به گزارش خبرگزاري فرانسه از سازمان ملل متحد (نيويورك)، اعضاي شوراي امنيت سازمان ملل با اتفاق آرا با استقرار نيروهاي نظامي بيشتر در منطقه ساحل موافقت كردند. اين طرح توسط فرانسه به شوراي امنيت سازمان ملل متحد پيشنهاد شده بود كه امروز (چهارشنبه) با پانزده راي موافق تصويب شد.
در طرح پيشنهادي فرانسه آمده است كه كشورهاي عضو گروه 5 متشكل از مالي، موريتاني، نيجر، چاد و بوركينافاسو بايد براساس تصويب قطعنامه شوراي امنيت سازمان ملل، پنج هزار نيروي اضافي در منطقه ساحل مستقر كنند.
روساي ستاد مشترك ارتش بوركينافاسو، چاد، نيجر، مالي و موريتاني موسوم به G5 ، سال گذشته در اواگادوگو پايتخت بوركينافاسو گردهم آمدند تا تمهيدات جديدي براي مقابله با گروه هاي تروريستي در اين منطقه اتخاذ كنند.
گسترش همكاري ها و يافتن راهي براي افزايش امنيت ساحل و مبارزه با گروههاي افراط گرا موضوع مذاكرات اين نشست بود. شركت كنندگان در نهايت، منشوري مبني بر مشاركت نظامي و همكاري هاي مرزي امضا كردند.
منطقه ساحل به دليل درگيريهاي مذهبي، فرهنگي و اقتصادي در سالهاي اخير رو به بيثباتي رفته است. تهديدهاي تروريستي در منطقه ساحل، متفاوت است.
درحال حاضر گروههايي چون بوكوحرام، جنبش هاي شورشي در شمال مالي و گروه تروريستي داعش، منطقه را به آشوب كشانده اند. تداوم بحران امنيتي - سياسي در ليبي و فعاليتهاي القاعده در مغرب اسلامي، بر بيثباتي در اين منطقه افزوده است.
الگوهاي شكننده حكومتي، قدرت مركزي ضعيف و شكاف قومي را مي توان از عوامل درگيري ها در منطقه ساحل دانست، اما بحران جاري بازتابي از رقابت بينالملل در منطقه نيز هست. فرانسه به دليل حضور ديرينه در اين منطقه، حضور اتباع فرانسوي، حجم بالاي تجارت و سرمايهگذاري و همچنين فاصله جغرافيايي نزديكتر، درصدد نفوذ يبيشتري نسبت به ساير رقبا است.
درحال حاضر منافع آمريكا و چند قدرت ديگر، با منافع پاريس در تقابل قرار دارد. رقابت بينالمللي بر سر منابع معدني منطقه، خصوصا اورانيوم و ذخاير نفتي در ساحل و خليج گينه، محسوس است.
طي دهه گذشته فعاليتهاي حوزه اكتشاف نفت و استخراج آن در منطقه ساحل، رشد چشمگيري داشته است. از طرفي گسترش حضور چين در بخش انرژي منطقه ساحل، قدرت هاي سنتي را نگران كرده است. كارشناسان علاوه بر رقابت برسر انرژي و منابع طبيعي، مسئله حساس تجارت بينالملل و رقابت غولهاي بازرگاني در غرب آفريقا را از دلايل وقوع بحران و جنگ در منطقه مي دانند.
گرچه تروريسم هم يكي از مشكلات قاره آفريقا است، اما همزمان با آن ، نوعي درگيري بينالمللي و منطقهاي ، ميان كشورهاي منطقه و قدرتهاي بزرگ وجود دارد كه نه فقط بحران ساحل ، بلكه بحران در كل آفريقا را افزايش داده است.
شبك**اروپام**9041**1392**مترجم: منوچهر جعفري** انتشار: ابوالفضل بابايي
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۲:۱۶
تهران- ايرنا- شوراي امنيت سازمان ملل متحد روز چهارشنبه با استقرار نيروهاي نظامي بيشتر بين المللي در منطقه ساحلي افريقا به منظور مقابله با شورشيان اين منطقه موافقت كرد.