به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، علاء الدین بروجردی در حاشیه جلسه علنی روز یكشنبه مجلس در جمع خبرنگاران افزود: با توجه به این كه برای بازدارندگی در برابر تهاجمات احتمالی دشمن و تهدیدات مستمر آنان سلاح دیگری جز توانمندی موشكی نداریم، در این طرح بر حمایت جدی از برنامه موشكی ایران تاكید شده است.
وی ادامه داد: با توجه به تجربه تلخ هشت سال جنگ با ملت ایران طبیعی است كه توانمندی موشكی خود را به عنوان سیاست های بازدارندگی در مقابل تهدیدات دشمن با استحكام حمایت كنیم و به همین دلیل در پیشنهاد اولیه دراین طرح هزار میلیارد تومان برای این موضوع در نظر گرفته شده است.
رئیس كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی همچنین به نقش بسیار مهم و راهبردی سپاه قدس در منطقه اشاره و تاكید كرد: اگر اقدامات آنان نبود ما امروز شاهد وضعیت دیگری در منطقه بودیم و هم دمشق و هم بغداد می توانست در اختیار تروریست ها قرار گیرند بنابراین هزار میلیارد تومان برای حمایت از نیروهای قدس اختصاص یافته است.
بروجردی با بیان این كه ما پذیرفته ایم و معتقدیم كه نباید سلاح هسته ای داشته باشیم، افزود: سلاح میكروبی، شیمیایی، و سلاح های كشتار جمعی به عنوان یك تصمیم راهبردی جدای از بحث معاهده ان پی تی تصمیم گرفتیم به دلیل فتوای جهانی رهبر معظم انقلاب در ارتباط با حرمت این تسلیحات فعلا از برنامه دفاعی جمهوری اسلامی ایران حذف شود.
وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره زمان بررسی طرح قانونی مقابله با اقدامات خصمانه سنای آمریكا علیه ایران تصریح كرد: ترامپ با زیاده خواهی ها و اقداماتی كه هماهنگ با كنگره آمریكا بوده و طبیعتا پشتوانه اقدامات كنگره نیز لابی صهیونیست ها است برنامه هایی را در چارچوب یك مصوبه قانونی طراحی كرد.
وی افزود:آمریكایی ها مجموعه تحریم های گذشته را به گونه ای تجمیع كرده اند كه فشار بیشتری به ایران اسلامی وارد كنند.
رئیس كمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس دهم، علت اساسی این اقدام جدید آمریكا را شكست های متعدد این كشور و همپیمانش از نیروهای مقاومت در سوریه، عراق دانست كه با حمایت های جمهوری اسلامی ایران بوده است.
بروجردی همچنین گفت: از یك طرف تحول بسیار مهم و راهبردی در موصل كه از طراحی آمریكا در تجزیه عراق جلوگیری كرد و از طرف دیگر اقدامی كه در چند ماه گذشته در سوریه صورت گرفت و حلب آزاد شد، موجب شده آمریكا احساس انفعال درمقابل جمهوری اسلامی ایران داشته باشد و عنوان اقدامات آنان نیز جلوگیری از گسترش نفوذ ایران در منطقه است.
وی با تاكید بر این كه سیاست ما كاملا روشن است، خاطرنشان كرد: ما به جد با تروریست ها مقابله می كنیم و این سیاست راهبردی جمهوری اسلامی ایران است و با هیچ كسی در این سیاست ها نه تعاملی خواهیم داشت و نه از مواضع خود كوتاه می آییم.
رئیس كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: در چند سال گذشته پشتوانه تروریست ها از جمله داعش و جبهه النصره، آمریكا و هم پیمانان منطقه ای آنان بوده است و حضور صدها مجروح این نیروهای تروریستی در بیمارستان های رژیم صهیونیستی نشان دهنده حمایت همه جانبه ای است كه از آنان صورت می گیرد.
وی ادامه داد: با توجه به این واقعیت ها آنها دنبال یك فشار جدید هستند و ما نیز به عنوان نمایندگان ملت بزرگ ایران و مدافعین حقوق ملی طبیعتا دست بسته نخواهیم بود و به همین دلیل با وجود این كه در 10 روز گذشته مجلس تعطیل بود جلسات متعددی با همكاری مركز پژوهش ها و كارشناسان برگزار كردیم كه این جلسات منجر به این شد كه ما دقیقا متقابل با طراحی آمریكایی ها اقدامات لازم را انجام دهیم.
به گزارش ایرنا، كمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریكا چهارم خردادماه سال جاری، طرح اعمال تحریمهای گسترده غیرهستهای علیه ایران موسوم به «قانون مقابله با اقدامات بیثباتكننده ایران- 2017» را (با 18 رای موافق در برابر 3 رای مخالف) تصویب كرد.
