زاهدان - ایرنا - مسئول دبیرخانه كمیسیون فاقدان شناسنامه و مشكوك التابعین شورای تامین سیستان و بلوچستان گفت: كودكان لازم التعلیم فاقد مدارك هویتی (شناسنامه) در این استان كارت حمایت تحصیلی دریافت می كنند.

میثم برازنده روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هیات دولت با هدف توسعه عدالت آموزشی و پیشگیری از افزایش آسیب های اجتماعی با صدور كارت حمایت تحصیلی برای افراد لازم التعلیم فاقد مدارك هویتی موافقت كرد.
وی افزود: هیات وزیران به پیشنهاد وزارت آموزش و پرورش به استناد اصل 138 قانون اساسی تصویب كرد، وزارت كشور (فرمانداری ها) موظف اند با همكاری وزارت آموزش و پرورش به منظور پوشش كامل تحصیلی افراد لازم التعلیم فاقد مدارك هویتی كه از نظر سنی امكان نام نویسی و تحصیل در نظام آموزشی رسمی كشور را دارند شناسایی و كارت ویژه ای با عنوان «كارت حمایت تحصیلی» برای آنان صادر كنند.
وی ادامه داد: با این اقدام امكان نام نویسی و تحصیل افراد دارای این شرایط در مدارس تمام مقاطع تحصیلی داخل كشور فراهم می شود.
مسئول دبیرخانه كمیسیون فاقدان شناسنامه و مشكوك التابعین شورای تامین سیستان و بلوچستان گفت: هیات دولت همچنین سازمان ثبت احوال كشور را مكلف كرد با زمان بندی مشخص اقدامات قانونی لازم را برای صدور شناسنامه این افراد انجام دهد.
برازنده افزود: اتباع خارجی ساكن جمهوری اسلامی ایران مشمول آیین نامه نحوه آموزش اتباع خارجی موضوع تصویب نامه هفتم اردیبهشت سال 95 هستند.
وی بیان كرد: دبیرخانه كمیسیون فاقدان شناسنامه و مشكوك التابعین شورای تامین سیستان و بلوچستان با توجه به وجود افراد فاقد شناسنامه لازم التعلیم بر اساس دستور رهبری در خصوص تحصیل این افراد موضوع را در دستور پیگیری قرار داد و با اقدامات صورت گرفته در چهار سال دولت تدبیر و امید تحصیل افراد فاقد شناسنامه در استان میسر شد اما با مشكلاتی رو به رو بود.
وی ادامه داد: با پیگیری های صورت گرفته موضوع صدور كارت حمایت تحصیلی در دستور كار دولت قرار گرفت و با ابلاغ این موضوع بزودی مشكلات تحصیلی این افراد حل می شود و در آینده نسبت به تعیین تكلیف وضعیت آنان در حوزه هویتی و تابعیتی از سوی مراجع مرتبط قانونی اقدام لازم صورت خواهد گرفت.
مسئول دبیرخانه كمیسیون فاقدان شناسنامه و مشكوك التابعین شورای تامین سیستان و بلوچستان گفت: بر اساس آمار غیر رسمی حدود 2 تا چهار هزار دانش آموز فاقد شناسنامه در استان وجود دارد.
برازنده افزود: از سال 92 تا كنون حدود 6 هزار و 577 پرونده فاقدان شناسنامه در این استان مورد رسیدگی قرار گرفت و برای 22 هزار نفر شناسنامه صادر شد.
وی خاطرنشان كرد: آمار رسمی فاقدان شناسنامه در سیستان و بلوچستان بر اساس اعلام ثبت احوال 2 تا پنج هزار نفر است و بر اساس آمارهای غیر رسمی 10 تا 20 هزار نفر از مردم این استان فاقد شناسنامه هستند و امكان استفاده از بسیاری از خدمات را ندارند.
سیستان و بلوچستان با 2 میلیون و 775 هزار و 14 نفر جمعیت و 187 هزار و 502 كیلومتر مربع وسعت پهناورترین استان كشور شناخته می شود كه بنا به گفته علی اوسط هاشمی استاندار این استان افزون بر 51 درصد این جمعیت در روستاها و بقیه در شهرها سكونت دارند.
این استان دارای 19 شهرستان است و 1300 كیلومتر مرز زمینی با كشورهای افغانستان و پاكستان و 310 كیلومتر مرز دریایی در دریای عمان دارد.
قرار گرفتن سیستان و بلوچستان در همسایگی 2 كشور یادشده موجب شده تا اتباع بیگانه از راههای غیر قانونی و به وسیله قاچاقچیان انسان وارد این استان شوند.
3042**6081 خبرنگار : محدثه حیدری گرجی ** انتشاردهنده: حیدر سرایانی