تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۹:۱۲

كرج - ايرنا - شب قدر، بهترين منزلگاه نيايش‌گران سرسپرده به مهر حق است زيرا در اين شب دل هاي شكسته به خداي رحمان و مولاي متقيان بار ديگر وصل مي شود.

به گزارش ايرنا، شب قدر شب عروج معنوي است كه هر انساني با بهره گيري از رهنمودها مي تواند از آن براي تابيدن نور ايمان در قلبش بهره ببرد و خويشتن يابي كند.
براي استفاده از شب هاي قدر به ويژه در شب بيست و سوم ماه مبارك رمضان كافي است به توصيه هاي بزرگان در اين زمينه گوش جان بسپاريم.
** با آمادگي معنوي وارد شويم
در اين شب دلهايمان را هرچه مي‌توانيم با ذكر الهي نوراني‌تر كنيم زيرا شب قدر شبي است كه فرشتگان، زمين را به آسمان متّصل مي كنند و شب سلامت دلها و جانها، شب شفاي بيماريهاي اخلاقي، معنوي، مادّي ،عمومي و اجتماعي است كه امروز متأسفانه دامان بسياري از ملتهاي جهان، از جمله ملتهاي مسلمان را گرفته است.
**ساعات ليالي قدر را مغتنم بشماريم
قدر اين شب خدايي شدن را بايد دانست و ساعات آن را مغتنم شمرد و كاري كرد كه به لطف يزدان قلم تقدير الهي در شبهاي قدر براي كشور عزيزمان ايران و آحاد ملت تقديري شايسته كه زيبنده مردم مؤمن و فهيم ماست، رقم بخورد.
** پرهيز از مسائل مادي در اين شب نيايش
ما بايد با اميدوار ي از الطاف الهي دعا كنيم و بكوشيم از اين شبها براي عروج معنوي خود استفاده كنيم؛ چون نماز معراج و وسيله‌ي عروج مؤمن است و دعا هم معراج مؤمن است.
شب قدر هم معراج مؤمن است لذا كاري كنيم كه عروج كنيم كه اين مهم نياز به دوري كردن ما از مسائل مادي دارد.
** دعا بهترين عمل درشب ليالي قدر
شبي كه به عنوان ليلةالقدر شناخته شده و از هزار ماه برتر و بالاتر است از دعا به عنوان بهترين اعمال در اين شب ياد مي شود.
احياء هم براي دعا ، توسل و ذكر است. نماز هم كه در شب‌هاي قدر در واقع مظهر دعا و ذكر است. در روايت آمده است كه دعا مغز عبادت، يا به تعبير ديگر روح عبادت، دعا است.
دعا در فرهنگ ديني مسلمانان يعني با خداي متعال سخن گفتن و خدا را نزديك خود احساس كردن و حرف دل را با او در ميان گذاشتن است.
** توجه كردن به معاني دعاها
همه دعاها از جمله دعاي جوشن كبيري كه در شب هاي ليالي قدر قرائت مي كنيم به قدري پرمغز و پرمضمون است كه براي درك اين دعاهاي پرسوز و گداز عاشقانه و عارفانه بايد توجه كنيم و با عمق وجودمان آن را به زبان دل زمزمه كنيم.
** با خدا حرف بزنيم
در آخرين شب قدر بيائيد با خدا ي مهرنان و بخشنده حرف بزنيم ، از خدا بايد بخواهيم تا در مسير هدايت با نور ايمان حركت كنيم كه يكي از راههاي وصل شدن به خدا، دعا كردن است كه بهترين كلمات و خواسته‌ها در همين دعاهاي ماه رمضان و شبهاي قدر است.
حتي اگر معاني اين دعاها برايمان سخت است مي توانيم با زبان خودمان دعا كنيم و خواسته هاي خودمان را با خداوند درميان بگذاريم.
** از خداي متعال عذرخواهي كنيم
شب قدر، فرصتي براي مغفرت و عذرخواهي است. حال كه خداي مهربان به ما اين فرصت را داده است كه به سوي او برگرديم، بايد طلب مغفرت كنيم تا بخشيده شويم.
** دلهايمان را با امير مؤمنان آشنا كنيم
ماه رمضان بخصوص شبهاي قدر، بهار توجه دلها ، ذكر ، خشوع و تضرع است كه اين بهانه و مناسبتي ويژه است براي اينكه دلهايمان را با مقام والاي امير مؤمنان آشنا كنيم و درس بياموزيم.
** توجّه به ولي عصر (عج)
قدر آخرين شب قدر را بدانيم و از دعا، تضرّع، توبه و توجّه به پروردگار براي ظهور امام دوازدهم غافل نشويم و دعاي فرج را جزو وظايف خودمان در اين شب بدانيم.
** تامل كردن در آيات خلقت و سرنوشت انسان
از اوّل شب بيست وسوم، از هنگام غروب آفتاب، سلام الهي «سلام هي حتّي مطلع الفجر» آغاز و تا اذان صبح ادامه دارد. اين چند ساعتِ خيمه‌ي رحمت خداست كه بر سراسر آفرينش زده شده شده است پس قدر اين شب را بدانيم و شب زنده داري همراه با دعا و نيايش داشته باشيم.
** دعا براي مسلمانان
شبهاي قدر را حقيقتاً قدر بدانيم زيرا شبي است كه خداي متعال آن را به عنوان سلام دانسته و سلام، هم به معني درود و تحيّت الهي بر انسانهاستو هم به معناي سلامتي، صلح و آرامش، صفا ميان مردم، براي دلها و جانها و جسم ها و اجتماعات است.
**حاجات خود و مؤمنان را از خدا بخواهيم
در اين شب نگاهي عميق به حاجات خودمان ، مسلمانان و كشورمان ايران عزيز داشته باشيم و براي شفاي مريض ها، دلهاي غمگين و چشمهاي نگران در كره خاكي زمين دعا كنيم.
2819 /1535خبرنگار: مهين مالمير**انتشار دهنده: داريوش غفاري