تهران - ایرنا - جهان انرژی در 24 ساعت گذشته شاهد تحولات گوناگونی از جمله احتمال پیشی گرفتن رشد عرضه نفت از تقاضا در سال 2018 میلادی، صادرات گاز ایران از طریق روسیه، كاهش واردات نفت هند از ایران و بازگشت آرام توازن به بازار جهانی نفت بوده است.

به گزارش روز شنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا و به نقل از رویترز، آژانس بین المللی انرژی پیش بینی كرد رشد عرضه نفت در سال 2018 میلادی فراتر از افزایش تقاضای این كالای راهبردی شود و سبب خواهد شد مصرف این كالا برای نخستین باز از 100 میلیون بشكه در روز فراتر رود.
آژانس بین المللی انرژی اعلام كرد: در سال 2018 میلادی مجموع تولید روزانه نفت كشورهای غیر عضو سازمان كشورهای صادركننده نفت (اوپك)، یك میلیون و 500 هزار بشكه افزایش می یابد.

**روسیه گاز ایران را صادر می كند
به گزارش پایگاه خبری اسپوتنیك، «الكساندر مدودف» معاون رئیس كمیته مدیریت شركت گازپروم می گوید این شركت در حال مذاكره برای تحویل گاز به هند است.
وی احتمال تبادل گاز میان روسیه، ایران و چین را دور از انتظار ندانست و گفت: اكنون در حال رایزنی بر سر پروژه بزرگی هستیم كه شامل عرضه گاز به هند است و سواپ احتمالی گاز بین روسیه، چین و ایران را نیز شامل می شود.

**كاهش واردات نفت هند از ایران در پی اختلاف بر سر توسعه میدان گازی «فرزاد ب»
به گزارش رویترز، آمارهای كشتیرانی نشان می دهد هند به علت واگذارنشدن حق توسعه میدان گازی «فرزاد ب» ایران به شركت های نفتی هند، خرید نفت از ایران را به پایین ترین رقم از ژوئن 2016 رسانده است.
بر اساس آمار رسیده از رصد كشتی ها و داده های موسسه تامسون رویترز، هند به عنوان بزرگترین مشتری نفتی ایران پس از چین، در ماه مه امسال روزانه 487 هزار و 600 بشكه نفت از این كشور خریداری كرده كه در مقایسه با ماه پیش از آن حدود 9 درصد كاهش نشان می دهد و این میزان حدود 40 درصد كمتر از بالاترین خرید نفت هند در ماه اكتبر است.

**صادرات نفت ایران به كره جنوبی به كمترین میزان در 8 ماه اخیر رسید
به گزارش رویترز، فروش نفت ایران به كره جنوبی در ماه مه امسال با 18.7 درصد كاهش نسبت به مدت مشابه سال گذشته به 903 هزار تن (معادل 242 هزار و 58 بشكه در روز) رسید كه كمترین میزان از اكتبر 2016 میلادی است.
علت این افت، كاهش فروش میعانات گازی ایران به پالایشگاه های كره جنوبی ذكر شد.

**بازگشت توازن به بازار جهانی نفت آرام خواهد بود
به گزارش رویترز، سازمان كشورهای صادركننده نفت (اوپك) در تازه‌ترین گزارش ماهانه خود اعلام كرد با توجه به تحولات در بنیادهای بازار پس از سپتامبر 2016، به ویژه آغاز روند افزایش تولید نفت آمریكا، توازن بازار نفت با روندی آرام در حال محقق شدن است.
در گزارش ماهانه اوپك آمده است: مجموع تولید اعضای این سازمان در ماه مه امسال با 336 هزار بشكه افزایش، به 32 میلیون و 140 هزار بشكه در روز رسیده كه مهمترین علت آن، افزایش تولید نفت نیجریه و لیبی بوده است.
میانگین تولید این سازمان در ماه گذشته میلادی 29 میلیون و 729 هزار بشكه در روز بود كه نشان‌دهنده پایبندی بیش از 100 درصدی اعضای این سازمان به توافق كاهش تولید است.

**پیش بینی كاهش عرضه نفت عربستان در فصل تابستان
به گزارش رویترز، منابع صنعتی عربستان انتظار دارند صادرات نفت این كشور در فصل تابستان امسال به كمتر از هفت میلیون بشكه در روز برسد.
«خالد الفالح» وزیر انرژی عربستان چندی پیش گفته بود كشورش به منظور كمك به كاهش عرضه جهانی نفت و متوازن كردن بازار، قرار است فروش محموله های نفت را به خصوص به آمریكا از ماه ژوئن كاهش دهد.

**نیجریه جایگاه بزرگ ترین صادركننده نفت را در آفریقا پس می گیرد
روزنامه «پرمیوم تایمز» پیش بینی كرد با توجه به افزایش تولید از میدان نفتی فوركادوس، صادرات نفت نجیریه عضو اوپك، در ماه ژوئیه به یك میلیون و 840 هزار بشكه در روز افزایش یابد و این سبب می شود این كشور بار دیگر به جایگاه خود به عنوان بزرگ ترین صادركننده نفت در آفریقا برسد.
نیجریه جایگاه نخست صادرات نفت آفریقا را در سال 2016 میلادی به آنگولا داده بود و انتظار می رود صادرات نفت این كشور در ماه ژوئیه یك میلیون و 550 هزار بشكه در روز باشد.

**تصمیم روسنفت و شریكان برای سرمایه گذاری در بخش انرژی فراساحلی روسیه
به گزارش رویترز، شركت روسنفت اعلام كرد این شركت به همراه شریكان خود قصد دارد به منظور توسعه صنعت انرژی در فراساحل این كشور واقع در سیبری غربی، در پنج سال آینده مبلغ هشت میلیارد و 400 میلیون دلار سرمایه گذاری كند.
بیشتر تولید نفت روسیه مربوط به منطقه سیبری غربی است و به همین علت ابرشركت های نفتی این كشور به دنبال توسعه حوزه نفت و گاز در این منطقه هستند.

**فروش 4 میلیارد دلار از دارایی های نفت و گاز شل تایید شد
به گزارش رویترز، كمیسیون اروپا بر واگذاری سه میلیارد و 800 میلیون دلار از دارایی های نفت و گاز شركت انگلیسی-هلندی رویال داچ شل در دریای شمال مهر تأیید زد.
این كمیسیون در بیانیه ای اعلام كرد: این فروش به دلیل تاثیر كم بر ساختار بازار، منجر به افزایش رقابت ها نخواهد شد.
شركت شل از تكمیل توافق فروش دارایی ها در نیمه دوم سال جاری خبر داد.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام **1070**1561** خبرنگار: فریبا بابائی **انتشار:مژگان توانا