تهران- ايرنا- محققان دانشگاه بردفورد انگليس فناوري پيشرفته تري را توليد كردند كه به طور خاص در يافتن مفقودان كاربرد دارد، اين فناوري مي تواند تصوير افراد در سنين بزرگسالي را با استفاده از مجموعه اطلاعات موجود و همچنين تصاوير قبلي از وي شبيه سازي كند.

به گزارش روز پنجشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از تلگراف، اين اولين بار نيست كه محققان براي دستيابي به يك فناوري براي شبيه سازي تصوير افراد در بزرگسالي براساس تصوير قبلي آنها تلاش مي‌كنند. در سال 2014 ميلادي نيز محققان دانشگاه واشنگتن تكنيك مشابهي را براي شبيه سازي چهره افراد تا سن 80 سالگي مورد استفاده قرار دادند.
اما فناوري محققان دانشگاه بردفورد، گام بزرگي به جلو محسوب مي شود. اين فناوري قادر است عوامل بيشتري را از جمله اطلاعات مربوط به آشنايان و بستگان در فرآيند بازسازي چهره يك شخص مورد استفاده قرار دهد. در واقع روش‌هاي موجود از يك رويكرد خطي يا يك بُعدي براي بازسازي چهره استفاده مي‌كنند؛ اما در شيوه محققان بردفورد از يك رويكرد غيرخطي استفاده شده است.
يكي از مهم‌ترين كاربردهاي اين فناوري بازسازي چهره افراد گم شده است.
محققان دانشگاه بردفورد يك شبكه عصبي طراحي كردند و ويژگي هاي چهره افراد را در سنين مختلف در اختيار آن قرار دادند. اين سيستم ويژگي‌هاي متعددي از جمله دهان، پيشاني و حتي شكل چانه افراد را نگاشت كرده و سپس چگونگي تغيير ويژگي‌هاي چهره انسان را در سنين مختلف مي‌آموزد. دقت اين سيستم با دريافت اطلاعات بيشتر، افزايش مي‌يابد.
محققان به‌منظور بررسي عملكرد سيستم، الگوريتم‌هايي را مورد استفاده قرار دادند كه با استفاده از آن چهره افراد در سنين پايين‌تر شبيه سازي مي‌شد. همچنين از تصوير چهره يك كودك 21 ماهه گم شده در سال 1991 استفاده كردند تا عملكرد سيستم را در دنياي واقعي ببينند.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Forensic Sciences منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259
مترجم: سپيده كاشاني* انتشار: زهره محتشمي پور