به گزارش ایرنا، این سفر كه از فردا چهارشنبه به مدت چهار روز آغاز می شود، برای رهبر كره جنوبی اهمیت بالایی دارد چرا كه كشورش درگیر منازعات اقتصادی با چین بر سر استقرار سامانه موشكی پیشرفته آمریكایی «تاد» است و باید با تلافی جویی های اقتصادی و تجاری پكن با حمایت واشنگتن مقابله كند.
وی در تلاش است تا حمایت آمریكا را از این رویارویی، بیشتر از گذشته بدست آورد؛ بخصوص آنكه تا اندازه ای هم موفقیت هایی داشته است و آمریكا به چین تاكید كرده كه راه حل مساله تاد این نیست كه كره جنوبی را تحت فشار اقتصادی قرار دهد.
با این وصف مهمترین بخش از سفر وی كه هدف اصلی آن نیز محسوب می شود تحكیم روابط دو كشور برای رویارویی با آن چیزی است كه كره جنوبی تهدیدهای كره شمالی می خواند.
كره شمالی مدتی است به درخواست های كره جنوبی برای گفت و گوها بی توجهی نشان می دهد و بر این موضوع تاكید می كند كه به طور كلی سئول حق گفت و گو با پیونگ یانگ در باره مساله هسته ای شبه جزیره كره را ندارد و این موضوعی بین این كشور و آمریكاست.
رهبر كره جنوبی طبیعتا در واشنگتن نشان خواهد داد كه مواضع كشورش با آمریكا نزدیك است و نمی تواند سئول را از دور گفت وگوها خارج كرد.
از سوی دیگر ممكن است مباحثی نیز در ارتباط با كره شمالی و گفت و گو با این كشور مطرح شود اما به طور حتم شرط آنها این خواهد بود كه ابتدا كره شمالی برنامه هسته ای و موشكی خود را متوقف كند.
اگر قرار باشد طرفین بار دیگر این شرط را اعلام كنند از همان ابتدا سفر «مون جائه این» بی نتیجه خواهد بود زیر كره شمالی تاكید كرده است تا وقتی تحریم ها و فشارهای اقتصادی و نظامی ادامه داشته باشد این برنامه را رها نكرده و وارد گفت وگو نخواهد شد.
به هر صورت رئیس جمهوری كره جنوبی امیدوار است حمایت های اقتصادی و نظامی آمریكا را بدست آورد تا به این شكل بتواند با تهدیدهای كره شمالی مقابله كند.
كره شمالی امسال بارها موشك های بالستیك پرتاب كرده است و به ساخت و پرتاب موشك بالستیك قاره پیمایی نزدیك می شود كه می تواند خاك آمریكا را هدف قرار دهد.
اگر حتی چنین موفقیتی بدست نیاید باز هم این كشور موشك هایی ساخته است كه با طی كردن بیش از 2 هزار كیلومتر مسافت می تواند پایگاه های آمریكا را در كره جنوبی، ژاپن و جزیره گوام در اقیانوس آرام نابود كند.
مساله رویارویی با كره شمالی و تهدیدهای این كشور اصلی ترین محور مذاكرات رئیس جمهوری كره جنوبی با دونالد ترامپ همتای آمریكایی خود خواهد بود، سفری كه از فردا آغاز می شود و تا چهار روز به طول خواهد انجامید.
او همچنین در ضیافت شام رئیس جمهوری آمریكا شركت می كند كه پس از دیدار ترامپ با «شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین در ماه آوریل در فلوریدا با برپایی یك ضیافت، دومین مورد مشابه خواهد بود.
محور و هدف دیگر سفر رئیس جمهور كره جنوبی گفت و گوی وی با ترامپ در باره مساله سامانه «تاد» و استقرار آن در شبه جزیره است.
