سنندج- ایرنا- رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت كردستان گفت: كردستان ظرفیت های لازم برای توسعه یافتگی را دارد و اجرای صنایع پیشران بهترین راه توسعه صنعتی استان است.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی سازمان صنعت، معدن و تجارت محمد دره وزمی به مناسبت در پیش بودن یكم تیر روز ملی اصناف و دهم تیر ماه روز ملی صنعت و معدن افزود: در اوایل سال جاری و در دومین سفر هیات دولت به كردستان گام های مهم و تاثیرگذاری در راستای صنعتی شدن استان برداشته شد كه از آن جمله می توان به بهره برداری از كارخانه لاستیك بارز، پتروشیمی كردستان، كارخانه كیمیا كاشت اطباء، كنسانتره سازی صبانور و كیمیا معادن سپاهان اشاره كرد.
به گفته وی، با تلاش و همدلی می توان زمان توسعه یافتگی در كردستان را به حداقل رساند چراكه استان ظرفیت های لازم برای توسعه یافتگی را در خود دارد ولی سرمایه های داخل استان و امكانات دولتی برای توسعه كردستان كافی نیست بنابراین بهترین راه، جذب سرمایه های خارجی است.
دره وزمی ادامه داد: با توجه به پتانسیل های موجود سنگ آهن در استان، پروژه زنجیره فولاد در كردستان را بعنوان یك صنعت پیشران از آبان سال 93 كلید زدیم تا از خروج سنگ آهن خام از استان جلوگیری كرده و ارزش افزوده بسیار زیاد آن را به كردستان برگردانیم و اشتغالزایی قابل توجهی را برای جوانان استان به ارمغان بیاوریم.
وی به افتتاح كارخانه لاستیك بارز كردستان در سال جاری و كلنگ زنی كارخانه لاستیك رازی در سال گذشته اشاره كرد و افزود: در آینده نزدیك و با شروع عملیات اجرایی كارخانه لاستیك رازی، استان كردستان بعنوان قطب لاستیك كشور مطرح می شود و در همین راستا نیز باید مواد جانبی تولید لاستیك را فعال كرد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت كردستان اضافه كرد: افتتاح پتروشیمی كردستان در سال جاری و واگذاری زمین مورد نیاز و صدور جواز تاسیس برای صنایع پائین دستی پتروشیمی علاوه بر ایجاد ارزش افزوده و اشتغالزایی گام مهمی در توسعه صنعتی كردستان را به ارمغان آورد.
دره وزمی اظهار كرد: با توجه به وجود ظرفیت خط لوله گاز در استان و امكان تامین آب مصرفی در صدد احداث مجتمع های پتروشیمی GTPP (تولید پلی پروپیلن از گاز طبیعی) هستیم كه یكی از واحدهای سرمایه بر و نیرو بر بشمار می رود كه با احداث صنایع پائین دستی این مجتمع ها شاهد تحرك صنعتی بسیار خوبی در استان است.
وی گفت: كردستان علاوه بر مواد معدنی، ظرفیت های بسیار زیادی از جمله وجود آب فراوان برای بخش های مختلف صنعت و كشاورزی، 227 كیلومتر مرز مشترك و نیروی كار جوان و تحصیلكرده می تواند تاثیر بسیار زیادی بر توسعه و جذب سرمایه گذار داشته باشد.
براساس برآوردهای كارشناسی معادن كشف شده، كردستان از لحاظ میزان ذخیره سنگ آهن، استان چهارم كشور بوده و این میزان بیش از 90 میلیون تن است.
3034/6108
** خبرنگار: حسن حسین زاده/**انتشار دهنده: امید بهمنی