به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از ساينس ديلي، در سال 2007 محققان MIT توانستند بدون استفاده از سيم يك دستگاه را از فاصله چند سانتيمتري شارژ كنند. در آزمايشات اخير محققان يك لامپ LED در حال حركت را با استفاده از شيوه مشابهي شارژ كردند.
اكنون محققان به دنبال راهكاري براي شارژ بيسيم خودروهاي در حال حركت هستند. براي اين منظور لازم است يك سيم پيچ در قسمت زيرين اتومبيل نصب شود و از سيمپيچ هايي كه در كف جاده تعبيه شدهاند، جريان الكتريكي را دريافت كند.
شارژ بيسيم بر اساس يك پديده الكترومغناطيسي موسوم به القاي الكترومغناطيسي ايجاد ميشود. جريان برق در يك سيمپيچ موجب تشكيل يك ميدان مغناطيسي نوسانگر مي شود. اين ميدان مناطيسي مي تواند الكترونهاي موجود در يك سيمپيچ را تحريك كرده و جريان الكتريكي توليد كند.
اما براي اين كه جريان الكتريكي در هنگام حركت سيمپيچها قطع نشود لازم است آنها بهگونهاي تنظيم شوند كه فركانس نوسان ميدان مغناطيسي در زمان حركت ثابت باقي بماند.
محققان استنفورد از طريق جايگزيني منبع فركانس راديويي فرستنده و نصب يك تقويتكننده ولتاژ و يك مانع بازخورد، مشكل را حل كردهاند. اين ساختار با تغيير فاصله بين دو سيمپيچ، به طور خودكار فركانس مطلوب را محاسبه ميكند.
محققان در تلاشند تا راهكاري را براي شارژ بيسيم خودروهاي در حال حركت بيابند تا بدين ترتيب بزرگترين مانع در مسير پيشرفت صنعت خودروهاي الكتريكي يعني برد محدود و زمان طولاني شارژ را از ميان بردارند.
علمي (6)**9259
مترجم: سپيده علي كاشاني* انتشار: زهره محتشمي پور
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۵۷
تهران- ايرنا- محققان دانشگاه استنفورد گام جديدي را در مسير توليد خودروهاي الكتريكي با قابليت شارژ بي سيم برداشتند.