دزفول - ایرنا - دبیر كمیته علمی ستاد استهلال شهرستان دزفول گفت:در روز شنبه سوم تیرماه هلال ماه در قاره اقیانوسیه ،آسیا ،اروپا ،شمال آفریقا غیر قابل رویت بوده و اگر در برخی كشورهای مناطق نام برده روز یكشنبه عیدفطر اعلام شود بطور قطع ملاك آنها برای اعلام عید رویت پذیری هلال ماه نبوده است.

رضا طیب طاهر روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به تشریح وضعیت علمی رصد هلال ماه شوال پرداخت و افزود: لحظه مقارنه هلال شوال 1438 هجری قمری ساعت 7:02 دقیقه مورخ شنبه سوم تیرماه مطابق با 29 رمضان 1438 هجری قمری و 24 جون 2017 میلادی می باشد این بدان معناست كه از این ساعت از لحاظ نجومی ماه رمضان به پایان رسیده است وماه شوال متولد شده است اما ملاك برای آغاز هر ماه قمری رویت پذیری هلال ماه بوده نه لحظه تولد نجومی آن.
وی به بررسی وضعیت هلال ماه در غروب روز شنبه اشاره كرد و گفت:یكی از مشخصه های رصدی بسیار مهم هلال ماه در لحظه غروب خورشید ،پارامتر ارتفاع است ،هلال ماه شوال امسال در استان خوزستان دارای ارتفاع حدود 2،5 درجه و مكث 16 دقیقه ای (مدت زمان بین غروب خورشید و غروب هلال ماه ) است.
وی گفت:ارتفاع غبار تیره افق در مناطق ما حدود 3 درجه بوده و زمانی كه خورشید به این ارتفاع می رسد در غبار تیره محو شده و دیده نمی شود حال چه برسد به هلال ماه با درصد درخشندگی بسیار پائین و ارتفاع زیر 3 درجه كه در منطقه تیره افق قرار می گیرد.
طیب طاهر اعلام كرد:با توجه به معیارهای جهانی رویت هلال ،كارشناسان رویت هلال ،رصد هلال ماه شوال را در لحظه غروب خورشید و بعد از آن در تمامی پهنه كشور حتی با چشم مسلح و با استفاده از قوی ترین تلسكوپ ها غیرقابل رویت می دانند و بعد از غروب خورشید ،هلال ماه در زمان بسیار كوتاهی در زیر افق قرار می گیرد و بالای افق هلالی برای رصد وجود نخواهد داشت .
دبیر كمیته علمی ستاد استهلال شهرستان دزفول گفت:با توجه به شرایط بد جوی ،وجود گردوغبار فصلی تا ارتفاع زیاد ،هوای شرجی كه حاكی از وجود بخار آب فراوان در جو می باشد و گرمای بسیار شدید كه توان هر گونه فعالیت رصدی در طی روز را از رصدگران می گیرد امكان رویت این هلال در طی روز و تا قبل از غروب خورشید در استان خوزستان فراهم نبوده و رویت این هلال را حتی با قوی ترین تلسكوپ ها غیرممكن می كند.
ستاد استهلال شهرستان دزفول نخستین ستاد استهلال در استان خوزستان بوده كه فعالیت خود را زیر نظر كمیته علمی ستاد استهلال مقام معظم رهبری از سال 1381 آغاز كرده و در حال حاضر دارای 10 گروه رصدی دوره دیده با بیش از 40 عضو می باشد كه پشتیبانی علمی ستاد ،جهت تامین نیروی رصدگر ،انجمن نجوم دزفول می باشد .
این ستاد مجهزترین ستاد در خوزستان بوده و دارای یك تلسكوپ 14 اینچی الكترونیكی رصدخانه ای می باشد .
ستاد استهلال دزفول از سه كمیته علمی،فقهی و اجرایی تشكیل شده است و ریاست آن بر عهده امام جمعه این شهرستان است .
7278/6068
خبرنگار:رقیه كردی-انتشار:محمدعلی فریدپناه