تهران- ایرنا- مدیرعامل صندوق اعتباری هنر به تفاهم‌نامه منعقده میان این صندوق و سازمان تامین اجتماعی اشاره كرد و گفت:‌ با تاكید، تلاش و پیگیری مستمر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، 60 درصد به آمار بیمه شدگان زیر مجموعه این صندوق در سال 96 افزوده شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، سیدحسین سید زاده دوشنبه شب در نشست هم اندیشی با اصحاب رسانه اظهار داشت: صندوق اعتباری حمایت از نویسندگان، هنرمندان و روزنامه نگاران با هدف حمایت از اهالی فرهنگ، هنر و رسانه كشور بنا بر پیشنهاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی براساس تكلیف برنامه سوم توسعه و در راستای سیاست انتقال بخشی از تصدی های دولتی با تصویب هیات وزیران در سال 82 به طور رسمی تشكیل شد.
وی ساماندهی و یكپارچگی در حمایت از جامعه نویسندگان، روزنامه نگاران و هنرمندان و تبدیل حمایت های مقطعی متكی بر منابع مالی مردمی و غیردولتی، حمایت از خلاقیت ها و نوآوری‌ها در حوزه فرهنگ و هنر، شناسایی، جذب و هدایت استعدادها در حوزه فرهنگ و هنر و جذب سرمایه گذاری ها و تامین منابع مالی جدید برای توسعه فعالیت ها در حوزه فرهنگ و هنر و توسعه مرحله ای كمیت و كیفیت حمایت ها منطبق با اولویت بندی اعضا و نیازها و افزایش تعداد افراد تحت پوشش را از دیگر اهداف و سیاست های صندوق اعتباری هنر برشمرد.

** 45 هزار نفر اهالی فرهنگ، هنر و رسانه عضو صندوق هنر هستند
سیدزاده به عضویت بیش از 45 هزار نفر از اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه در صندوق اعتباری هنر اشاره و پیش بینی كرد با حمایت و توجه های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، آمار عضویت در این صندوق تا پایان امسال به رشد قابل توجهی برسد.
مدیرعامل صندوق اعتباری هنر با اشاره به نامگذاری سال 96 با عنوان'‌اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال' و توصیه های رهبر معظم انقلاب در این خصوص، ماموریت اصلی صندوق را توجه به اقتصاد فرهنگ و هنر عنوان كرد.
وی افزود: ‌معتقدیم با برنامه ریزی و سرمایه گذاری صحیح و منسجم می توانیم در پایان نتیجه درخشان تری را شامل حال اعضا و صندوق كنیم.
سیدزاده، تاكیدات دكتر روحانی، رئیس جمهوری بر حوزه فرهنگ، هنر و رسانه را یادآور شد و گفت: رئیس جمهوری دولت دوازدهم در اولین كنفرانس خبری خود بعد از انتخابات، قول حمایت و پشتیبانی از حوزه فرهنگ و هنر داد و این امر، نشانگر اهمیت و اهتمام وی به این حوزه است.
وی خاطرنشان كرد:‌ درصدد هستیم در صندوق اعتباری هنر، برای تدوین و پیش بینی یك بسته فرهنگی حمایتی ویژه اهالی فرهنگ، هنر و رسانه با پشتیبانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدام كنیم.
مدیرعامل صندوق اعتباری هنر با یادآوری اینكه سیاست های حمایتی این صندوق بر چهار ركن بیمه تأمین اجتماعی، بیمه تكمیلی، تكریم و مستمری و خدمات رفاهی، تسهیلاتی و وام تنظیم شده است، افزود: طبق توافق سازمان تامین‌ اجتماعی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هنرمندان، نویسندگان و روزنامه نگاران واجد شرایط با معرفی‌نامه این صندوق، تحت پوشش بیمه تأمین ‌اجتماعی قرار می گیرند.
به گفته وی اعضای صندوق اعتباری هنر می توانند ضمن برخورداری از حمایت های مربوط به بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد، شامل فوت و بازنشستگی، از كمك ویژه وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی معادل 10درصد حداقل دستمزد مصوب شورای عالی كار در هر سال، بابت حق بیمه ماهانه برخوردار شوند و 8 درصد توسط فرد پرداخت می شود.
سیدزاده خاطرنشان كرد: با توجه به بند ب ماده 11 آیین نامه اجرایی ماده 7 قانون هدفمند سازی یارانه ها و در راستای گسترش پوشش بیمه ای به نویسندگان، روزنامه نگاران و هنرمندان و بر خورداری آنان از معافیت در پرداخت بخشی از حق بیمه از محل منابع حاصله از هدفمندسازی یارانه ها، از سال 91 مقرر شد، صندوق نسبت به معرفی افرادی واجد شرایط كه از تاریخ اول فروردین 1388 به بعد فاقد هرگونه پوشش بیمه ای بودند، اقدامات لازم را به عمل آورد.

