ساختمان تجاری پلاسكو در محدوده خیابان جمهوری تهران ساعت 8 صبح روز سی ام دی ماه 1395 دچار حریق شد كه پس از سه ساعت و نیم تلاش آتش نشانان برای مهار آتش، 15 طبقه ساختمان به طور كامل فروریخت.
در مجموع یك هزار و ٢٠٠ واحد تولیدی در مجتمع تجاری پلاسكو وجود داشت كه براساس آمارها 560 واحد آن، فعال بود. 15 هزار میلیارد ریال خسارت به این واحدها وارد شد و چند هزار كارگر بیكار شدند.
به گزارش روز یكشنبه ایرنا، كاسبان ساختمان قدیم پلاسكو امروز در این گردهمایی اعتراضی با حمل دست نوشته هایی خواستار روشن شدن وضعیت خود توسط بنیاد مستضعفان شدند.
نمایندگان شركت كنندگان در این گردهمایی درباره دلایل شان برای حضور در این تجمع به خبرنگار ایرنا گفتند: قرار بود بنیاد مستضعفان در مدت 2 سال این ساختمان را از نو بسازد، اما پس از 6 ماه از حادثه آتش سوزی هنوز هیچ درخواستی برای دریافت پروانه ساختمانی به شهرداری منطقه 12 نداده است.
یكی از تجمع كنندگان كه خواست نامش اعلام نشود، گفت: هرچند كه در مجتمع تجاری نور كسبه اندكی مستقر شده اند و اجاره سه ماه و نیم آنها را بنیاد پرداخت كرده است ، اما این كسبه باید از خرداد ماه امسال اجاره خود را پرداخت كنند، ضمن این كه مجتمع نور برای كسب و كار مركز تجاری مناسبی نیست و بازار آن بسیار راكد است.
این كسبه ساختمان پلاسكو تاكید كرد: قرار بود برای هر كدام از كسبه پلاسكو با سود 9 درصدی تسهیلات 3 هزار میلیارد ریالی پرداخت شود، اما تاكنون این تسهیلات پرداخت نشده و بانك ها نیز اعلام كرده اند در صورت پرداخت این تسهیلات به كسبه پلاسكو، سود تسهیلات آنها 18 درصد خواهد بود.
یكی دیگر از كسبه پلاسكو حاضر در این گردهمایی گفت: از 600 واحد تجاری ساختمان پلاسكو 286 واحد آن سالم مانده است، اما اجازه نمی دهند كاسبان به محل كار خود وارد شوند و بیشتر اموال آنها در این واحدها به سرقت رفته است.
وی افزود: با ریزش ساختمان پلاسكو تاكنون بیش از شش هزار نفر بیكار شده اند و درخواست ما این است كه بنیاد وضعیت كسبه این ساختمان را روشن كند. متاسفانه بنیاد مستضعفان و دیگر نهادها تاكنون كمكی به فعالان اقتصادی این ساختمان نكرده اند.
به گزارش ایرنا، «علی فاضلی» رئیس اتاق اصناف ایران در چهارم تیرماه جاری شرایط پرداخت تسهیلات 3 میلیارد ریالی (300 میلیون تومان) را به كسبه پلاسكو اعلام كرد و گفت: كسبه پلاسكو سه هفته فرصت دارند تا در مجتمع تجاری نور مستقر شوند و سپس از این تسهیلات استفاده كنند.
وی گفت: پس از استقرار كسبه و تایید اتحادیه ذیربط ، اتاق اصناف ایران در نامه ای كسبه را جهت دریافت تسهیلات سه میلیارد ریالی با بهره 18 درصد به بانك عامل معرفی می كند.
وی خاطرنشان كرد، شروع پرداخت اقساط كسبه پس از یكسال تنفس آغاز می شود.
فاضلی افزود: كارگروهی متشكل از دولت و اتاق اصناف ایران، بنیاد مستضعفان و شهرداری تهران در خود دولت تشكیل شد كه ریاست این كارگروه به عهده معاونت اجرایی رئیس جمهوری بود .
