تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۹

تهران- ایرنا- حمله موشكی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به مقر فرماندهی تروریست ها در سوریه كه پاسخی به اقدامات تروریستی چند روز گذشته عوامل داعش در تهران بود، بازتاب گسترده ای در محافل سیاسی و خبری داشت.

به گزارش گروه پژوهش و تحلیل خبری ایرنا، پاسخ موشكی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به داعش، بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با خانواده شهدای مرزبان، ارتش، نیروی انتظامی و مدافعان حرم از محورهای خبری و تحلیلی روزنامه های امروز 29 خردادماه 1396 بود. برخی روزنامه ها نیز موج هجمه و انتقاد اصولگرایان به رییس جمهوری را مورد تحلیل و ارزیابی قرار دادند.

** بازتاب انتقام از داعش
حمله موشكی شب گذشته 28 خردادماه، سپاه پاسدارارن به مقر فرماندهی تروریست ها در دیرالزور، بازتاب گسترده ای در روزنامه های امروز داشت.
روزنامه «اعتماد» در گزارشی با عنوان «انتقام موشكی سپاه از داعش »، نوشت: ساعاتی پس از اذان مغرب دیشب، سپاه پاسداران مواضع فرماندهی تروریست های تكفیری در سوریه را موشكباران كرد. بر این اساس سپاه پاسداران مقر فرماندهی و مراكز تجمع و پشتیبانی و ساخت خودروهای انتحاری تروریست‌های تكفیری در منطقه دیرالزور در شرق سوریه را با هدف تنبیه تروریست‌های جنایتكار، مورد حمله موشكی قرار داد. در این عملیات تعدادی موشك میان‌برد زمین به زمین از پایگاه‌های موشكی نیروی هوافضای سپاه در استان‌های كرمانشاه و كردستان، تروریست‌های تكفیری را هدف ضربات مهلك و كوبنده قرار داد.
اعتماد با اشاره به اینكه، گزارش‌ ها حاكی از هلاكت تعداد زیادی از تروریست‌ های تكفیری و انهدام تجهیزات، سامانه‌ ها و سلاح‌ های آنان دارد، افزود: پیام این اقدام انقلابی و مجازات‌گونه كاملا روشن است؛ سپاه پاسداران به تروریست‌های تكفیری و حامیان منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای آنان هشدار می‌دهد، در صورت تكرار اقدامات پلید و شیطانی علیه ملت ایران، خشم انقلابی و شعله‌ های آتش انتقام پاسداران انقلاب، عاملان و مسببان آن را در بر خواهد گرفت و جنایتكاران را به جهنم رهنمون می سازد.
روزنامه «آرمان» هم حمله موشكی سپاه به مقر داعش در سوریه را در خبری با عنوان «حمله ‌موشكی سپاه به تروریست ‌ها در سوریه» بازتاب داد.‌
روزنامه «شرق» نیز در خبری با عنوان «حمله موشكی سپاه»، نوشت: شب گذشته روابط عمومی كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیه‌ای از حمله موشكی نیروی هوافضای سپاه به مقرّ فرماندهی و مراكز تجمع و پشتیبانی تروریست های تكفیری در دیرالزور سوریه، با هدف مجازات عاملین جنایت تروریستی اخیر تهران خبر داد.
روزنامه «خراسان» هم در گزارشی با عنوان «در انتقام از عاملان جنایت تروریستی تهران انجام شد»، نوشت: موشك های میان برد زمین به زمین از كرمانشاه و كردستان شلیك شدند و تروریست های تكفیری را در دیرالزور هدف قرار دادند.
این روزنامه افزود: فاصله دیرالزور، مقر تروریست‌ها كه هدف حمله سپاه قرار گرفت تا پایگاه موشكی كرمانشاه 650 كیلومتر است. شهر دیرالزور مركز استان دیرالزور در شرق سوریه و در نزدیكی مرزهای عراق واقع شده و توسط رود فرات به دو قسمت شمالی و جنوبی تقسیم می‌شود. این استان به دلیل نزدیكی به پایگاه بزرگ القاعده در مرز عراق به مركزی برای پرورش گروه‌های تروریستی تبدیل شده است.
«موشك‌های سپاه داعش را از دیرالزور به جهنم فرستاد» هم عنوان خبری روزنامه «جوان» در این زمینه بود.

