بندرعباس- ايرنا- مديركل انتقال خون هرمزگان گفت: مردم ولايتمدار و روزه دار اين استان در شبهاي قدر امسال با مراجعه به پايگاه هاي انتقال خون هرمزگان يك هزار و 650 واحد خون اهدا كردند.

به گزارش خبرنگار ايرنا، دكتر ايمان زارعي دوشنبه به خبرنگاران اظهار داشت: نياز روزانه بيماران هرمزگان 120 تا 150 واحد خون است كه ميزان خون اهدايي مردم استان در شب هاي قدر امسال در مقايسه با ليالي قدر پارسال چهار درصد رشد داشته است.
وي ادامه داد: در ماه مبارك رمضان، پايگاه هاي انتقال خون در شهرستان هاي بندرعباس، بندرلنگه، ميناب و قشم در2 نوبت صبح و عصر آماده خون گيري از شهروندان است.
دكتر زارعي گفت: پايگاه هاي ياد شده صبح ها از ساعت 9 صبح تا 13 ظهر طبق گذشته خدمات رساني مي كنند و عصرها پايگاه بندرعباس حدفاصل چهار راه مرادي و فلكه برق و كانكس انتقال خون امامزاده سيدمظفر(ع) از ساعت 18 تا 22، مركز خونگيري قشم از ساعت 20 تا 23، پايگاه بندرلنگه از ساعت 20 و30 دقيقه تا 23 و 30 دقيقه و پايگاه ميناب از ساعت 20 و 30 تا 23 و 30 دقيقه در ماه رمضان فعال هستند.
وي بيان داشت: براي اهداي خون همراه داشتن كارت ملي به هنگام اهداي خون الزامي است و سن داوطلبان بايد 18 تا 60 سال و وزن بالاي 50 كيلوگرم باشد.
دكتر زارعي با اشاره به روند كاهش ذخائر خوني اين استان همزمان با ماه مبارك رمضان و گرماي هوا ، گفت: مراكز انتقال خون در فصل گرم ، تعطيلات نوروزي ، مسافرت هاي تابستاني و ماه مبارك رمضان با كاهش استقبال مردمي جهت اهداي خون مواجه است و با توجه به نياز روزمره به خون و توليد و فرآورده هاي خوني و محدوديت در زمان نگهداري خون، اين نياز در ايام خاص بيشتر از هر زمان احساس مي شود.
وي به داوطلبان اهداي خون توصيه كرد روز قبل و بعد از اهداي خون در فاصله افطار تا سحر به ميزان كافي مايعات بنوشند تا با ايجاد حجم مناسب خون در روز اهدا و يا روز بعد از آن با مشكل مواجه نشوند.
اين مسوول اظهاركرد: يك واحد خون حداقل جان سه بيمار را از مرگ نجات مي دهد و از هر سه نفر در دنيا يك نفر در طول زندگي به تزريق خون نياز پيدا مي كند.
دكتر زارعي با درخواست از مردم براي مراجعه به پايگاه هاي انتقال و اهداي خون به بيماران نيازمند، تصريح كرد: روزه داري با اهداي خون منافات ندارد و روزه داران مي توانند پس از افطار براي مشاركت در اين امر خداپسندانه به پايگاههاي اهداي خون مراجعه كنند.
هرمزگان از نظر مبتلايان به بيماري تالاسمي در رتبه دوم كشور قرار دارد و يك هزار و 500 بيمار تالاسمي دارد كه سه برابر متوسط كشور است.
بيماران دياليزي و بيماران داراي اختلال انعقادي خون نيز از دريافت كنندگان دائمي فرآورده هاي خوني هستند كه هرمزگان داراي 400 بيمار دياليزي و 160 بيمار داراي اختلال انعقادي است.
6048/7198
خبرنگار: فاطمه حسيني انتشاردهنده: خليل تنيده