وی تصریح كرد: حادثه پلاسكو در ماه های پایانی سال گذشته رخ داد و استقرار كسبه در محل مشخص شده حدود یك ماه و نیم طول كشید تا مجموعه نور در اختیار این كسبه قرار گرفت. تا استقرار كامل این عزیزان نیز دو ماه زمان برد و تسهیلات و تمهیداتی كه در راستای حمایت از این دوستان اندیشده شده بود به زودی پرداخت می شود.
رئیس اتاق اصناف ایران افزود: در آخرین جلسه كارگروه كه هفته گذشته در دفتر معاونت رئیس جمهوری با حضور همه دست اندركاران برگزار شد، بانك پارسیان متقبل شد تا پس از استقرار كسبه اجاره نامه كسبه را صادر و تحویل دهد.
به گفته فاضلی، بخشودگی مالیات و به تعویق افتادن معوقه های مالیاتی كسبه بخشی از تصمیم های اتخاذ شده در هفته گذشته بود.
وی از هیات مدیره اتحادیه پیراهن دوزان خواست شرایطی را فراهم كنند تا كسبه تحت پوشش آن اتحادیه در محل مورد نظر مستقر شوند و اجاره نامه ها هم به نام آنها صادر شود تا بتوانند از تسهیلات استفاده كنند.
فاضلی با تاكید بر اینكه هنوز كسی این وام را دریافت نكرده و ابتدا باید فرایند استقرار طی شود، گفت: قرار بود تا پایان خرداد ماه كسبه هیچ گونه ای اجاره پرداخت نكنند و در جلسه اخیر به مدت سه ماه دیگر بنیاد مستضعفان پرداخت اجاره كسبه را تقبل كرد.
وی افزود: بر این اساس كسبه مستقر در مجتمع نور تا پایان شهریور هیچ گونه اجاره و شارژی پرداخت نمی كنند و این ها هم به عنوان تسهیلات جدید در نظر گرفته شده است.
فاضلی همچنین درباره كارگران پلاسكو گفت: دولت برای برخی از كارگران كه بیمه نبودند پرداخت سه ماه حق بیمه كارگران را تقبل كرد و برخی از كسبه یكسری بخشودگی های معوقه ، دیركرد، اقساط بانكی وبیمه داشتند كه از طریق بانك و بیمه به نتیجه رسید. در بحث مالیات قرار شد این معوقه ها مجددا به تعویق بیافتند و بخش دیگری از دیر كردها را ببخشند .
وی تاكید كرد: كارگروه تلاش كرده است تا تمام شرایط و امكانات را فراهم كند و در مذاكراتی كه با بنیاد داشته ایم برای ساخت ساختمان پلاسكو قول دادند به محض دریافت پروانه ساخت ظرف مدت 2 سال این ساختمان ساخته شود.
بخش زیادی از كسبه این ساختمان در صنف تولیدكنندگان و فروشندگان پیراهن بودند كه 99 درصد آنان از این واحدها به عنوان «مركز پخش» استفاده می كردند. همچنین 180 واحد در این ساختمان تولیدكننده و فروشنده دیگر اقلام بودند.
در این ساختمان 400 واحد پیراهن دوز، 6 واحد كشباف، هشت واحد صنف خیاطان و 20 واحد تولیدی كفش فعال بود.
ساختمان 15 طبقه پلاسكو در سال 1341 به عنوان نخستین ساختمان بلندمرتبه تهران افتتاح شد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی ساختمانهای پلاسكو و آلومینیم در اختیار بنیاد مستضعفان قرار گرفت.
به گزارش ایرنا، تجمع كنندگان در مقابل ساختمان بنیاد مستضعفان ضمن اشاره به اینكه در پلاسكو بیش از 6 هزار نفر امرار معاش می كردند، اما هم اكنون بیكارند. خواهان مقاوم سازی 286 واحد تجاری در قسمتی از این محتمع تجاری شدند.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام**1108** 1561**خبرنگار: ایرج منصوری**انتشار:مژگان توانا
تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۷
تهران- ایرنا- عده ای از كسبه ساختمان فروریخته پلاسكو در اعتراض به آنچه كه تاخیر در ساخت مجتمع تجاری جدید می دانند، با تجمع در مقابل ساختمان بنیادمستضعفان این گلایه را به مسئولان این نهاداعلام كردند كه چراهیچ درخواستی برای دریافت پروانه ساختمانی به شهرداری منطقه 12 نداده اند؟