«علیرضا احمدی یزدی» امروز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: با در نظر گرفتن هشت درصد رشد سالانه مصرف برق در كشور، امسال پیش بینی شده است كه نیاز به انرژی الكتریكی به حدود 57 هزار مگاوات برسد كه اگر این حالت اتفاق بیافتد، سه هزار و 300 مگاوات كمبود تولید خواهیم داشت.
وی اضافه كرد: اگر میزان دما 1.5 درجه افزایش پیدا كند، نیازِ مصرف به 58 هزار مگاوات می رسد كه با توجه به میزان تولید 53 تا 54 هزار مگاواتی تولید برق، در مجموع حدود 4 هزار مگاوات در زمان پیك، كمبود خواهیم داشت.
احمدی یزدی گفت: وزارت نیرو مشوق هایی را برای برای جبران كمبود برق در زمان اوج مصرف در نظر گرفته است و مشتركان مختلف صنعتی، كشاورزی، خانگی و ... می توانند با بكارگیری راهكارهایی هم به جلوگیری از خاموشی درشبكه برق كشور كمك كنند و هم مشمول پاداش ها و تخفیف های همكاری با وزارت نیرو شوند.
كل دفتر مدیریت مصرف برق شركت توانیر افزود: مشتركان با همكاری در مدیریت پیك بار، مشمول پاداش هایی قابل توجه شده اند؛ به عنوان نمونه یكی از طرح های همكاری مشتركان صنعتی با وزارت برق، همكاری در زمان تعطیلات و تعمیرات سالیانه است كه امسال دوازدهمین سال اجرای این طرح را می گذرانیم؛ پارسال سه هزار و 500 مشترك صنعتی با این طرح همكاری كردند و از محل همكاری با این طرح 900 میلیارد ریال پاداش گرفتند.
وی اضافه كرد: برای مشتركان تجاری – اداری، از پارسال پاداش هایی را در نظر گرفتیم كه متناسب با بار و مصرف انرژی ای كه كاهش می دهند مشمول دریافت پاداش و تخفیف ها می شوند؛ با وجودی كه پارسال سال اول بود، 2 هزار مشترك تجاری و اداری با ما همكاری داشتند و نزدیك به 50 میلیارد ریال پاداش همكاری این مشتركان بود.
به گزارش ایرنا، وزارت نیرو درهفته ای كه گذشت از افزایش3500 مگاواتی پیك مصرف برق دركشورخبرداد و اعلام كرد پیك مصرف برق در این روزها به 46 هزار و 805 مگاوات رسیده است. این در شرایطی است كه هنوز به گرمای فصل تابستان نرسیده ایم.
وزیر نیرو همچنین در حاشیه آیین خدمت رسانی آب و برق به روستاها، در مورد اوج مصرف برق در فصل تابستان و احتمال خاموشی گفت: با برنامه ریزی های انجام شده، ظرفیت های تولید برق افزایش یافته است و با كمك كشاورزان و صاحبان صنایع مصرف برق آنها در ساعت اوج بار كاهش پیدا می كند. همچنین، مدیریت مصرف نیز در دستور كار قرار دارد كه با این سه گام، امیدواریم در زمان اوج بار (پیك مصرف) مشكلی نداشته باشیم.
چیت چیان تاكید كرد در تابستان امسال، باید نزدیك به چهار هزار مگاوات از مصرف اوج بار را كاهش دهیم كه این مهم فقط با كمك مردم انجام می شود.
اوج مصرف برق در تابستان پارسال به 53 هزار مگاوات رسید كه اگر مصرف مدیریت انجام نمی شد، این رقم به 56 هزار مگاوات افزایش می یافت؛ درچنین شرایطی، به محض اینكه مصرف از 53 هزار مگاوات افزایش پیدا می كرد، وزارت نیرو مجبور می شد برای حفظ و پایداری شبكه و پرهیز از خاموشی سراسری، برق بخشی از شبكه را قطع كند.
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام**918** ** خبرنگار: اسماعیل داودی**انتشار:
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۱
تهران- ایرنا- مدیر كل دفتر مدیریت مصرف برق شركت توانیر گفت: با توجه به پیش بینی های مطرح شده مبنی بر افزایش 1.5 درجه ای دمای هوا در تابستان امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، مصرف برق در ساعت های پیك (اوج مصرف) به 58 هزار مگاوات می رسد.