به گزارش ایرنا، پایگاه اینترنتی هیل نوشت ترامپ با عمل كردن به یكی از وعده های انتخاباتی اش درباره لغو مقررات دولت «باراك اوباما» در قبال كوبا، مجموعه محدودیت های جدیدی را علیه سفر و تجارت آمریكایی ها با این كشور اعمال كرد.
ترامپ در سخنانی در میامی تصمیم خود را درباره «لغو توافق كاملا یك طرفه دولت قبلی در قبال كوبا» اعلام كرد؛ اقدامی كه بلافاصله با انتقاد اعضای جمهوری خواه كنگره از جمله «جاستین اماش/Justin Amash» نماینده جمهوری خواه از میشیگان مواجه شد كه ترامپ را به «رقص با سعودی ها و فروش سلاح به آنها» همزمان با صحبت كردن از امنیت ملی متهم كرد.
«تام ایمر/Tom Emer» نماینده جمهوری خواه از مینه سوتا، با پیوستن به انتقاد اماش از ترامپ، رئیس جمهوری آمریكا را به عمل نكردن به وعده های انتخاباتی اش درباره جنگیدن با «وضعیت موجود» متهم كرد.
ایمر با انتشار بیانیه ای از دولت ترامپ به دلیل چنین تصمیمی بشدت انتقاد كرد و نوشت: اعلام این موضع، از طریق دعوت از كشورهای خارجی به حیاط خلوت ما برای پر كردن خلا ناشی از اعلام چنین تصمیمی، امنیت مردم آمریكا و كشور را واقعا به خطر می اندازد.
«جف فلیك» سناتور جمهوری خواه ایالت اریزونا و «پاتریك لیهی» سناتور دمكرات ورمونت نیز كه به همراه 53 سناتور دیگر از قانون سفر به كوبا حمایت كرده اند، از ترامپ به دلیل تغییر ناگهانی سیاست دولت اوباما انتقاد كردند.
فلیك در بیانیه ای نوشت: هر گونه تغییر سیاستی كه توانایی آمریكایی ها را برای سفر آزادانه به كوبا كاهش می دهد، به نفع آمریكا یا مردم كوبا نیست. اكنون زمان آن رسیده كه رهبری سنا اجازه دهد درباره طرحی كه با حمایت هر دو حزب آمریكا برای لغو كامل چنین محدودیت هایی ارائه داده ام، رای گیری شود؛ محدودیت هایی منسوخی كه در رابطه با سفر آمریكایی ها به هیچ كشوری وجود ندارد.
لیهی، كاخ سفید را به «اعلان دوباره جنگ » علیه كوبا در این سیاست جدید متهم كرد و در بیانیه خود نوشت: این یك عقب نشینی بیهوده از یك روند عادی سازی است كه توهین به سفر آزاد آمریكایی ها، به نفع كشور و مردم كوبا كه خواستار ارتباط با ما هستند، قلمداد می شود و منافع یك گروه اقلیت را در داخل تامین می كند. كاخ سفید با تاكید دوباره بر تحریم ها بار دیگر علیه مردم كوبا اعلان جنگ كرده است.
طرح پیشنهادی لیهی و فلیك در صورت تصویب، محدودیت ها علیه گردشگری آمریكایی ها در كوبا را لغو خواهد كرد. این طرح در مجموعه 55 حامی دارد كه هنوز در سنا به رای گذاشته نشده است.
به گزارش ایرنا، روابط كوبا و آمریكا به دنبال انقلاب 1959، قطع شد. اوباما و «رائول كاسترو» رئیس جمهوری كوبا در دسامبر 2014 گرمی روابط دو كشور را اعلام كردند و از آن زمان واشنگتن و هاوانا، گام هایی را برای ترمیم مناسبات خود پس از بیش از یك قرن برداشتند.
اوباما ضمن دیدار از كوبا بخش هایی از تحریم های اعمال شده علیه این كشور از سال 1962 را كاهش داد.
همچنین پروازها بین دو كشور از سرگرفته شد و كشتی های تفریحی اكنون می توانند بین میامی و هاوانا رفت و آمد كنند.
برخی از نمایندگان هم حزبی ترامپ، هفته پیش و قبل از اعلام تصمیم ترامپ با ارسال نامه ای از وی خواستند در روابط با كوبا تجدید نظر نكند. آنها از این كه رئیس جمهوری آمریكا درصدد لغو سیاست های اوباما است، عمیقا ابراز نگرانی كرده و هشدار داده اند كه این كار می تواند كوبا را تشویق كند كه به كشورهایی مانند روسیه و چین وابسته شوند.
اروپام**9158 ** مترجم: بهجت عباسی**انتشار: زهرا هژبری
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۴
تهران-ایرنا- سیاست جدید «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا در قبال كوبا روز جمعه با مخالفت جدی هم حزبی های جمهوریخواه وی مواجه شد و آنها این رویكرد جدید را محكوم كردند.