كم نظیر امام راحل و پیروی از منویات رهبر معظم انقلاب می تواند چراغ هدایت نسل ها باشد.
وی در پایان اضافه كرد: حفظ وحدت كلمه، ایستادگی در برابر استكبار و خود باوری سه امانتی است كه از امام برای امت به ودیعه مانده است.
امام خیلی در 14 خرداد 1368 پس از عمری مجاهدت در راه خدا دعوت حق را لبیك گفت.
7389*3013
خبرنگار : نسرین رحیمی**انتشار دهنده: رضا اولادی
تاریخ انتشار: ۱۴ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۲۸
قزوین- ایرنا- جمعی از مسئولان استان قزوین با تبیین ویژگی های شخصیتی امام خمینی (ره) از ایشان به عنوان احیاگر اسلام ناب محمدی در عصر جدید یاد كردند.