تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۰

تهران- ايرنا- مطالعات جديد نشان مي‌دهد شيردهي مادر درد پس از عمل سزارين در ناحيه محل جراحي را كاهش مي‌دهد.

به گزارش روزدوشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از مديكال ساينس، تغذيه با شير مادر علاوه بر تضمين سلامت نوزاد، فوايد سلامتي مختلفي براي مادر دارد كه در تحقيقات مختلف تاييد شده است. تحقيقات جديد محققان دانشگاه Nuestra Señora de Valme در اسپانيا نشان مي‌دهد يكي از اثرات شيردهي، كاهش درد ناشي از عمل سزارين است.
اين مطالعه با بررسي 185 مادري كه بين ژانويه 2015 و دسامبر 2016 زايمان سزارين داشتند، نشان مي‌دهد مادراني كه نوزاد خود را بيش از دو ماه شير داده‌اند، درد كمتري در ناحيه عمل جراحي احساس مي‌كنند.
اين مطالعه استرس و هيجات منفي را يكي از دلايل افزايش درد مزمن در ناحيه عمل جراحي سزارين مي‌داند كه با شيردهي كاهش مي‌يابد، همچنين نشان مي‌دهد تحصيلات دانشگاهي مادر نيز بر ميزان درد مزمن پس از زايمان موثر است و مادراني كه تحصيلات دانشگاهي دارند درد كمتري احساس مي‌كنند.
محققان معتقدند نتيجه اين مطالعه مادران را براي شيردهي تشويق مي‌كند.
كاهش خطر ابتلا به ديابت بارداري، كاهش احتمال عود ام اس و سرطان سينه، از ديگر مزاياي شيردهي به نوزاد است. سازمان جهاني بهداشت (WHO) بر اساس بيانيه‌اي تغذيه انحصاري نوزاد با شير مادر به مدت 6 ماه را براي رشد و سلامت نوزاد ضروري مي داند.
علمي (6) ** 9259
مترجم: سپيده كاشاني*انتشار: زهره محتشمي پور