لندن - ايرنا - برخي تحليل گران غربي بر اين باورند كه در پي حمله اخير به مسجدي در شمال لندن و گزارش‌هاي منتشرشده در رابطه با افزايش اسلام هراسي در انگليس، سطح جرائم مرتبط با نفرت عليه مسلمانان ديگر پايين نخواهد آمد.

به گزارش ايرنا، «ماتيو فلدمن» محقق دانشگاه «تيسايد» در زمينه «خيزش جريانات دست راستي در عصر معاصر» روز پنجشنبه در گفت‌ و گو با شبكه خبري اسكاي نيوز بيان داشت: سطح جرائم مرتبط با تنفر عليه مسلمانان به‌شدت افزايش‌يافته و اكنون اين نگراني وجود دارد كه اين سطح ديگر پايين نخواهد آمد.
وي افزود: طي چهار سال گذشته در هر دو هفته يك حمله عليه مساجد و مراكز اسلامي صورت مي‌گيرد. به نظر من چنين آماري براي كنيسه‌ها، كليساها و يا هر مكان اجتماعات قومي و يا مذهبي غيرقابل‌قبول است.
فلدمن اضافه كرد: برخلاف ساير حملات نژادپرستانه عليه اقليت‌هاي قومي و مذهبي كه اكثراً از سوي يك مرد عليه مرد ديگري صورت مي‌گيرد اما در اكثر حملات مرتبط با تنفر عليه مسلمانان ، حمله از سوي يك مرد عليه زن مسلمان صورت مي‌گيرد كه اين مساله به‌شدت نگران‌كننده است.
اين محقق انگليسي بر لزوم مقابله با گسترش انديشه‌هاي دست راستي عليه مسلمانان تأكيد كرد و گفت كه افكار عمومي بايستي نسبت به مقابله با گفتمان ضد اسلامي شكل داده شود.
در همين حال «محمد خليل» رئيس موسسه ارتباطات بين جوامع «اسلاميكس» نيز طي اظهاراتي، افزايش سطح حملات نژادپرستانه عليه مسلمانان را موردتوجه قرار داد و گفت: متأسفانه اميدي نيست كه اين سطح در آينده كاهش پيدا كند.
وي زنان محجبه را «قربانيان مسكوت» توصيف كرد كه براثر افزايش‌جو اسلام هراسي در انگليس، بيشترين آسيب را تحمل كرده‌اند.
براثر حمله تروريستي يكشنبه گذشته در نزديكي مسجد «فينزبري» در شمال لندن يك‌تن كشته و چندين تن زخمي شده‌اند.
پليس لندن مي‌گويد تمام قربانيان اين حادثه مسلماناني بوده كه پس از انجام فريضه نماز در حال خارج شدن از مسجد بوده‌اند.
گزارش‌هاي منتشرشده حاكي از آن است كه فرد مهاجم در ابتدا درصدد حمله با خودرو به شركت‌كنندگان راهپيمايي روز قدس بوده اما چون دير به اين مراسم رسيده، به مسجد فينزبري حمله‌ور شده است
روز گذشته (چهارشنبه) نيز پليس لندن تائيد كرد كه يك فرد مهاجم را در مقابل مسجد «ريجنتس» كه يكي از بزرگ‌ترين مساجد شهر لندن به شمار مي‌رود دستگير كرده است.
در جريان اين حادثه تلفاتي گزارش نشده است.
آخرين گزارش منتشرشده از سوي كميسيون حقوق بشر اسلامي انگليس حاكي از روند افزايشي «فضاي تنفر عليه مسلمانان» در انگليس و اروپا است.
اين گزارش كه برگرفته‌شده از تجربه زندگي مسلمانان است، بيان‌گر تصويري مأيوس‌كننده‌اي از اقليتي است كه دائما تحت‌فشار افكار كوته فكرانه و تبعيض‌آميز قرارگرفته است.
در گزارش كميسيون حقوق بشر اسلامي انگليس عنوان‌شده است: در سال‌هاي 2010 تا 2014 ميلادي، شمار افرادي كه در معرض جرائم ناشي اسلام هراسي بوده‌اند از 50 درصد به 82 درصد افزايش داشته و همچنين در اين بازه زماني افرادي كه مدعي شدند شاهد توهين‌هاي كليشه‌اي درباره اسلام و مسلمانان بوده‌اند از 69درصد به 93.3درصد رسيده است.
گزارش يادشده مي‌افزايد: 58 درصد از شركت‌كنندگان در نظرسنجي صورت گرفته مدعي شده‌اند كه بدون هيچ دليلي مورد ظن دستگاه‌هاي امنيتي انگليسي قرار دارند و همچنين 87درصد ديگر بر اين باور هستند كه آن‌هايي كه عليه مسلمانان رفتارهاي تبعيض‌آميز دارند از رسانه‌ها خط مي‌گيرند.
نويسندگان اين گزارش بر اين باور هستند كه اسلام هراسي در انگليس از مرحله «تبعيض نژادي سازمان‌يافته» اكنون به مرحله «پسا تبعيض» رسيده به‌گونه‌اي كه مسلمانان اقليتي خوانده مي‌شوند كه در جريان وحدت ملي مانع‌تراشي مي‌كنند.
آنها همچنين قوانين مبارزه با افراط‌گرايي در انگليس را به‌منظور تحت‌فشار قرار دادن مسلمانان اين كشور مي‌دانند، و بر اين باور هستند كه اين قوانين سبب ايجاد فضاي تنفر عليه مسلمانان و به‌موجب آن افزايش جرائم اجتماعي عليه آنان شده است.
به نوشته نويسندگان اين گزارش، دستاورد فضاي تنفر عليه مسلمانان آنان را به سكوت واداشته و سبب منزوي شدن بيشترشان شده است.
مسعود شجره، رئيس كميسيون حقوق بشر اسلامي انگليس پيشتر در گفت‌ و گو با ايرنا گفته بود كه اسلام هراسي بخشي از واقعيت نگران‌كننده در جامعه انگليس به شمار مي‌رود.
وي بيان داشت: اين (اسلام هراسي) يك واقعيت است. اگر شما به روزنامه‌هاي محلي مراجعه كنيد و يا زبان حال مسلمانان را جويا شويد، اسلام هراسي و بي‌توجهي به آن عادي شده است.
شجره يكي از دلايل افزايش اسلام هراسي در انگليس را نقش رسانه و سياستمداران برشمرد و افزود: آن‌ها اسلام هراسي را دستمايه خود قرار داده و چنان‌كه شاهد هستيم قوانين ضد تروريستي را به اسلام و مسلمانان گره مي‌زنند.
اين فعال مدني اضافه كرد: متأسفانه آن‌ها دين اسلام را هدف قرار داده‌اند و به دنبال آن اسلام هراسي را مشروع مي‌سازد و فرهنگ آن را نهادينه مي‌كند.
اروپام**هـ.ن**1663**انتشار دهنده: خسرو حسيني