به گزارش ايرنا از سازمان نظام صنفي رايانه اي تهران، آزاد معروفي افزود: سوء برداشت و تفسير اشتباه از قانون 'وظيفه اعمال استانداردها و ضوابط نظام هاي كنترل كيفي و تاييد نمونه تجهيزات شبكه' باعث شده است كه شرايط واردات قانوني تجهيزات شبكه و امنيت شبكه هاي رايانه اي روزبه روز سختتر شود
معروفي ادامه داد: متاسفانه فرايند كنترل كيفيت و تاييد نمونه در آزمايشگاه هاي مورد تاييد سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي بسيار كند پيش مي رود؛ در اين آزمايشگاهها تجهيزات و نيروي فني و متخصص به اندازه كافي وجود ندارد و همين موضوع باعث توقف طولانيمدت حجم زيادي از كالاهاي وارداتي پشت درهاي اين آزمايشگاهها ميشود.
مسئول كميسيون شبكه سازمان نظام صنفي رايانه اي تهران ادامه داد: بيش از 90 درصد تجهيزات شبكه هاي كامپيوتري نسخه بومي ندارند و ما براي تكميل بسياري از پروژه هاي زير ساختي خرد و كلان به ويژه پروژه هاي ملي، چه در بخش دولتي و چه در بخش خصوصي به اين تجهيزات نياز مبرم داريم.
معروفي با تاكيد بر مساله زمان در پيشبرد پروژه هاي فناوري اطلاعات و ارتباطات تاكيد كرد: بايد توجه داشت كه در حوزه فناوري اطلاعات، زمان از اهميت بسيار بالايي برخوردار است و اگر رسيدن اين تجهيزات مشمول فرآيندهاي زمانبر شود، نه تنها به افزايش قاچاق كمك مي كند، بلكه پروژهها نيز با تاخير چند ماهه روبهرو ميشوند.
به گفته مسئول كميسيون شبكه سازمان نظام صنفي رايانه اي تهران، بسياري از اين پروژهها، پروژههايي كلان در سطح ملي و در راستاي تحقق برنامههاي چشم انداز است و نبايد با تاخير مواجه شوند، به همين دليل هم برخي شركت ها براي رسيدن به زمان پايان كار از پيش تعيين شده، به ناچا ر و ناخواسته در دام كالاي قاچاق مي افتند كه هم سريعتر و هم ارزانتر به دست مي آيند.
معروفي با اشاره به هزينه هاي كلان آزمايشگاه ها ادامه داد: علاوه بر اين ميبينيم كه اين آزمايشگاهها هزينههاي كلاني را براي هر مرحله آزمايش دريافت ميكنند كه در نهايت هم به افزايش قيمت نهايي تجهيزات منجر ميشود. در سوي ديگر شاهد هستيم به دليل تكنولوژي جديد اين تجهيزات و نبود امكانات كافي و به روز در آزمايشگاهها، بسياري از مولفههايي كه بايد مورد آزمايش قرار بگيرد، ناديده گرفته ميشود.
وي گفت: در اينجا چند موضوع به طور همزمان صورت ميگيرد. نخست اينكه وارد كنندگان معتبر در مسير واردات محصولات حوزه شبكه و امنيت به دليل وجود اين موانع دچار آسيب ميشوند و از ادامه مسير دلسرد ميشوند. دوم اينكه مصرف كننده نهايي با تاخير طولاني به تجهيزات دست مييابد و براي رسيدن به زمانبندي پروژه ها و انجام به موقع آنها به ناچار و ناخواسته ممكن است گرفتار كالاي قاچاق شود.
علمي (1) ** 1201 **
دريافت كننده: عبدالكريم جبارپور* انتشار: زهره محتشمي پور
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۶
تهران - ايرنا - عضو هيات مديره و مسئول كميسيون شبكه سازمان نظام صنفي زايانه اي گفت: فرآيند كاري طولاني در آزمايشگاه كنترل كيفيت و تاييد نمونه تجهيزات شبكه هاي كامپيوتري باعث شده است كه واردكنندگان قانوني اين حوزه با مشكلات متعددي مواجه شوند.