تهران- ایرنا- رئیس كمیسیون پول و سرمایه اتاق ایران می گوید، شوك های ارزی در دولت یازدهم كنترل و مدیریت شد و اكنون فعالان اقتصادی خواهان یكسان سازی نرخ ارز هستند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «كوروش پرویزیان» عصر سه شنبه در نشست كارشناسی بررسی الزام ها و نتایج یكسان سازی نرخ ارز گفت: تفكرات مختلفی از تثبیت و تك نرخی شدن نرخ ارز در اتاق و اعضای هیات نمایندگان وجود دارد و ما در بخش خصوصی موضوع تثبیت نرخ ارز را دنبال می كنیم.
وی ادامه داد: برخی دنبال افزایش نرخ ارز هستند، به حدی كه نرخ های بسیار فراتر از نرخ موجود در بازار را ضروری می دانند و این مسیر را دنبال می كنند، اما برآیند نظرات اتاق همان روشی است كه در سال های اخیر در قانون ثبت شده است.
پرویزیان گفت: در سال های اخیر از سال 1391 به بعد موضوع های پیچیده ای در فضای بازار و نرخ ارز به وجود آمد و پارامترهای جدیدی در این حوزه مطرح شد.
عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران همچنین افزود: یكی از پارامترهای مهم در این بازار تحریم های بین المللی بود كه تاثیر خود را در شاخص مهمی مانند ارز و اقتصاد كشور به شدت نشان داد.
پرویزیان بیان كرد: روش قدرت خرید و یا روش مبنای محاسبات تورمی و تفاضل تورم داخلی و خارجی مربوط به تراز پرداخت است، با این اوصاف كشور دچار تحولات شدیدی شد و صنایع مختلف وادار به تدوین مجدد سناریوها شدند.
رئیس كمیسیون پول و سرمایه اتاق ایران افزود: اتفاقی بسیار مثبتی كه از سال 1392 به بعد رخ داد این بود كه بانك مركزی شوك ها و نوسانات نرخ ارز را مدیریت كرد. این مدیریت به تثبیت اقتصادی كشور كمك شایانی كرد و شرایط برای كنترل تورم و شاخص قیمت تولیدكننده و سایر شاخص ها فراهم شد.
پرویزیان تصریح كرد: دولت و بانك مركزی به دنبال شفاف سازی رابطه بین ارز و ریال برای شفاف سازی عملكرد اقتصادی كشور هستند. به این دلیل كه‌ ظرفیت های ایجاد شده در كشور با امكان دسترسی به ارز بدون رانت در اختیار داشته باشد.
در این نشست «غلامعلی كامیاب» معاون ارزی بانك مركزی حضور داشت و به پرسش ها و ابهام های ارزی فعالان تجاری و اعضای اتاق بازرگانی پاسخ داد.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
@IRNAeco
https://t.me/irnaeco
اقتصام** 2025 **1561**خبرنگار: لیلا جودی**انتشار:مژگان توانا