احمد شاكری شنبه در گفت وگوبا ایرنا افزود: كاهش بارندگی ها در اقصی نقاط كشور از جمله هرمزگان ادامه دارد لذا دراین شرایط تنها راه برون رفت از معضل كم آبی صرفه جویی در مصرف آب است.
وی ادامه داد: دراین مدت برداشتهای بی رویه و خشكسالی، تامین نشدن اعتبارات خشكسالی (ماده 10 و 12 ) تاكنون، نبود تعادل در قیمت تمام شده و هزینه های تعمیر و نگهداری، پیش بینی نشدن ردیف مناسب جهت بازساری شبكه ها و تاسیسات و كاهش هدررفت آب، بالا بودن هزینه های اجرای پروژه ها با توجه به پراكندگی به این مشكل اضافه شده است.
وی ، دوری از مركز و محرومیت روستاهای استان، رشد جمعیت و افزایش تقاضا برای دستیابی به آب با كیفیت و بهتر، قدمت و فرسودگی شبكه های آبرسانی موجود با توجه به اقلیم استان، تامین نشدن به موقع اعتبار مورد نیاز جهت مجتمع های نیمه تمام و كمبود نیروی انسانی متخصص را چالش ها
از دیگر مشكلات بخش آبرسانی روستایی هرمزگان عنوان كرد.
استان هرمزگان دارای 13 شهرستان 38 بخش 85 دهستان و جمعیتی افزون بر یك میلیون و 578 هزار و 183 نفر است كه تقریبا بیش از نیمی از جمعیت این استان در روستاها زندگی می كنند .
تعداد كل روستاهای استان هزار و 730 روستا، تعداد كل روستاهای دارای تاسیسات آبرسانی هزار و 245 روستا، تعداد روستاهای تحت پوشش شركت آبفار هرمزگان هزار و 30 روستا است.
375 حلقه چاه، 54 دهنه چشمه، یك رشته قنات، 18 سایت آبشیرینكن و سایر انشعابات آب مناطق روستایی هرمزگان را تامین می كنند.
لازم به ذكر است، یكم تا هفتم تیرماه به نام هفته صرفه جویی در مصرف آب نام گذاری شده است.
نزدیك به دو دهه خشكسالی و كم آبی درهرمزگان موجب خشك شدن 365حلقه چاه آب آشامیدنی، 18 دهنه چشمه و قنات، 100 حلقه چاه و كاهش آب 135 حلقه چاه بین 30 تا 70 درصد شده است.
بر اساس اطلاعات ایستگاههای باران سنجی شركت مدیریت منابع آب ایران، در میان كمبارشترین استانهای كشور، استان هرمزگان با 4 میلیمتر بارندگی در رتبه دوم قرار دارد.
از 74 دشت موجود در هرمزگان تمامی آنها دارای بیلان منفی هستند و 38 دشت ممنوعه و مابقی دشت ها نیز شور است.
6048
انتشار دهنده : خلیل تنیده
تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۴
بندرعباس- ایرنا- معاون نظارت بر بهره برداری شركت آب و فاضلاب روستایی هرمزگان گفـت: اقصی نقاط این استان به دلیل بیش از 18 سال خشكسالی با مشكلات عمیقی مانند كاهش و افت شدید آب های زیر زمینی مواجه است.