به ادعای كنگره، آمریكا در طرح موسوم به S_722، اعمال تحریمها علیه ایران به سبب برنامه موشكی بالستیك این كشور، ادعای حمایت از فعالیتهای تروریستی بینالمللی و همچنین ادعای نقض حقوقبشر و موارد دیگر مدنظر قرار گرفته است.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه روز یكشنبه ٢١ خرداد مجلس از كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس خواست تا طرح مقابله با اقدام اخیر سنا را تهیه كند. این طرح فوریتی هم اكنون با همكاری مركز پژوهش های مجلس و كارشناسان تهیه شده و دراختیار فراكسیون های شاخص مجلس قرار گرفته است.
این كمیسیون پس از دریافت نظرات فراكسیون ها این طرح را به هیات رئیسه مجلس تقدیم می كند.
**طرح قانونی مقابله با اقدامات خصمانه سنای آمریكا علیه ایران یكشنبه آینده تقدیم مجلس می شود
رئیس كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین گفت: جمهوری اسلامی ایران به دعوت مسئولان عراق و سوریه در این كشورها حضور دارد، حضور ایران قانونی است و بهعنوان یك سیاست این مسیر ادامه خواهد داشت.
بروجردی افزود: باتوجه به اینكه دردو هفته گذشته مجلس تعطیل بود، چند روز دیگر را برای هماهنگی بیشتر و دریافت پیشنهادهای نمایندگان صبر میكنیم و طرح
طرح قانونی مقابله با اقدامات خصمانه سنای آمریكا علیه ایران یكشنبه هفته آینده تقدیم مجلس خواهد شد.
وی تاكید كرد: با توجه به اینكه قرار است یك همداستانی كامل میان طیفها و نمایندگان مختلف مجلس صورت گیرد، فردا جلسه فراكسیونها برگزار می شود و در نهایت تا پایان هفته و یكشنبه آینده به صحن علنی مجلس میآید.
در ادامه خبرنگاری از بروجردی پرسید كه آیا این طرح با موضوعاتی كه در برنامه ششم مطرح شده، همپوشانی دارد، كه وی پاسخ داد: در طرح مقابله با اقدام اخیر سنای آمریكا است، سیاست ما ایجاد تنش در منطقه و تعرض به بخشهای حساس منطقه نیست. البته حضور ما روزافزون خواهد بود و با هماهنگی كشورهای منطقه عمل خواهیم كرد.
وی افزود: ما كشوری هستیم كه به دعوت عراق و سوریه در منطقه حضور مستشاری داریم و اتاق مشترك عملیاتی ما، روسیه، عراق و سوریه در دوسال گذشته نقش مهمی در تحولات منطقه داشته است.
رئیس كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی خاطرنشان كرد: این طرح ارتباطی به برنامه ششم توسعه ندارد و در چارچوب سیاستهای راهبردی جمهوری اسلامی ایران در منطقه قابلتعریف است.
بروجردی تصریح كرد: گزارش این كمیسیون درباره برجام به موقع و طبق روال قانونی خود به صحن علنی مجلس ارائه میشود و این طرح به طور مشخص ارتباطی به برجام ندارد.
وی ادامه داد: ما این طرح را منفك از برجام نگاه میكنیم و گزارش كمیسیون امنیت ملی طبق برنامه به صحن میآید و ارتباط مستقیمی با این طرح ندارد.
در ادامه خبرنگاری درباره FATF از بروجردی پرسید كه وی پاسخ داد: چالش جدی در این رابطه وجود داشت، آمریكا و عربستان به دنبال آن بودند كه تعلیق تحریمهای ایرانم تمدید نشود، یعنی ما مجددا با كل سیستم بانكی دنیا دچار مشكل شویم، در این مصافی كه یك طرف آمریكا و عربستان بودند، اروپا موافق بود كه تمدید تعلیق شود و همداستانی بهوجود بیاید و تعلیق تحریمهای ایران مجددا یك سال تمدید شد.
** كمیته آب به ریاست برومندی تشكیل شد
وی در پاسخ به سوالی درباره تشكیل كمیته آب در كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح كرد: آب در ایران بهخصوص در نقاط كمآب، موجب بحران محلی شده كه منجر به كشته شدن برخی افراد و زخمی شدن نیروهای پلیس شده است و بنابر این نیازمند تدابیر ویژه است.
رئیس كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یادآور شد: به همین دلیل كمیته امنیت آب با هدف جلوگیری از چنین وقایعی چندین ماه است كه در این كمیسیون فعال شده است و جلسات متعدد با وزارت نیرو و دیگر مسئولان برگزار میكند.
وی تصریح كرد: این كمیته تخصصی به ریاست محمد مهدی برومندی نماینده مرودشت كه در این زمینه تخصص دارد، تشكیل شده و تعدادی از اعضای كمیسیون نیز در آن عضویت دارند.
سیام*9121**9254**1336
خبرنگار: سمیه لاری و سجاد خسروانیان** انتشار: مهرنوش خانزائی
تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۲
تهران-ایرنا- رئیس كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی یكی از مهم ترین محورهای طرح قانونی مقابله با اقدامات خصمانه سنای آمریكا علیه ایران را حمایت جدی از برنامه های موشكی عنوان كرد و گفت: در این طرح هزار میلیارد تومان به این برنامه و حمایت سپاه قدس اختصاص یافته است.