اهواز - ايرنا - مديركل ثبت احوال خوزستان اين استان را در رتبه سوم كشوري از نظر نرخ ولادت عنوان كرد و گفت: بر اساس سرشماري پارسال نرخ ولادت در خوزستان 24.3 است كه 13 درصد ولادت ها از مادران كمتر از 15 سال بوده است.

به گزارش ايرنا بهنام مريدي مطلق شنبه در همايش ملي جمعيت در تالار شهداي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز، با اشاره به آمار جمعيتي خوزستان بر اساس سرشماري سال 95 اظهار كرد: بر اساس اين سرشماري خوزستان داراي چهار ميليون و 710 هزار و 509 نفر است كه سه ميليون و 554 هزار و 205 نفر از جمعيت شهري و يك ميليون و 151 هزار و 596 نفر روستايي هستند.
وي سهم استان از جمعيت كشور را 6.14 درصد عنوان كرد و افزود: در كشور 74 درصد جمعيت و در خوزستان 75.5 درصد جمعيت در شهرها زندگي مي كنند.
مريدي با بيان اينكه جمعيت زنان 49.3 درصد و جمعيت مردان 50.7 جمعيت در كشور است، اضافه كرد: در خوزستان نيز همين نسبت وجود دارد و 2 ميليون و 388 هزار و 674 نفر از جمعيت را مردان و 2 ميليون و 321 هزار و 835 نفر را زنان تشكيل مي دهند.
وي گفت: در سال 45 بعد خانوار در كشور 5.7 بوده كه در سال 65 كه پيك جمعيتي كشور بوده به 6 و در سال 95 در كشور به 3.7 و در خوزستان به 3.3 رسيده است.
مريدي با اشاره به آمار ثبت وقايع حياتي در سال 95 در خوزستان گفت: به ازاي هر يك هزار نفر جمعيت 24.3 ولادت صورت گرفته كه بالاترين نرخ ولادت به دليل تمركز جمعيت در اهواز ثبت شده است.
وي خوزستان را در رتبه سوم كشوري از نظر ولادت دانست و اظهار كرد: ميانگين نرخ ولادت در كشور 19.5 ، بالاترين نرخ ولادت در استان سيستان و بلوچستان با 35.4 و كمترين در گيلان با 11 است.
به گفته وي، پارسال 113 هزار و 953 مورد ولادت در خوزستان ثبت شده كه از ميان 111 هزار و 60 هزار ولادت جاري ثبت شده 146 مورد از آنها (13 درصد ولادت ها) از مادران كمتر از 15 سال بوده است.
اين مقام مسئول اضافه كرد: در خوزستان به ازاي هر يك هزار نفر جمعيت، 4.4 فوت ثبت مي شود كه نرخ كشور 4.7 است.
وي همچنين خوزستان را در رتبه پنجم ازدواج در كشور عنوان كرد و گفت: در اين استان به ازاي هر يك هزار نفر جمعيت 10.4 ازدواج ثبت مي شود كه ميانگين كشوري 8.6 است و بالاترين نرخ 11 در خراسان شمالي و كمترين نرخ در سمنان با 6.4 است.
مريدي آمار طلاق خوزستان را در رده 23 كشور دانست و افزود: به ازاي هر يك هزار نفر جمعيت اين استان 1.8 طلاق صورت مي گيرد.
وي در ادامه با بيان اينكه سه ميليون و 463 هزار و 200 نفر واجد شرايط كارت ملي هوشمند هستند اظهار كرد: يك ميليون و 512 هزار و 986 نفر درخواست كارت ملي هوشمند كرده اند كه تا كنون براي يك ميليون و 23 هزار و 849 نفر كارت ملي هوشمند صادر شده است.

*جوانگرايي در دولت آينده
حجت الاسلام سيد ابوالحسن حسن زاده امام جمعه موقت اهواز نيز در اين نشست خواستار نگاه جامع و كارشناسي به همه ابعاد جمعيت در كشور شد و گفت: كنترل جمعيت دركشور به صورت مقطعي و حكم ثانوي مطرح بوده كه ادامه آن اشتباه است.
وي با اشاره به ابعاد اقتصادي، تربيتي، رواني، پزشكي و سلامت جمعيت اظهار كرد: با توجه به آموزه هاي ديني ما جمعيت بايد اضافه شود و راه هاي جلوگيري از بارداري به ويژه جلوگيري دائم از بارداري در اسلام عمدتا حرام است.
حسن زاده تاكيد كرد: وجود جمعيت جوان در كشور اين مساله را پيش مي آورد كه نمي توان نسبت به جوان ها بي تفاوت بود و بايد در كابينه جديد و ساير مناصب جوانگرايي مدنظر قرار گيرد.

*جمعيت و باورهاي ديني
حجت الاسلام سيد محسن شفيعي نماينده رهبري در دانشگاه هاي خوزستان نيز در ادامه با بيان اينكه سياست افزايش جمعيت تنها به حوزه بهداشت محدود نمي شود افزود: جمعيت شناسان و جامعه شناسان و كارشناسان حوزه هاي رفتاري بايد بيشتر در اين زمينه ورود كنند.
وي اضافه كرد: كنترل جمعيت به شكل كنوني سالمندي زودرس را پيش روي جامعه قرار مي دهد و اگر امروز نقش آفرينان جمعيت ايفاي نقش نكنند، در آينده به مشكل برخورد مي كنيم.
شفيعي با اشاره به ابلاغ سياست هاي افزايش جمعيت از سوي رهبري گفت: در مقوله جمعيت نمي توانيم باورهاي ديني و دغدغه هاي اجتماعي خود را ناديده بگيريم و اعتماد صرف به مسائلي كه به صورت جهاني مطرح مي شود خطاست زيرا جامعه جهاني به دنبال دغدغه ها و اهداف خود هستند.
وي تصريح كرد: رويكرد جهاني نسبت به مساله جمعيت و تحليل آن، در ساير كشورها با رويكرد آنها نسبت به كشور ما تفاوت دارد و اسناد ان موجود است زيرا مساله جواني جمعيت كه در انقلاب اسلامي و دفاع مقدس در كشور ما ملاك پيروزي بوده براي نظام سلطه نگران كننده است.
7151/6064
خبرنگار: نادره وائلي زاده** انتشار دهنده: محسن بهاروند