حسین عظیمی دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار كرد: روستای 'پسركانلو ' شهرستان بجنورد و روستای 'قره چای' شهرستان مانه وسملقان به علت خسارت های وارد شده از زلزله و قرار داشتن در معرض بحران های طبیعی، جابهجا میشوند.
وی افزود: در بازدیدهای انجام شده از این روستاها، نظر كارشناسان بر این است كه شرایط خاك مناطق مزبور به گونهای است كه مستعد رانش بوده و به لحاظ خطرهایی كه ساخت و ساز در این مناطق را تهدید می كند، روستاها باید جابهجا شوند.
وی تصریح كرد: روستای پسركانلو به شدت با مشكل رانش زمین روبهرو است و این حادثه طبیعی اوایل بهار امسال خسارت های زیادی به چند واحد مسكونی در این روستا وارد كرده است.
وی خاطرنشان كرد: وقوع زلزله در اردیبهشت ماه گذشته نیز خسارت های وارد شده به منازل این روستا را تشدید كرد به طوری كه بخش بسیار زیادی از واحدهای مسكونی این روستا در زلزله آسیب دیده است.
عظیمی تصریح كرد: خاك منطقه روستای پسركانلو مستعد رانش است و این امر یكی از تهدیدها و چالشها در زمینه ساخت و ساز به شمار میرود بنابراین قرار است این روستا جابهجا شود.
مدیر كل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی گفت: روستای قره چای نیز بجد با مشكل رانش زمین روبهرو است.
وی تصریح كرد: جانمایی محل برای جابهجایی روستای پسركانلو و قره چای انجام شده و تخصیص اعتبار لازم برای این اقدام در حال پیگیری است.
عظیمی اظهار كرد: هماهنگی لازم با مردم روستا برای جابهجایی انجام شده است.
معاون امور بازسازی و مسكن روستایی بنیاد مسكن انقلاب اسلامی خراسان شمالی پیش از این از پیگیری برای جابهجایی روستای قره چای خبر داده بود.
علی روحانی گفته بود: روستای قره چای از توابع شهرستان مانه و سملقان به علت مشكل رانش زمین باید جابه جا شود.
وی اظهار كرد: مشكل رانش زمین در روستای قره چای و در چند روستای دیگر، توسط مشاور مطالعه شده و بر اساس نتایج این مطالعات، این روستا باید جابه جا شود.
به گزارش ایرنا، روستای 'عرب'، 'گلی' و 'شیخ تیمور' در شهرستان بجنورد از دیگر روستاهایی هستند كه با مشكل رانش زمین روبه رو هستند.
براساس آمارهای موجود از جمعیت 863 هزار نفری خراسان شمالی حدود 48 درصد در روستاها ساكن هستند.
زلزله 23 اردیبهشت ماه امسال با قدرت 5.7 ریشتر بخش های از خراسان شمالی لرزاند كه كانون آن در شهر پیش قلعه حدفاصل2 شهرستان بجنورد و مانه و سلمقان بود. این زلزله 400 مصدوم و 2 كشته داشت.
استان خراسان شمالی شامل نواحی شمال خاوری ایران است كه از دیدگاه زمین شناسی در پهنه ساختاری، رسوبی كپه داغ قرار دارد.
این منطقه از دیدگاه لرزه زمین ساختی در زون كپه داغ قرار می گیرد كه در این زون گسل های فعال و مهمی وجود دارد، این گسل ها برخی مواقع با حركاتی كه انجام می دهند موجب وقوع زمین لرزه های مخرب می شوند.
مهم ترین گسل های خراسان شمالی گسل اسفراین است كه این گسل با درازای حدود 170 كیلومتر و راستای شمال باختری- جنوب خاوری واقع شده كه از حاشیه شمال خاوری شهر اسفراین گذر می كند. گسل باغان- گرماب نیز گسلی است با درازای 55 تا50 كیلومتر و راستای شمال، شمال باختری – جنوب، جنوب خاوری واقع است.
براساس آمارهای موجود درسده اخیر 13 زمین لرزه با قدرت بیش از 5.5 ریشتر در خراسان شمالی رخ داده است كه آخرین آن با قدرت 6.2 درجه درمقیاس امواج درونی زمین ریشتر بهمن سال 1375 بود كه خسارات جانی و مالی فراوانی به دنبال داشت.
* سایت خبرگزاری جمهوری اسلامی خراسان شمالی به نشانی http://www.irna.ir/nkhorasan و كانال تلگرامی این خبرگزاری به نشانی https://t.me/irnabojnurd در دسترس افراد برای اطلاع از آخرین اخبار و رویدادهای استان است.
نشانی ایرنای خراسان شمالی در اینستاگرام هم https://www.instagram.com/irnabojnurd است.
7185 / 6042 خبرنگار: كبری علی آبادی ** انتشاردهنده:سیدحسین قدسی
تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۴۸
بجنورد - ایرنا - مدیركل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی گفت: جابهجایی2 روستای خسارت دیده از زلزله 23 اردیبهشت امسال این استان در دستور كار قرار گرفته است.