به گزارش ايرنا، عليرضا ايمانلو شامگاه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: سال گذشته حدود 40 هزار لوازم كاهنده در سطح استان توزيع شده كه تلاش مي شود امسال نيز همين تعداد در مراكز عمومي و پرتردد از جمله مراكز نظامي، مدارس و مساجد پخش و نصب شود.
وي با بيان اينكه سال گذشته در پي نشت يابي و اقدام اين شركت ميزان هدر روي آب در شبكه آبرساني استان حدود 18.34 درصد كاهش يافت، يادآوري كرد: هم اكنون اين استان در كاهش هدر روي آب شرب داراي رتبه برتر بوده و ميزان هدر روي شبكه آب از متوسط كشوري پايين است.
مديرعامل آب و فاضلاب آذربايجان شرقي، طول شبكه اصلي توزيع آب استان را حدود 10 هزار كيلومتر اعلام و اظهار كرد: اين شركت تا پايان سال 95 حدود 1 ميليون و 203 هزار و 473 انشعاب واگذار كرده و حدود 2 ميليون و 809 هزار و 425 نفر را از مردم استان را تحت پوشش آب شرب شهري قرار داده است.
ايمانلو با بيان اينكه هم اكنون 100 درصد از مردم 60 شهر استان از آب شرب بهداشتي بهره مند هستند، ادامه داد: در سال گذشته 243 كيلومتر توسعه، اصلاح شبكه و خط انتقال اجرا شده و بيش از 79 هزار و 700 فقره انشعاب آب واگذار كرده است.
وي درصد مطلوبيت آب آشاميدني در آذربايجان شرقي را 100 درصد اعلام كرد و گفت: در زمان كنوني 34 آزمايشگاه آب بر مطلوبيت آب استان نظارت مي كند و با انجام نمونه برداري و آزمايشهاي متعدد بر روي آب مصرفي، سلامت آب مردم را تضمين مي كنند.
مديرعامل آب و فاضلاب آذربايجان شرقي يادآوري كرد: در زمان كنوني حدود 60 درصد از جمعيت شهري استان و 69 درصد از جمعيت تبريز تحت پوشش تاسيسات جمع آوري و دفع بهداشتي فاضلاب قرار دارد و از اين نظر اين استان از ميانگين كشوري بالاتر است.
ايمانلو افزود: هم اكنون در 18 شهر استان بيش از 3 هزار و 261 كيلومتر شبكه فاضلاب اجرا شده كه از اين ميزان 170 كيلومتر در سال 95 اجرا شده است.
وي با بيان اينكه در زمان كنوني 691 هزار و 695 فقره انشعاب فاضلاب در استان وجود دارد، گفت: 11 تصفيه خانه فاضلاب در شهرهاي تبريز، مراغه، مرند، ميانه، عجب شير، جلفا، اهر، سراب، بستان آباد و بناب در مدار بهره برداري استان فعال بوده كه از طريق آن ها سالانه حدود 90 ميليون متر مكعب فاضلاب تصفيه مي شود.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب آذربايجان شرقي اظهار كرد: 5 تصفيه خانه نيز در شهرهاي ملكان، هريس، آذرشهر، هشترود و تبريز (مدول دوم) در دست احداث است.
ايمانلو ادامه داد: با بهره برداري از طرح دوم ( مدول دوم) تصفيه خانه تبريز 75 ميليون متر مكعب پساب تصفيه شده به درياچه اروميه منتقل مي شود.
وي با تاكيد بر اينكه كشور استراليا بر استاندارد آب تصفيه شده و ساخت طرح دوم (مدول دوم) تصفيه خانه فاضلاب تبريز نظارت دارد، گفت: احداث اين تصفيه خانه با ظرفيت 207 هزار متر مكعب در شبانه روز 960 هزار نفر از جمعيت اين شهرستان را پوشش مي دهد.
به گزارش ايرنا، مديرعامل شركت آب و فاضلاب آذربايجان شرقي، اعتبار مورد نياز براي اجراي اين طرح را 200 ميليارد ريال اعلام كرد و افزود: اين اعتبار از محل اعتبارهاي تخصيص يافته براي احياي درياچه اروميه، درآمدهاي عمومي و منابع داخلي اين شركت تامين مي شود.
ايمانلو اجراي خط انتقال شبكه فاضلاب تبريز به طول 11 كيلومتر، اجراي بخشي از شبكه فاضلاب تبريز به طول 300 كيلومتر، احداث تصفيه خانه فاضلاب آذرشهر و تكميل و بهره برداري از تصفيه خانه فاضلاب بناب را از جمله اقدام هاي اين شركت در راستاي احياي درياچه اروميه اعلام كرد.
وي گفت: با اجراي اقدام فوق در سه سال آينده بيش از 150 ميليون متر مكعب در سال پساب تصفيه شده به درياچه اروميه انتقال مي يابد.
خبرنگار: پرويز بابائي ** انتشار دهنده: محمد رستگار
8023/6183
تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۹
تبريز - ايرنا - مديرعامل شركت آب و فاضلاب آذربايجان شرقي با اشاره به نقش لوازم كاهنده در متعادل سازي مصرف آب شرب گفت: مصرف آب شرب و بهداشتي در آذربايجان شرقي در صورت استفاده از لوازم كاهنده 25 تا 30 درصد كاهش مي يابد.