به گزارش روز دوشنبه ایرنا از پایگاه اینترنتی ساینس دیلی، این تحقیق به طور خاص وضعیت متابولیسم گلوكز در مغز را بررسی كرده است، فرایندی كه مقدار مورد نیاز سوخت را برای سلول های مغز تنظیم می كند و سازوكار آن با شروع آلزایمر فرومی پاشد.
براساس یافته محققان دانشگاه ویسكانسین مدیسون، شركت كنندگانی كه در این مطالعه بیش از یك ساعت در روز فعالیت فیزیكی ملایم داشتند، متابولیسم گلوكز در بدن آنها در قیاس با سایر افراد سطح سالم تر و بالاتری داشت.
اندام های بدن برای انجام وظایف طبیعی خود به انرژی نیاز دارند و گرچه بسیاری از بافت ها می توانند از چربی یا پروتئین نیز به عنوان منبع انرژی استفاده كنند، اما منبع تامین انرژی سایر اندام ها مانند مغز و سلول های قرمز خون، صرفا گلوكز است كه در بدن به صورت گلیكوژن ذخیره می شود.
به گفته محققان دانشگاه ویسكانسین مدیسون، مطالعه جدید می تواند به تعیین و تجویز ورزش هایی برای مراقبت از مغز در برابر آلزایمر منجر شود.
در حالی كه بسیاری از افراد ناامید از درمان آلزایمر هستند، اما نتایج این مطالعه نشان می دهد كه انجام فعالیت فیزیكی ملایم می تواند سرعت پیشرفت بیماری را كاهش دهد.
در این مطالعه از شتاب سنج برای اندازه گیری ارزش یك هفته فعالیت فیزیكی 93 داوطلب میانسالی استفاده شد كه گرچه همه آنها در معرض خطر بالای ابتلا به الزایمر بودند، اما هنوز هیچ علامت شناختی از این بیماری را نشان نداده بودند.
محققان فعالیت فیزیكی را به سه نوع سبك (معادل پیاده روی آهسته)، ملایم (پیاده روی سریع) و شدید (دویدن با سرعت) تقسیم كرده بودند.سپس این اطلاعات به دست آمده با سطوح متابولیسم گلوكزدر مغز افراد مقایسه شد.
محققان با به كارگیری یك تكنیك تصویربرداری خاص برای ردیابی متابولیسم گلوكز، الگوهای سالم تری را در تمامی نواحی تحت كنترل مغز بیمارانی یافتند كه فعالیت فیزیكی ملایم داشتند.
همین ارتباط برای محققان كافی است تا از نقش مهم فعالیت جسمی برای سلامت مغز افراد در معرض ابتلا به الزایمر سخن بگویند، هر چند آنها تاكید دارند كه برای تعیین چگونگی این ارتباط تحقیقات بیشتری لازم است.
به واقع، مطالعات زیادی در تایید ارتباط میان ورزش و تقویت حافظه صوت گرفته است و انبوهی از شواهد موجود از تاثیر ورزش در تقویت قدرت مغز و سایر بخش های بدن حكایت می كند، اما هدف محققان از مطالعه جدید كه نتایج آن در مجله بیماری آلزایمر منتشر شد، مشخص كردن جایگاه آلزایمر در دامنه این تاثیرات بود.
علمی **1311**
مترجم:محمدعلی صنایعی**انتشار: زهره محتشمی پور
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me
تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۴
تهران- ایرنا- یك مطالعه نشان می دهد انجام فعالیت فیزیكی منظم با شدت متوسط می تواند عملكرد مغز را در افرادی كه در معرض خطر ابتلا به آلزایمر هستند، تقویت كند.