** بازتاب متفاوت بیانات رهبری
بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار روز گذشته، 28 خردادماهِ ایشان با خانواده‌های شهدای مرزبانی سپاه، ارتش و نیروی انتظامی، شهدای مدافع حرم و وزارت اطلاعات بازتاب گسترده و متفاوتی در روزنامه های امروز داشت.
«جمهوری اسلامی با اقتدار كامل ایستاده است»، عنوان خبری روزنامه های «ایران» و شرق به نقل از رهبری است.روزنامه های «سیاست روز» و آرمان هم در عنوان خبری خود به نقل از رهبری نوشتند: «به هارت و هورت این كسی كه تازه در آمریكا آمده نگاه نكنید» «ملت به دشمن ‌سیلی ‌‌خواهد زد» هم عنوان خبری روزنامه اعتماد به نقل از رهبری است.
روزنامه «فرهیختگان» نیز بخشی از سخنان رهبری خطاب به دشمنان را مبنی بر اینكه «اینها ملت ایران را نشناختند»، در عنوان خبری خود برجسته كرد.
«ملت ایران توی دهن دولت چاقوكش تازه ‌كار امریكا می ‌زند» هم عنوان خبری روزنامه جوان در بازتاب بیانات رهبری است.

** بازتاب هجمه ها به روحانی
اظهارات انتقاد آمیز چند روز گذشته برخی مراجع تقلید عظام نسبت به دولت، ضمن بازتاب در روزنامه ها، مورد انتقاد شماری از آنها قرار گرفت. در این میان برخی روزنامه ها نیز از این رویكرد انتقادی حمایت كردند.
روزنامه «آفتاب یزد»، در گزارشی با عنوان «لیدر مخالفان روحانی/ آیت الله مصباح یزدی پیشگام انتقاد از رئیس جمهور شده است»، با اشاره به انتقادهای تازه آیت الله مصباح یزدی از دولت، نوشت: یك روز پس از آنكه یك رسانه منتسب به اصولگرایان به روحانی توصیه نمود كه در این شب ها توبه كند شاید فرصتی نباشد، آیت الله مصباح یزدی پدر معنوی پایداری ها هم در مدرك تحصیلی رئیس جمهور تشكیك كرد. او كه روز شنبه نسبت به سخنان رئیس دولت در مورد نحوه حكومت امام علی (ع) انتقاد كرده بود دیروز مجددا به نطق رئیس جمهور اشاره و به وی در مورد تحصیلاتش كنایه زد.
این روزنامه افزود: ناظران بسیاری افزایش تهاجم به حسن روحانی پس از پیروزی در انتخابات را پیش بینی كرده بودند. با این حال رئیس جمهور در اظهارات اخیر خود در جمع اهالی رسانه از مخالفان خود خواست كه لحن خود را تغییر و برادرانه سخن بگویند.
به نوشته آفتاب یزد: اما به نظر می رسد نصیحت رئیس دولت چندان كارگر نیفتاده و اعتراض های سنگین به دولت از سطح چند رسانه معدود بالاتر رفته و به سطح پدران معنوی جبهه های مختلف محافظه كار رفته است.از همین رو است كه پیش بینی شده است روز های سختی در انتظار حسن روحانی است.
آفتاب یزد در ادامه از آیت الله مصباح یزدی به عنوان «مبتكر طرح اعزام طلاب به غرب» یاد كرد و افزود: شاید كمتر كسی نداند، اما آیت الله مصباح كه این روزها روحانی و چهره های برجسته دولت را به خاطر تحصیل در غرب نكوهش می ‌كند، خود مبتكر اعزام طلاب به خارج در سال 1372 است. موسسه تحت نظر آیت الله مصباح در اولین مرحله از این اقدام، تعداد ده تن از طلاب موسسه به كشور كانادا و آمریكا عزیمت كردند. تكته قابل توجه اینكه هزینه این اعزام ها و...نه از جیب موسسه امام خمینی كه از بودجه فرهنگی كشور می رود. در واقع، موسسه آیت الله مصباح در طول این سال ها همواره از بودجه سالانه كشور بهره مند بوده است.
روزنامه آرمان هم در یادداشتی با عنوان «تحصیل در غرب یا ایران؟»