پكن - ایرنا - «مون جائه این» رئیس جمهوری جدید كره جنوبی در اظهاراتی غیر منتظره اعلام كرد كه برنامه ساخت نیروگاه های اتمی را در این كشور كنار می گذارد.

به گزارش ایرنا، كره جنوبی هم اكنون از بزرگترین واردكنندگان نفت در جهان محسوب می شود و در صورتی كه این كشور بخواهد برنامه ساخت نیروگاه های جدید اتمی را كنار بگذارد، پیش بینی می شود كه برای حل مشكل انرژی مجبور به واردات بیشتر آن خواهد شد.
با این وصف رئیس جمهوری كره جنوبی در انتخابات اردیبهشت ماه سالجاری در این كشور به قدرت رسید، می گوید كه تصمیمش در این باره بسیار جدی است.
آمارها نشان می دهد كه اكنون این كشور با داشتن دهها نیروگاه برق اتمی نزدیك به یك سوم از كل برق مورد نیازش را از این نیروگاه ها تامین می كند.
«مون جائه این» كه در كارزار انتخاباتی نیز در این باره قول هایی داده بود گفته است كه كشورش باید بجای تمركز بر ساخت نیروگاه های اتمی به دنبال توسعه شبكه های انرژی تجدیدپذیر خورشیدی و نیروی باد باشد.
بعد از فاجعه اتمی در فوكوشیما ژاپن به دنبال زمین لرزه و سونامی سال ۲۰۱۱ میلادی كره جنوبی تصمیم گرفت در برنامه های اتمی خود تجدید نظر كند.
كره جنوبی كه حالا قدیمی ترین نیروگاه برق هسته ای خود را نیز متوقف كرده است می گوید كه بر اساس دستور رئیس جمهوری بتدریج این كشور به عصر ماقبل نیروگاه های اتمی باز می گردد.
نیروگاه برق هسته ای «كی اچ ان پی» كره جنوبی از ابتدای هفته جاری میلادی بتدریج از فعالیت باز ایستاده است و انتظار می رود به طور دائمی فعالیتش متوقف شود.
حرارت راكتورهای برق اتمی این نیروگاه از روز یكشنبه گذشته از ۳۰۰ درجه سانتیگراد به ۹۰ درجه سانتیگراد كاهش یافت و فعالیت راكتور شماره یك «كوری» نیز كاملا متوقف شده است.
راكتور «كوری ـ ۱» كره جنوبی كه حالا بتدریج از كار می افتد سال ۱۹۷۸ میلادی ساخته شد و اولین و قدیمی ترین نیروگاه برق هسته ای این كشور به حساب می آید.
این نیروگاه نزدیك به ۴۰ سال تامین نیرو برای كره جنوبی را بر عهده داشته است و حالا به دستور نهادهای ذی ربط در حال توقف كامل و دائمی فعالیت است.
كره جنوبی چهارمین قدرت اقتصادی قاره آسیا به حساب می آید و یكی از بزرگترین وارد كنندگان نفت از كشورهای خاورمیانه است.
خبرگزاری یونهاپ از كره جنوبی در گزارشی اعلام كرده است كه برنامه ساخت نیروگاه های هسته ای جدید متوقف می شود و بر عمر نیروگاه های اتمی موجود نیز افزوده نخواهد شد.
بسیاری از نیروگاه های قدیمی در كره جنوبی در مجاورت مناطق مسكونی است و رئیس جمهوری این كشور از بروز حوادث خطرناك برای مردم ابراز نگرانی كرده است.
كره جنوبی هم اكنون ۲۵ نیروگاه برق هسته ای فعال دارد كه نزدیك به ۳۰ درصد از كل نیروی مورد نیاز كشور را تامین می كند.
آساق**۲۳۱**انتشاردهنده:فرهاد راستی