تهران-ایرنا-دومین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری 9 تا 12 آبان ماه سال جاری در مركز نمایشگاه‌های بین‌المللی شهر آفتاب تهران برگزار می‌شود.

به گزارش روز سه شنبه گروه علمی ایرنا از روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، هدف از برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران ارائه الگوی مناسب صادرات غیرنفتی منطبق با ارزش‌ها و الگوی اسلامی-ایرانی به منظور فرهنگ سازی، رونق و تولید اشتغال و سوق دادن فضای كسب و كار و حضور بخش خصوصی و تعاونی و غیر دولتی در عرصه بین‌الملل و توسعه صادرات و افزایش مشاركت عمومی وتقویت میل به پیشرفت ملی است.
در این رویداد تدوین معیارها و شاخص‌های فعالیت نمایشگاهی صادرات محور، مبتنی بر قانون اساسی، رهنمودهای حضرت امام (ره) و تدابیر و سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری و قوانین موضوعه؛ ترویج و هنجارسازی محورهای منشور نمایشگاه با مشاركت فعال رسانه‌های گروهی، تریبون‌های گروهی، دستگاه‌های فرهنگی و عموم مردم و نیز استفاده از نظرات، پیشنهادات و همكاری عموم مردم به ویژه نخبگان و صاحب‌نظران اعم از تجار، صنعتگران، كارآفرینان، بازرگانان و شخصیت‌های علمی، دینی و فرهنگی در ترویج فرهنگ اقتصاد مقاومتی صورت می‌گیرد.
رسالت برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران تحقق نقش بخش خصوصی و تعاونی در اقتصاد مقاومتی و توسعه صادرات غیر نفتی تا سقف اهداف منبعث از سند چشم انداز است.
طبق منشوری كه در جلسه اختتامیه اولین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران در سال 92 مصادف با روز ملی خلیج فارس پرده‌برداری و انتشار عمومی یافت. دبیرخانه تخصصی دائمی نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران از زمان انتشار این منشور ملزم و مكلف به پیگیری و تحقق اجرای آن با مساعدت و همكاری دستگاه‌های دولتی و اتاق‌های بازرگانی و تعاون و تشكل‌های اقتصادی و نخبگان سراسر كشور خواهد بود.
مأموریت های این رویداد شامل ایجاد اندیشگاه توسعه مناسبات اقتصاد مقاومتی و بستر سازی ایفای نقش و كسب سهم دیپلماسی اقتصادی در دیپلماسی رسمی كشور؛ تأسیس و راهبری باشگاه صادركنندگان جهانی ایران اسلامی (بصاجا )؛ ایجاد دبیرخانه تخصصی دائمی و كوشش در راستای جهانی سازی آن؛ برگزاری دوره‌ای نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران در تهران و سایر استان‌ها و بسترسازی برگزاری نمایشگاه‌های صادراتی در كشورهای هدف با كسب مجوزهای لازم و در راستای اهداف این سند؛ ایجاد نشان ملی (لگوی) نمایشگاه است.
همچنین راه‌اندازی نظام ارزشیابی توانمندی صادراتی و برگزاری جشنواره سالیانه و اعطای لوح و تندیس توانمندی صادراتی به شركت‌ها واشخاص؛ تلاش در جهت جذب سرمایه گذاری در امر مطالعه، پژوهش، آموزش و ترویج توسعه صادرات و بازاریابی بین‌المللی صنایع مختلف در حد استانداردهای بین‌المللی؛ استفاده از فضای تبلیغاتی-اقتصادی به عنوان یك فرصت ملی برای تقویت پیشرفت اقتصادی ایران با رویكرد اقتصاد مقاومتی؛ شناسایی و معرفی بازارهای هدف برای تولیدكنندگان و صادركنندگان در سطح ملی و بین‌المللی از جمله دیگر مأموریت های این رویداد است.
نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران همچنین با رویكرد تقویت شركت‌های دانش‌بنیان به منظور ظرفیت‌سازی برای توسعه صادرات غیر نفتی؛ حمایت از شركت‌های تعاونی و خصوصی و شبكه‌های تولیدی و تحقیقاتی جهت افزایش صادرات؛ حمایت از ایجاد مراكز عرضه و فروش و تجارت كالاهای ایرانی در عرصه بین‌الملل برگزار می‌شود.
در این نمایشگاه شناسایی و دعوت از هیات‌های تجاری خارجی جهت حضور و بازدید از نمایشگاه توسط كارشناسان حوزه بین‌الملل ستاد برگزاری براساس كشورهای هدف صادرات غیرنفتی جهت حضور و بازدید از نمایشگاه صورت می‌گیرد.
همچنین تجار و بازرگانان خارجی توسط تولیدكنندگان و صادركنندگان جهت حضور و بازدید از به نمایشگاه معرفی و دعوت می‌شوند و فضای برگزاری نشست‌های B2B فی مابین تولیدكنندگان و صادركنندگان با تجار و بازرگانان خارجی فراهم خواهد شد.
حضور و حمایت سازمان‌های زیربط از نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران در توسعه صادرات غیرنفتی باتوجه به برنامه‌های اقتصاد مقاومتی از جمله حمایت‌های است كه از نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران صورت می‌گیرد.
علمی**1023**1440
تنظیم كننده:ابوالقاسم تیموری** انتشار: گلشن
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me