اردبیل - ایرنا - مدیركل استاندارد استان اردبیل از صدور اولین پروانه استاندارد حلال برای فرآورده گوشت مرغ شركت تعاونی كشتارگاه مرغ سامیان در استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، هاشم علایی روز شنبه در كمیته فنی صدور پروانه كاربرد علامت استاندارد حلال در اردبیل افزود: استاندارد حلال به عنوان یك استاندارد جهانی، معیاری از كیفیت غذای سالم و بهداشتی در جهان و عاملی برای توسعه مبادلات محصولات و صنایع غذایی در بین كشورهای اسلامی و غیر اسلامی است.
وی رعایت استانداردهای حلال به ویژه برای صدور محصولات غذایی به كشورهای اسلامی و مصرف جوامع مسلمان را ضروری دانست و گفت: در این راستا وظیفه كشورهای اسلامی است كه با تدوین استانداردهای لازم، توسعه این نوع از تجارت را هموار كنند.
علایی با اشاره به برگزاری اولین كمیته صدور پروانه كاربرد علامت استاندارد حلال در استان برای فرآورده گوشت مرغ شركت تعاونی كشتارگاه مرغ سامیان، اظهار امیدواری كرد تا واحدهای تولیدی دیگر نیز در استانداردسازی محصولات تولیدی و اخذ پروانه استاندارد حلال اقدام كنند.
حجت‌الاسلام اكبری نماینده ولی فقیه در سازمان جهاد كشاورزی استان اردبیل نیز در این جلسه گفت: پیش از این نیز با حضور ناظرانی در كشتارگاه ها ذبح شرعی انجام می شد.
وی افزود: با اجرای استاندارد حلال در تمام واحدهای تولیدی ضمن ایجاد تضمین برای حلال بودن محصولات تولیدی به ویژه مواد غذایی می توانیم شاهد این امر باشیم كه با اجرای استانداردهای حلال، جمهوری اسلامی ایران بتواند سهم قابل توجهی از این تجارت را از طریق صادرات غیرنفتی به خود اختصاص دهد.
وی داشتن استاندارد حلال برای محصولات غذایی را لازمه ورود به بازارهای جهان اسلام دانست.
نشان حلال علامتی است كه به منظور تایید حلال بودن و طهارت محصولات استاندارد و بر اساس استاندارد ملی به شماره 12000 با عنوان استاندارد غذای حلال اعطا می شود.
خبرنگار: مینا میرقاسمی** انتشار دهنده: عارف شیرزاد
3006/ 1257