فتاح كبيري روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با بيان اينكه اين همايش همانند سال هاي گذشته در خوي برگزار مي شود، افزود: نقش اوضاع سياسي، اجتماعي و فرهنگي زمان در پرورش شخصيت شمس، تحصيلات شمس تبريزي و زمينه هاي آموزشي عصر او، مشايخ شمس تبريزي و خلق و خوي شمس نيز از محورهاي اين همايش بين المللي است.
وي اضافه كرد: شمس و مولوي؛ عشق الهي، شمس و ياران مولوي، شمس در كتاب ها و مناقب نامه هاي بعد از مولوي، شمس در هنر و ادبيات معاصر ايران و جهان، تحقيقات معاصران و مستشرقان درباره شمس و ارتباط او با مولوي نيز از ديگر محورهاي همايش بين المللي شمس و مولاناست.
وي بيان كرد: به دليل تقارن هفتم مهرماه / روز شمس/ با ايام عزاداري حضرت امام حسين (ع) اين همايش بين المللي در روزهاي 15 و 16 مهرماه برگزار مي شود.
وي گفت: ارائه مقالات برتر، سخنراني هاي اساتيد برجسته داخلي و خارجي و برگزاري هاي كارگاه هاي آموزشي با موضوع شمس و مولانا از اهم برنامه هاي اين همايش است.
كبيري اعلام كرد: اين همايش توسط موسسه توليت شمس تبريزي و پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي و با همكاري موسسه آموزش عالي شمس تبريزي، فرمانداري، شوراي اسلامي شهر، شهرداري، ميراث فرهنگي، ارشاد اسلامي و سازمان هاي مردم نهاد بنياد قلم فارابي و خانه دانش و فرهنگ زرياب خوي برگزار مي شود.
وي افزود: برنامه هاي جنبي اين همايش از قبيل نمايشگاه هاي مختلف و برنامه هاي موسيقي در فاصله عيد قربان و عيد غدير براي عموم مردم برگزار مي شود.
وي گفت: آخرين مهلت ارسال مقالات 15 مرداد بوده و زمان اعلام نتايج مقالات برگزيده 20 شهريور است.
به گفته مديرعامل توليت بارگاه شمس تبريزي خوي ايرج شهبازي، حسينعلي قبادي، محمد علي موحد، توفيق سبحاني، شهرام پازوكي، داوود استرهم، فاطمه مدرسي، يوسف محمدنژاد، تقي پورنامداريان، محمد رضا موحدي، زهرا حياتي، محبوب مهدويان و حجت الاسلام قادر فاضلي اعضاي كميته علمي اين همايش هستند.
به گزارش ايرنا، محققان مي توانند مقالات خود را به سايت هاي ويژه همايش، پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي و موسسه توليت شمس تبريزي به آدرس هاي www.conf-shams.com، www.ihcs.ac.ir و www.shamstabrizi.ir ارسال كنند.
بارگاه شمس تبريزي در جوار مناره اي تاريخي به همين نام در شهرستان خوي واقع شده و جزو آثار ثبت شده ملي است .
به گزارش ايرنا، شمس الدين محمد بن علي بن ملك داد تبريزي بنا بر اشاره هاي تاريخي به احتمال زياد در سال 582 هجري قمري به دنيا آمد و ملقب به ' شيخ پرّان' و ' زر دوز' بود.
كتاب 'مقالات شمس' شامل مطالب ارزنده اي با موضوع عرفان است؛ اين كتاب سوال و جواب هاي شمس و مولانا و مريدان و منكران آنان را در بر مي گيرد و توسط شاگردان وي گردآوري شده است.
شمس تبريزي، روحيه و نگرش انديشمند نابغه اي مثل مولوي را متحول كرد و از مولوي عابد، يك عارف عاشق ساخت.
حضور شمس تبريزي باعث غليان چشمه شعر مولوي مي شد و غيبت وي، زبان مولوي را گنگ مي كرد؛ مولوي در سايه محبتي كه نسبت به شمس داشت، مطلبي عالي را با مثالي لطيف بيان مي كرد.
روحيه و ارادتي كه مولوي نسبت به شمس داشت، باعث شد تا وي از وابستگي دنيوي جدا شود؛ تاريخ وفات شمس تبريزي به علت كمبود اسناد تاريخي مربوط به آن دوره زندگي شمس به روشني معلوم نيست اما شمس پژوهان آن را بين سال هاي 645 و 672 هجري قمري ذكر كرده اند.
هفتم مهرماه در تقويم رسمي جمهوري اسلامي ايران به نام روز شمس نامگذاري شده است.
همه ساله برنامه ها و همايش هاي علمي و فرهنگي گوناگوني در خصوص معرفي انديشه ها و مزار شمس تبريزي در اين خوي برگزار مي شود.
شهرستان خوي در 134 كيلومتري شمال اروميه، مركز استان آذربايجان غربي واقع است.
7129/2093 ** خبرنگار: توحيد محمودپور** انتشار دهنده: صابر چهرقاني
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۲
اروميه- ايرنا- مديرعامل توليت بارگاه شمس تبريزي خوي با اعلام محورهاي سومين همايش بين المللي شمس و مولانا گفت: مولوي در مقالات شمس، عرفان و انديشه و ادب در مقالات شمس و شمس در آثار مولوي از محورهاي مهم اين كنفرانس است.