به گزارش ايرنا، فتاح محمدي روز شنبه در نشست شوراي آموزش و پرورش كهگيلويه و بويراحمد در ياسوج اظهار داشت: اقدام در زمينه معرفي مشاغل و نياز استان در سالهاي آينده به هر كدام از آنها نقش بسزايي در انتخاب هر چه بهتر رشته تحصيلي توسط دانش آموزان استان خواهد داشت.
وي افزود كه هر چند دانش آموزان كهگيلويه و بويراحمد همچون ديگر استانهاي كشور براي انتخاب رشته تحصيلي آزاد هستند اما بايد راهنماييها و مشاورههاي لازم توسط معلمان و مشاوران مدارس به آنان و اوليايشان داده شود.
معاون سياسي و امنيتي استاندار كهگيلويه و بويراحمد بيان كرد: اهميت و ضرورت انتخاب رشته بر هيچ فردي پوشيده نيست و اين امر حساس نيز با آينده دانش آموز و جامعه ارتباط مستقيمي دارد.
محمدي عنوان كرد كه تمايل عده زيادي از دانش آموزان كهگيلويه و بويراحمد در چند سال اخير براي ورود به برخي رشتهها از جمله علوم تجربي بايد مديريت شود.
وي ابراز داشت: براي كاهش اين معضل مهم در كهگيلويه و بويراحمد و تشويق روز افزون دانش آموزان استان و اولياي آنها براي ادامه تحصيل در ديگر رشتهها به ويژه رشتههاي فني و حرفهاي و كاردانش به دليل بازار كار مناسبتر بايد تلاش و برنامه ريزي شود.
نماينده مردم شهرستانهاي كهگيلويه، بهمئي، چرام و لنده در مجلس شوراي اسلامي نيز گفت كه يك نقشه راه براي آموزش و پرورش استان تهيه و تدوين شود.
عدل هاشمي پور اظهار داشت: در اين نقشه راه آسيبها، چالشها، كمبودها و نيازهاي آموزش و پرورش كهگيلويه و بويراحمد به همراه راهكارهاي رفع آنها ارائه شود.
وي افزود كه در حوزه فرهنگ و آموزش كهگيلويه و بويراحمد نبايد سليقهاي و سنتي عمل كرد بلكه لازم است هر چه بيشتر روي آنها سرمايه گذاري شود.
نماينده مردم شهرستانهاي كهگيلويه، بهمئي، چرام و لنده در مجلس شوراي اسلامي بيان كرد: بدون كمك خيران نميتوان مشكلات متعدد آموزش و پرورش كهگيلويه و بويراحمد را حل كرد و به همين دليل بايد از ظرفيت مهم خيران بيش از پيش استفاده بهينه شود.
هاشمي پور خواستار برنامه ريزي براي جبران عقب ماندگيهاي كهگيلويه و بويراحمد در تمامي بخشها از جمله حوزه آموزش و فرهنگ شد.
وي عنوان كرد كه كهگيلويه و بويراحمد از استانهاي موفق در زمينه آموزش و فرهنگ الگوگيري كرده و از تجارب ارزنده آنها استفاده بيشتري شود.
رئيس سازمان برنامه و بودجه كهگيلويه و بويراحمد نيز گفت كه در امر مهم هدايت تحصيلي و انتخاب رشته دانش آموزان اين استان بايد بر اساس شرايط و نياز بازار كار استان تصميم گيري شود.
حسن نوروزي اظهار داشت: گروههاي مشاورهاي مدارس كهگيلويه و بويراحمد بايد آينده نگر بوده و وضعيت بازار كار استان در چند سال بعد را ارزيابي و دانش آموزان را در اين زمينه راهنمايي و توجيه كرده تا رشته تحصيلي مناسبي را برگزينند.
وي افزود كه شرايط و نيازهاي آينده بازار كار كهگيلويه و بويراحمد در مقوله مهم هدايت تحصيلي و انتخاب رشته تحصيلي دانش آموزان اين استان توسط گروههاي مشاورهاي مدارس استان لحاظ شده و مدنظر باشد.
مديركل آموزش و پرورش كهگيلويه و بويراحمد نيز گفت كه 9 هزار و 723 دانش آموز پايه سوم متوسطه اول استان بايد تا مرداد سال جاري هدايت تحصيلي شده و رشته تحصيلي خود را انتخاب كنند.
هادي زارع پور اظهار داشت: كميته هدايت تحصيلي در مدارس متوسطه اول كهگيلويه و بويراحمد ايجاد شده و اقدامهاي لازم براي انتخاب رشته دانش آموزان استان در آنها در حال انجام است.
وي افزود كه آيين نامه جديد هدايت تحصيلي در سال 1394 تصويب و در سال 1395 نيز اجرا شد.
مديركل آموزش و پرورش كهگيلويه و بويراحمد بيان كرد: كلاسها و مدارس كم جمعيت اين استان در راستاي استفاده بهينهتر از نيروهاي انساني و صرفه جويي در هزينهها تجميع خواهند شد.
زارع پور عنوان كرد كه در مقطع ابتدايي هشت مدرسه يك دانش آموزي، 102 مدرسه 2 دانش آموزي، 111 مدرسه سه دانش آموزي و 124 مدرسه چهار دانش آموزي در كهگيلويه و بويراحمد وجود دارد.
وي ابراز داشت: در مقطع متوسطه اول وجود مدارس زير 60 نفر دانش آموز و در مقطع متوسطه دوم نيز مدارس زير 40 نفر دانش آموز غيرقانوني است.
زارع پور گفت كه اين در حالي است كه 249 مدرسه زير 60 نفر دانش آموز در مقطع متوسطه اول و 77 مدرسه زير 40 نفر دانش آموز در مقطع متوسطه دوم در كهگيلويه و بويراحمد وجود دارد.
وي بيان كرد: دليل اصلي وجود مدارس كم جمعيت در كهگيلويه و بويراحمد پراكندگي جمعيت روستايي و سخت گذر بودن بسياري از روستاهاي استان است.
زارع پور عنوان كرد كه كهگيلويه و بويراحمد پرهزينهترين آموزش و پايينترين نرخ تراكم دانش آموزي را در كشور دارد.
افزون بر 150 هزار دانش آموز پسر و دختر در مقاطع ابتدايي و متوسطه اول و دوم در كهگيلويه و بويراحمد تحصيل ميكنند.
خبرنگار: منصور زرگر**انتشار دهنده: سيد ولي موسوي نژاد
7535/6110
تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۸
ياسوج- ايرنا- معاون سياسي و امنيتي استاندار كهگيلويه و بويراحمد گفت كه مقوله توازن رشتهاي بيش از پيش در استان جدي گرفته شود و در اين راستا بايد از سنين پايين به دانش آموزان اطلاع رساني و آگاهي بخشي كرد.