بوشهر- ايرنا- متخصص بيماريهاي عفوني دانشگاه علوم پزشكي بوشهر گفت: با توجه به اينكه همزمان با آغاز فصل گرما ابتلا به بيماريهاي گوارشي از جمله اسهال و استفراغ بيشتر مي شود، رعايت نكات بهداشتي براي جلوگيري از شيوع آنها ضروري است.

به گزارش ايرنا، روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي روز دوشنبه به نقل از دكتر راضيه رستگار افزود: با توجه به اينكه در ماه‌هاي گرم سال قرار داريم توصيه مي‌ شود افراد از رستوران‌ها و غذافروشي‌هاي نامعتبر غذا تهيه نكنند و در شستن ميوه و سبزي ها اصول صحيح را رعايت كرده تا مانع از ابتلا به بيماري‌هاي گوارشي نظير اسهال و استفراغ شوند.
وي با بيان اينكه استفاده از آب سالم و بهداشتي يكي از اصلي‌ترين راه‌هاي پيشگيري از ابتلا به اسهال و استفراغ است اضافه كرد: افراد بايد در منزل از آبهاي تسويه شده و بهداشتي و در مسافرت‌ها نيز از بطري‌هاي آب معدني استفاده كنند.
رستگار، دليل ابتلا به بيماريهاي اسهال و استفراغ را وجود باكتري‌ها، ويروس‌ها، گروهي از انگل‌ها، سم هاي توليد شده در غذاها، ديابت، داروها، راديوتراپي، پركاري تيروئيد، سرطان، جراحي دستگاه گوارش، برخي از غذاها، عفونت و آلرژي نام برد.
وي بيان كرد: افرادي كه در استان‌هاي گرم از جمله بوشهر زندگي مي‌ كنند به دليل عرق كردن زياد در معرض خطر كم‌ آبي بدن قرار دارند كه بايد با نوشيدن مايعات بيشتر از ابتلا به بيماري‌ ها جلوگيري كنند.
رستگار گفت: انسان وقتي دچار اسهال يا استفراغ مي‌ شود مقداري از مواد حياتي كه بدن به آن نياز دارد را از دست داده و به دنبال آن عوارضي را براي فرد به همراه دارد كه شيرخواران، نوزادان، افراد مسن و داراي بيماري‌هاي نقص ايمني، بيماراني كه عمل پيوند انجام داده‌ اند، بيماران قلبي، كليوي و سرطاني بيشتر در معرض آسيب‌هاي كم‌آبي قرار دارند.
اين متخصص بيماري‌هاي عفوني دانشگاه علوم پزشكي بوشهر گفت: افراد بايد از خريد يخ از دستفروشي‌ ها به دليل نامشخص بودن روش تهيه و امكان انتقال بيماري به افراد خودداري كنند.
رستگار تاكيد كرد: اگر اسهال فرد بدون علائم ديگري باشد و فقط مدفوع آبكي و شل و به تعداد 1 تا 2 بار در روز باشد اين فرد با رعايت يكسري راهكارها از جمله نوشيدن مايعات سالم مانند آب آشاميدني به درمان خود كمك كند.
وي يادآور شد: افرادي كه به اسهال يا استفراغ دچار مي‌ شوند، غذاهاي بدون چربي و سرخ نشده استفاده كنند تا روده آنها بتواند اسهال را محدود كند.
اين متخصص بيماري‌هاي عفوني در بوشهر گفت: بر خلاف تصور عموم نوشابه براي درمان اسهال مفيد نيست و نه تنها درمان نمي كند بلكه به دليل گاز موجود در آن روده و معده ملتهب را بيشتر تحريك مي كند.
رستگار افزود: مصرف ماست و دوغ براي بيماراني كه دچار اسهال هستند توصيه مي‌ شود زيرا حركت روده و شدت اسهال را كم مي‌ كند.
وي با اشاره به اينكه بهداشت فردي مهمترين راه پيشگيري از ابتلا به اسهال و استفراغ است ادامه داد: شست و شوي مداوم دست ها بويژه در مورد بانوان خانه دار كه مسئول تهيه غذا هستند و خانواد‌ه‌هايي كه كودكان زير يك سال دارند از اهميت بالايي برخوردار است.
متخصص بيماري‌هاي عفوني دانشگاه علوم پزشكي بوشهرگفت: مادران نبايد با قاشق كودك خود غذا بخورند يا با قاشق خودشان به كودك غذا دهند زيرا باعث مي‌ شود مادر از كودك خود به بيماري دچار شود و از آن‌جايي كه مسئول تهيه غذا در منزل است از اين‌طريق ديگر افراد خانواده را نيز مبتلا ‌كند.
رستگار تاكيد كرد: افراد نبايد به محض مصرف 1 يا 2 روز دارو و بامشاهده نشانه بهبودي داروي خود را به صورت خودسرانه قطع كنند زيرا عامل ايجاد بيماري هنوز در سيستم گوارشي و روده فرد وجود داشته و ممكن است با عوارضي شديد تر از قبل بازگردد.
6047/6043**
خبرنگار: موناعيدان*انتشاردهنده: خدانظرخواجه