بغداد-ایرنا- 'ام قصی'، از اهالی تكریت كه درجریان فاجعه اسپایكر و قتل عام 1700 جوان شیعه در ژوئن 2014، بیش از 50 تن از آنان را نجات داد، دوشنبه شب میهمان ویژه ضیافت افطاری سفارت ایران در بغداد بود تا سفیر ایران با نام وی صحبت هایش را در ستایش از نقش مهم زنان عراقی در جنگ علیه تروریسم آغاز كند.

به گزارش ایرنا، دوشنبه شب، ضیافت افطاری سفارت ایران، به زنان عراقی اعم از نمایندگان پارلمان، فعالان اجتماعی، فعالان حوزه زنان، مسئولان فرهنگی و اساتید دانشگاه ها، با میزبانی ایرج مسجدی سفیر ایران در عراق و همسرش (زهرا حجازی) اختصاص یافت كه همزمان بود با ایامی كه سالروز فاجعه اسپایكر (پایگاهی در حومه تكریت در استان صلاح الدین) اتفاق افتاد.
به علاوه در همین روزها بود كه فتوای تاریخی جهاد كفائی آیت الله سیستانی مرجع عالی عراق صادر و متعاقب آن الحشدالشعبی متولد شد و از همین رو، این مناسبت ها، محور اصلی بحث های بعد از صرف افطار بود تا حاضران بویژه ایرج مسجدی سفیر ایران در عراق، به تجلیل از این رویدادهای مهم تاریخی بپردازند.
ایرج مسجدی در این نشست، با تقدیر و تجلیل از ام قصی و یادآوری شجاعتش بخاطر نجات حدود 58 تن از جوانان عراقی كه داعش در ژوئن 2014 و در جریان فاجعه اسپایكر به دنبال آنان بود، بر نقش مهم و تعیین كننده زنان عراقی در جنگ علیه تروریسم و نیز تحولات اجتماعی و تربیت فرزندانی شجاع و مومن تاكید كرد.
وی با اشاره به اهمیت محیط اجتماعی و خانواده، تاكید كرد كه نقش زنان عراقی در حوزه های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی و نیز حضور آنان در دولت و پارلمان، ارزنده و تعیین كننده است.
مسجدی ضمن یادكردی از سالروز فتوای تاریخی جهاد كفائی از سوی مرجعیت و نیز سالروز تاسیس الحشدالشعبی، یاد شهدای عراق در جنگ علیه تروریسم را از جمله شهدای اسپایكر گرامی داشت و به روح تمامی شهدای جنگ علیه تروریسم در محور مقاومت سلام و درود فرستاد.
وی با اشاره به همكاری ها و روابط روبه گسترش دو كشور ایران و عراق در همه زمینه ها، تاكید كرد كه ایران تمام قد در كنار عراق ایستاده است.
در این مراسم، ام قصی اولین بانویی بود كه میكروفن به دست گرفت و ضمن تقدیر از كمك های ایران به عراق در جنگ علیه داعش، خواستار گشایش نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در شهرهای مختلف برای گسترش رابطه همه بافت های عراقی با ایران شد.
ام قصی بانوی سنی از اهالی تكریت، بخاطر شجاعت و فداكاری هایش در مقابل گروه تروریستی تكفیری وحشی داعش، اكنون در عراق، عنوان بانوی قهرمان را كسب كرده است و از احترام ویژه ای در میان مردم كشورش برخوردار است.
در روزهایی كه گروه تروریستی داعش بعد از اشغال موصل، وارد تكریت شد و 1700 دانشجوی بدون اسلحه نیروی هوایی عراق را كه در حال سپری كردن دوران آموزشی بودند و عمدتا زیر 22 سال داشتند، به اسارت گرفت و به صورت دسته جمعی قتل عام كرد، ام قصی بدون توجه به رعب و وحشتی كه داعش براه انداخته بود، ده ها تن از این جوانان را كه گریخته بودند، پناه داد و سپس زمینه خروج آنان از منطقه را فراهم كرد تا دست داعش به آنان نرسد.
در جلسه ضیافت افطار سفارت ایران در بغداد در دوشنبه شب، خانم سمیره الموسوی عضو كمیسیون روابط خارجی پارلمان عراق نیز صحبت كرد و با اشاره به دغدغه های رهبر معظم انقلاب نسبت به تهاجم فرهنگی، هنگام اشغال عراق توسط آمریكایی ها، گفت: امروز با افتخار اعلام می كنیم كه با هوشیاری مردم عراق و هوشمندی مرجعیت، این توطئه های دشمن را شكسته ایم بطوری كه مردم مسلمان عراق از جمله زنان، همچنان محكم و استوار پیرو اهل بیت (ع) هستند.
مونا العمیری نماینده پارلمان عراق از استان دیاله نیز در این مراسم بر گسترش روابط ایران و عراق و نیز همكاری های گسترده تر ایران با استان دیاله و فعال كردن دو گذرگاه مرزی این استان با ایران تاكید كرد.
در این نشست، ضمن تاكید بر تاثیر فتوای مرجعیت در شكست توطئه علیه كشور عراق، از شهدای نیروهای مسلح اعم از ارتش، نیروهای امنیتی و الحشدالشعبی تجلیل شد.
سفارت ایران، هر ساله در ماه مبارك رمضان ، 10 روز ضیافت افطار برپا می كند كه در آن شحصیت های سیاسی، رهبران احزاب و فعالان اقتصادی، اجتماعی، دانشگاهی و مقام های ارشد عراقی و نیز شیوخ و سران عشایر شركت می كنند و مسجدی سفیر جدید ایران در عراق، امسال برای اولین بار یكی از این ضیافت ها را به فعالان زن عراقی در حوزه های مختلف اجتماعی و سیاسی، فرهنگی و سازمان های مردم نهاد اختصاص داد.
خاورم*4*1770*1275
انتشار دهنده: مجید جعفری