به گزارش ایرنا، از روز دهم ماه «می» (اردیبهشت ماه سالجاری) كه «مون جائه این» قدرت را به عنوان رئیس جمهور جدید در كره جنوبی در اختیار گرفت تاكنون كره شمالی بارها خواستار مصالحه دو طرف شده است.
كره شمالی تاكید كرده است كه سیاست های آمریكا تحریم و فشار اقتصادی و نظامی است و كره جنوبی باید به جای پیروی از واشنگتن به دنبال اتحاد ملی باشد.
این درخواست در شرایطی مطرح می شود كه ۱۵ ژوئن (25 خرداد) مصادف با سالگرد امضای بیانیه و سند سازش میان دو كره است و به همین سبب كره شمالی می خواهد دو كشور در مسیر مصالحه حركت كنند.
روزنامه «رودونگ سینمون» ارگان حزب حاكم كار كره شمالی كه سیاست های دولت این كشور را منعكس می كند، روز دوشنبه اعلام كرد كه دولتمردان كره جنوبی خود را به ناشنوایی زده اند و چشمانشان را بر روی فشارها و تحریم های آمریكا و سیاست های خصمانه آن كشور بسته و از واشنگتن پیروی می كنند.
این نشریه افزوده است: ما باید بجای اینكه از آنها پیروی كنیم هر راهی را كه باعث نفوذ بیگانگان می شود مسدود كرده و بر اتحاد ملی اصرار ورزیم.
كره شمالی همچنین از دولت جدید كره جنوبی نیز انتقاد كرد كه در حال اجرای یك رهیافت دوگانه «فشار توام با از سرگیری گفت و گو» است.
با این حال پیونگ یانگ تاكید كرده است كه اینگونه سیاستگذاری ها هرگز به نتیجه نخواهد رسید و نمی توان در شرایط فشار و تحریم دم از گفت وگو زد.
كره جنوبی به تازگی با تعامل گروه های مدنی این كشور با كره شمالی موافقت كرد اما پیونگ یانگ حاضر به پذیرش این گروه ها نشد.
در روز ۱۵ ژوئن سال 2 هزار میلادی، «كیم دائه جونگ» و «كیم جونگ ایل» رهبران كره جنوبی و شمالی در جریان اجلاس سران در پیونگ یانگ به امضای سند مصالحه و همكاری دو كشور مبادرت كردند.
كره پس از پایان حاكمیت ژاپن بر این كشور به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم شد و از آن زمان به دلیل آن كه جنگ میان دو كره در دهه 1950 با متاركه متوقف شد، دو كشور همچنان در وضعیت جنگ با یكدیگر قرار دارند و تاكنون هیچ معاهده صلحی میان آنان منعقد نشده است.
البته هر دو كشور از طرح الحاق دو كره حمایت می كنند، اما هر یك خواستار استقرار نظام دولتی خاص خود به عنوان نظام سیاسی حاكم در كره متحد هستند.
آساق**۲۳۱**انتشاردهنده:فرهاد راستی
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۳
پكن - ایرنا - كره شمالی از كره جنوبی خواسته است كه از سیاست های خصمانه آمریكا علیه پیونگ یانگ فاصله بگیرد و بیش از این برای دو كشور چالش ایجاد نكند.