** پوشش بیمه ای بیش از 29 هزار نفر از اهالی فرهنگ، هنر و رسانه
مدیرعامل صندوق اعتباری هنر با اعلام اینكه تاكنون بیش از 20 هزار نفر از هنرمندان، نویسندگان و روزنامه نگاران، تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی صندوق اعتباری هنر هستند، اظهار داشت: حدود 10 هزار نفر از اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه نیز از محل هدفمندی یارانه ها بیمه شده اند.
وی با اشاره به امضای تفاهمنامه همكاری میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تامین اجتماعی در اردیبهشت ماه امسال گفت: 12 هزار نفر از اهالی فرهنگ و هنر به جمع بیمه شدگان صندوق اعتباری هنر افزوده شدند.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان داشت: براساس موافقت نامه میان سازمان تامین اجتماعی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تاریخ اول آذرماه 1381، تنها 20 هزار نفر از هنرمندان، نویسندگان و روزنامه نگاران با هزینه صندوق اعتباری هنر از خدمات بیمه تامین اجتماعی بهره مند می شدند.
وی ادامه داد: طی این سال ها 10 هزار نفر نیز از طریق بند ب ماده 11 ایین نامه اجرایی ماده 7 قانون هدفمندسازی یارانه ها به سازمان تامین اجتماعی معرفی شده و در سال 96 برای اولین بار 60 درصد به تعداد بیمه شدگان صندوق اعتباری هنر افزوده شد.

** بدهی صندوق به تامین اجتماعی تسویه شد
مدیر عامل صندوق حمایت از نویسندگان، روزنامه نگاران و هنرمندان درباره بدهی های مانده از گذشته (حدود 38 میلیارد تومان) این صندوق به سازمان تامین اجتماعی نیز گفت: با مساعدت و پیگیری سید رضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و همكاری سازمان مدیریت و برنامه ریزی كشور، براساس تفاهم‌نامه ای بدهی انباشته صندوق اعتباری هنر به سازمان تامین اجتماعی تسویه شد.
وی افزود: همچنین مقرر شد با پیگیری های بعدی افراد واجد شرایط هنرمند، روزنامه نگار، نویسنده و خبرنگار مردان بالای 50 سال و زنان 45 سال سن نیز از طریق صندوق اعتباری هنر به سازمان تامین اجتماعی معرفی شوند.

**بیمارستان میلاد خدمات ویژه به هنرمندان می دهد
مدیر عامل صندوق اعتباری هنر به امضای تفاهم‌نامه همكاری با سازمان تامین اجتماعی اشاره كرد و گفت: بر مبنای این تفاهم‌نامه مقرر شد، بیمارستان میلاد خدمات خود را به صورت ویژه و بدون نوبت در اختیار اعضای صندوق اعتباری هنر شامل هنرمندان، اهالی رسانه و نویسندگان قرار دهد.

** پیگیری بیمه اهالی رسانه از طریق معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح كرد: بیمه اهالی رسانه از طریق معاونت مطبوعاتی و با پرداخت بسته های حمایتی به رسانه ها دنبال می شود.
یه گفته سید زاده بر این اساس تنها حدود هزار نفر از خبرنگاران كه عموماً به صورت آزاد مشغول فعالیت هستند، از طریق صندوق اعتباری هنر به سازمان تامین اجتماعی معرفی شده اند.

