گناباد- ايرنا- مدير جهاد كشاورزي گناباد گفت: خشكسالي از ابتداي سال زراعي جاري تاكنون 140 ميليارد ريال خسارت به بخش كشاورزي اين شهرستان وارد كرد.

به گزارش ايرنا عليرضا حسين زاده روز شنبه در نشست مديريت بحران خشكسالي و ريزگردها در گناباد افزود: يك ماه پيش 36 ميليارد ريال از محل اعتبارات ويژه خشكسالي مناطق محروم براي اجراي طرحهاي زارعت، باغباني، امور دام و صنايع و انتقال آب به اين شهرستان اختصاص يافت.
فرماندار گناباد هم در اين نشست گفت: وجود دامهاي سنگين در شرايط استمرار خشكسالي و كمبود منابع آب،
سرانه مصرف آب در روستاها را افزايش داده و فشار بسيار به شبكه آب اين مناطق وارد مي كند لذا اين دامها بايد به خارج از روستاها و مجتمع هاي نگهداري دام انتقال يابند.
محمدعلي نبي پور با اشاره به مشكلات بسيار در تامين آب شرب مناطق روستايي افزود: در صورت جدي شدن بحران آب روستاها، مجبور به قطع آب واحدهاي صنعتي و دامداري ها هستيم.
وي اظهار كرد: با توجه به افزايش بارندگي در ابتداي سالجاري در گناباد مدت وقوع ريزگرد و طوفان از 23 روز در سال گذشته به سه تا چهار روز در سال جاري كاهش يافت.
وي اجراي طرح ترسيب كربن و تامين هزينه هاي جدا سازي آب شرب شهري و روستايي از اعتبارات دولتي، وقفيات و مشاركت خيران را از راهكارهاي مهم مقابله با ريزگردها و كاهش تبعات خشكسالي در گناباد دانست.
رئيس اداره آب و فاضلاب روستايي گناباد هم گفت: افزايش بي رويه سكونت در مناطق روستايي گناباد به دليل هزينه كم زندگي و ارزان بودن زمين، با توجه به كمبود منابع آب، تامين آب اين مناطق را با مشكلات جدي مواجه كرده است.
محمد رضا ابراهيمي افزود: افزايش 2 برابري ميانگين مصرف آب در روستاهاي گناباد به ميزان 190 ليتر براي هر فرد در سه ماه قبل مشكلات بسيار در تامين آب مناطق روستايي اين شهرستان به همراه داشت.
وي اختلاف زياد قيمت تمام شده استحصال آب با قيمت عرضه را از ديگر تنگناها در تامين آب شرب مناطق روستايي گناباد ذكر كرد و گفت: قيمت تمام شده هر ليتر آب 30 هزار ريال است در حالي كه با نرخ 2 هزار و 500 ريال در اختيار مصرف كنندگان قرار مي گيرد.
وي اظهار كرد: هم اكنون مصرف آب در چهار روستاي گناباد به دليل كاهش شديد منابع آب جيره بندي شده است و اكثر روستاهاي اين شهرستان با مشكل كمبود آب روبرو هستند.
وي افزود: 90 درصد مجموع آب به دست آمده در بخش كشاورزي مصرف مي شود.
ابراهيمي گفت: سال گذشته طرح هاي خوبي با هزينه 65 ميليارد ريال در مناطق روستايي اين شهرستان به خصوص مجتمع براكوه انجام شد كه ثمرات خوبي به دنبال داشت و در سال جاري نيز بايد ادامه يابد.
رئيس اداره آب و فاضلاب شهري گناباد هم گفت: با توجه به افزايش دماي هوا ميزان مصرف آب براي هر نفر در مناطق شهري اين شهرستان طي چند روز گذشته بيش از 300 ليتر افزايش يافته در حالي كه توان توليد ما براي هر فرد 195 ليتر در ثانيه است.
هادي حيدرنيا افزود: اين امر موجب كاهش 2 متري سطح مخازن ذخيره آب و نگراني هاي بسيار در تامين آب شرب شده است.
شهرستان گناباد در مجموع حدود 20 هزار هكتار كشتزار آبي، 1700 هكتار ديمزار و 500 هزار راس دام با 14 هزار بهره بردار اين بخش ها دارد و سالانه 87 هزار تن محصولات زراعي، باغي و دامي در اين شهرستان توليد مي شود.
آب كشاورزي اين شهرستان از 400 حلقه چاه عميق و نيمه عميق و 346رشته قنات تامين مي شود.
شهرستان بيش از 80 هزار نفري گناباد در 287 كيلومتري مشهد واقع است.
2095/7545/ 6053 خبرنگار: فهيمه نعمتي شهري ** انتشار دهنده: محمد حسين علي مقدم