، با اشاره به این سخن آیت الله مصباح یزدی كه گفته است «در كشور ما بسیاری از كسانی كه مقامات برجسته دارند تحصیلكرده‌های انگلیس و آمریكا هستند، حالا اینكه دكترا گرفتند یا خیر، نمی ‌دانم، اما می‌ گویند در آن تشكیك وجود دارد»، نوشت: در حالی آیت‌ا... مصباح یزدی تحصیلكردگان در غرب و اروپا را زیر سوال می‌برد كه خودش مبتكر اعزام طلاب به خارج در سال 1372 است. موسسه تحت نظر آیت‌ا... مصباح در اولین مرحله از این اقدام، 10 نفر از طلاب را به كشور كانادا و آمریكا فرستاد. علی‌الظاهر دانشگاه مورد علاقه موسسه آیت‌ا... مصباح، دانشگاه معتبر و مشهور مك‌گیل در كانادا است. آیت‏‌ا... مصباح یزدي خود نیز در ابتدا با سفر به كانادا و دیدار مستقیم با مسئولان دانشگاه مك‏گیل سعی كرد پلی بین موسسه خود و این دانشگاه كانادایی برقرار كند. تكته قابل توجه اینكه هزینه این اعزام‌ها نه از جیب موسسه امام خمینی كه از بودجه فرهنگی كشور می‌رود. در واقع، موسسه آیت‌ا... مصباح در طول این سال‌ها همواره از بودجه سالانه كشور بهره‌مند بوده است.
روزنامه «ابتكار» با محور قرار دادن انتقادهای اخیر اصولگرایان از دولت، در گزارشی با عنوان «سهم خواهی بازنده از برنده»، به بررسی رویكرد انتقادی و گاها تخریبی اصولگرایان نسبت به دولت و در عین حال انتظار آنان از دولت برای حضور در كابینه دوازدهم پرداخت و نوشت: جریانی كه تمام قد در طول چهار سال اول استقرار روحانی بر پاستور، دولت را تحت شدیدترین هجمه‌ ها و حملات ناجوانمردانه قرار داد و در انتخابات نیز تمام نیرو و توان خود را علیه گزینه اصلاح‌ طلبان و اعتدال ‌گرایان بسیج كرد، اكنون به دنبال سهم‌خواهی یا بعضاً در اندیشه مشاوره به دولت در امر انتخاب كابینه جدید برآمده‌اند.
ابتكار افزود: این در حالی است كه جریان مخالف دولت پیش از این با طرح استراتژی «دولت در سایه» سعی بر آن داشت و دارد تا رفتارهای دولت را در این چهار زیر زره‌بین، البته با چاشنی تخریب ببرد. بر كسی پوشیده نیست كه اصول ‌گرایان در آستانه شروع كار دولت جدید روحانی آن را زیر ذره‌بین خود قرار داده‌اند. جریان مذكور این باور را دارد كه دولتی موفق ‌تر است كه از دو جناح مدیران متخصص را انتخاب كند.
به نوشته ابتكار، آیت‌الله «ناصر مكارم شیرازی» استاد برجسته حوزه، در این رابطه به دولتمردان توصیه می‌ كند اگر همه وزرا، استانداران و فرمانداران از یك جناح باشند در این صورت شعار وحدت یك شعار توخالی خواهد بود و همه جناح‌ها باید در مدیریت كشور سهیم باشند.
در این میان روزنامه «كیهان» در خبری با عنوان «برخی فقط یك صفحه نهج ‌البلاغه را دیده‌اند!»، واكنش آیت‌الله مكارم شیرازی و اظهارات انتقاد آمیز آیت الله مصباح یزدی به نظر چند روز گذشته «حسن روحانی» درباره ولایت مردم را برجسته كرد.
به نوشته كیهان، آیت‌الله مكارم شیرازی از مراجع تقلید، با بیان اینكه امام با رأی مردم انتخاب نمی‌ شود گفت: یكی از دولتمردان گفته است مبنای ولایت از دیدگاه امام علی(ع) نظر مردم بود و دموكراسی میراث این امام معصوم است، این حرف عجیبی است، او یك صفحه از نهج‌البلاغه را دیده و بقیه را ندیده است.
كیهان همچنین به نقل از آیت‌الله محمدتقی مصباح یزدی رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) افزود: در زمان انقلاب و جمهوری اسلامی ایران كسی كه شخصیت برجسته كشور حساب می ‌شود می‌ گوید مشروعیت حكومت علی (ع) به رأی مردم بود و جلوتر از آن حق نداشت بر مردم حكومت كند و خود حضرت گفته هرچه مردم بگویند و مردم به هركس رأی بدهند رأی امام نیز اینگونه است.
این روزنامه در پایان آورد: حسن روحانی رئیس‌ جمهور در ضیافت افطار با اساتید و پزشكان اظهار داشت امیرالمومنین به مردم گفتند اگر شما فرد دیگری را انتخاب كنید، من در اطاعت از او كه شما مردم آن را برگزیدید، اولین نفر خواهم بود.
كیهان همچنین این سخن روحانی كه مبنای ولایت و حكومت از دیدگاه علی (ع) انتخاب و نظر مردم بوده است، را یك ادعا از سوی رییس جمهوری توصیف كرد.

پژوهشم**9282**1601**خبرنگار**مهتاب افشین نسب** انتشاردهنده : شهناز حسنی
ایرنا پژوهش، كانالی برای انعكاس تازه ترین تحلیل ها، گزارش ها و مطالب پژوهشی ایران وجهان، با ما https://t.me/Irnaresearchهمراه شوید.