** اضافه شدن 500 نفر به طرح تكریم و مستمری
مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در ادامه از اضافه شدن حدود 500 نفر به افراد تحت تكریم مستمری و تحت پوشش این صندوق خبر داد و گفت: با توجه به اینكه این حركت برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بار مالی اضافی تحمیل می كند وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و ما براین باوریم كه هنرمندان جزء شریف‌ترین افراد جامعه هستند از این رو این طرح پذیرفته و در سال جاری اجرایی شد.
به گفته سیدزاده گرچه ممكن است رقمی بابت طرح تكریم و مستمری به افراد واجد شرایط پرداخت می‌كنیم زیاد نباشد، اما مقرر شد هرگونه افزایش را از محل‌های دیگری تأمین كنیم.
وی با اشاره به اینكه پیگیری حوزه اقتصاد فرهنگ به ‌عنوان یك مأموریت از سوی وزارت ارشاد به این صندوق محول شده و از طرفی با عنایت به گفته سید رضا صالحی امیری، مبنی بر این‌كه 'در حمایت از هنرمندان توفیق نخواهیم داشت مگر این‌كه صنایع فرهنگی و كسب و كار فرهنگی را تسهیل كنیم'، به همین دلیل بیش از هشت میلیارد تومان به توافقنامه‌ای كه بین صندوق كارآفرینی امید بسته شد، اختصاص پیدا كرد و مقرر شد با توجه به این تفاهمنامه،حمایت خود از اعضای صندوق را از تیرماه جاری آغاز كنیم.
سید زاده تصریح كرد: در تلاش برای تامین زیرساختهای اقتصاد فرهنگی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستیم و با توجه به محدودیت منابع صندوق اعتباری هنر، درصدد هستیم از اعتبار صندوق برای ارتباط با شركت‌های سرمایه‌گذاری و نهادهای مالی استفاده كنیم كه البته این پروژه به یك سال زمان نیاز دارد و شروع آن با صندوق كارآفرینی هنر بوده است.

** صندوق هنر ازابتدای 96 توسط ذی نفعان اداره می شود
مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در بخش دیگری از سخنان خود به سیاست دولت یازدهم بر واگذاری امور به بخش خصوصی و تشكلهای صنفی اشاره كرد و گفت: به تشخیص وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، این صندوق نیز از ابتدای سال 96 توسط خانه‌های صنفی، تشكل‌ها و ذی‌نفعان اداره می‌شود، تا وعده رئیس‌جمهوری در كار هنر محقق و به اهالی آن واگذار شود.
سیدزاده در عین حال اظهار داشت: به دنبال راهكاری برای همراه كردن اصناف دیگری هستیم كه برای حضور در این صندوق تمایل نشان داده‌اند و معتقدیم این برنامه تخصصی است و فقط با ارائه تسهیلات نمی‌توان به عمق آن رسید.
وی تصریح كرد: تصمیم‌گیری‌های ما نسبت به گذشته بسیار موثرتر شده است از این رو پیدا كردن فردی كه نیازمند بوده و گره‌گشایی از كار او، تأثیر اقدامات ما را بیشتر خواهد كرد.

** هیات مدیره صندوق هنر فقط پنج نفر است
عضو هیات مدیره صندوق اعتباری هنر در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر افزودن افراد به اعضای هیات مدیره صندوق، گفت: طبق اساسنامه صندوق هنر، هیات مدیره آن پنج نفر پیش‌بینی شده از این رو بنابر شرایط قانونی نمی‌توانستیم بیشتر از این تعداد باشیم و نهادهای عضو هیات مدیره این صندوق، از پردغدغه‌ترین‌ها محسوب می‌شوند.
وی در عین حال گفت: اكنون از حوزه‌های فرهنگ، نشر، رسانه، و قرآنی، فردی را در تركیب هیات مدیره صندوق هنر نداریم بنابراین باید راهكاری پیدا كنیم تا مشورت این دوستان به‌صورت مستقیم به‌دست ما برسد.

**منابع محدود مانعی جدی برای استفاده از دیگر حوزه های فرهنگی و هنری
سیدزاده در ادامه در پاسخ به خبرنگاری درباره نحوه ارتباط صندوق اعتباری هنر با هنرمندان عرصه صنایع دستی اظهار داشت:‌ با توجه به محدودیت منابع، فعلا برنامه‌ای دراین خصوص نداریم و تحقق این مهم، نیازمند تامین منابع مالی است.
وی تاكید كرد: صنایع دستی قطعا می‌تواند اقتصادی قوی به همراه داشته باشد و معتقدم سینما، هنرهای تجسمی و صنایع دستی رشته‌های پیشرویی هستند كه در آینده نزدیك، شاهد رشد بیش از اندازه آن‌ها خواهیم بود.
فراهنگ ** 1355 **1055** خبرنگار: علی اكبر قزوینیان**انتشار: زینب كارگر
برای اطلاع از اخبار متنوع فرهنگی و هنری، با كانال فرهنگی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
https://t.me/irnaf