دو كشور همچنان در باره زمان عملیاتی كردن این سامانه اختلافاتی دارند و آمریكا دولت كره را تحت فشار قرار داده است تا هزینه یك میلیارد دلاری آرایش آن را تقبل كند كه البته كره تاكنون نپذیرفته است.
با این وصف نباید فراموش كرد كه تاد در مجموع در كره مستقر شده و اعتراضات روسیه و چین هم مانع آرایش آن نشده است.
كره جنوبی حتی اعلام كرده است كه به رغم همه مشكلات، فشارها و انتقادها حاضر به برهم زدن توافق بر سر سامانه موشكی تاد با آمریكا نیست.
اظهار نظر در باره پیشبرد توافق با آمریكا در شرایطی است كه دولت «مون جائه این» رئیس جمهوری كره جنوبی در حال انجام ارزیابی های زیست محیطی در محل استقرار تاد در ۳۰۰ كیلومتری جنوب شرق سئول پایتخت كره است.
اجرای این برنامه تاكنون باعث اعتراض گروه های مدنی و مخالفان تاد در مقابل نهادهای دولتی در پایتخت و مناطق دیگر تجمع كرده و خواستار جمع آوری تاد شده اند.
دولت كره می گوید كه با توجه به ارزیابی های مذكور فعلا تاد عملیاتی نمی شود و همین موجب شده بود تا این به جامعه و منتقدان القا شود كه كره جنوبی می خواهد بساط تاد را برچیند.
با این وصف نهاد ریاست جمهوری كره جنوبی در بیانیه ای كه تارنمای هرالد از كره منتشر كرده آورده است كه دولت به توافق با آمریكا در باره تاد پایبند خواهد بود.
این بیانیه دولت كره جنوبی طبیعتا باعث خشم چین خواهد شد كه بارها از این كشور خواسته است سامانه تاد را از خاك این كشور خارج كند.
از سوی دیگر كره جنوبی قصد دارد برای تشریح مواضع خود هیاتی را راهی چین كند و در همین حال دولت یك بار دیگر تاكید كرده است كه سامانه مذكور فقط برای مقابله با كره شمالی طراحی و آرایش داده شده است.
نهاد ریاست جمهوری كره جنوبی در بیانیه خود تاكید كرده است كه ما دارای یك اتحاد نظامی با آمریكا هستیم و نمی توانیم همه چیز را تغییر دهیم.
با وجود انتشار این بیانیه، ارزیابی های محیط زیستی در محل آرایش تاد ممكن است باعث شود تا این سامانه دستكم تا چند ماه دیگر عملیاتی نشود.
افزون بر اهداف فوق پیش بینی می شود كه رئیس جمهور كره جنوبی از یك موزه یادبود در بدو ورود به آمریكا در ویرجینیا بازدید كند و به این شكل یاد و خاطره سربازان آمریكایی را در جنگ كره در سال های ۱۹۵۰ گرامی خواهد داشت.
او همچنین قرار است در نشست اتاق بازرگانی آمریكا شركت كند و در دومین روز از سفرش قصد دارد با شماری از نمایندگان كنگره آمریكا دیدار كند كه در آن بحث روابط دوجانبه و مساله هسته ای كره شمالی مطرح خواهد شد.
او روز جمعه پیش رو رسما با رئیس جمهور آمریكا گفت و گو خواهد كرد و سپس در مركز راهبردی و مطالعات بین المللی آن كشور سخنرانی می كند و دیداری نیز در روز شنبه با جامعه كره ای های مقیم آمریكا خواهد داشت.
آساق**۲۳۱**1597*انتشاردهنده:فرهاد راستی
تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۷
پكن - ایرنا - «مون جائه این» رئیس جمهوری كره جنوبی در اولین سفر خارجی خود پس از به قدرت رسیدن در این كشور در اردیبهشت ماه سالجاری، به آمریكا می رود تا به گفته خودش در دیدار با دونالد ترامپ، روابط نزدیك دو كشور را تحكیم بخشد.