اراك - ايرنا - رئيس انجمن آسيب شناسي ايران گفت: بر اساس ارزيابي ها 83 درصد معتادان متجاهر در كشور، مصرف مواد مخدر را به صورت تفنني آغاز كرده اند.

كوروش محمدي روز يكشنبه در همايش روز جهاني مبارزه با مواد مخدر، افزود: معتادان به 2 گروه مصرف كنندگان تفنني و ضعيف و معتادان با مصرف بالا تقسيم مي شوند كه اغلب معتادان تفنني با تكرار مصرف به اعتياد سنگين دچار شده و معتاد متجاهر مي شوند.
وي ادامه داد: پيشگيري از مصرف مواد مخدر تنها ويژه افراد آسيب ديده نيست بلكه خطر اعتياد در كمين همه افراد جامعه است و در پيشگيري اوليه بهترين سرمايه گذاري در منطقه ها و دانش آموزان مدارس براي جلوگيري از آلوده شدن اين محيط ها بايد انجام شود.
رئيس انجمن آسيب شناسي ايران گفت: اهداف پيشگيري، از بين بردن علل، كاهش عوامل مخاطره آميز، افزايش مقاومت فرد و جلوگيري از سرايت بيماري به ديگران از سلسله اقدام هاي پيشگيرانه قبل از وقوع اعتياد در جامعه و مدارس است.
محمدي آگاهي، آموزش و مشاوره را سه اصل پيشگيري در مدارس عنوان كرد و ادامه داد: با آگاه سازي و آموزش و شناخت انواع مواد مخدر درجامعه، خطرات اعتياد براي افراد آشكار و ميزان آسيب پذيري جوامع و مدارس به اين مواد كاهش مي يابد.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان مركزي نيز در اين همايش گفت: بر اساس تحقيقات انجام شده، مصرف شيشه سال گذشته در سطح كشور و استان كاهش و ماده مخدر گل جايگزين آن شده است.
نبي الله شاه محمدي حيدري افزود: افزايش مصرف ماده مخدر گل در كشور به اين دليل است كه تبليغ مي شود به دليل گياهي بودن، اين ماده ضرري براي افراد به خصوص جوانان ايجاد نمي كند در صورتي كه فرايند شيميايي كه بر روي بذر گياه شاهدانه در مخدر گل انجام شده آن را به ماده از بين برنده سلول هاي مغزي تبديل كرده و به شدت احساس نياز به استفاده مكرر را سبب مي شود.
وي ادامه داد: بر اساس مصوبه شوراي مواد مخدر استان مركزي براي نخستين بار در سطح كشور كارزار پيشگيري از مصرف ماده مخدر گل از روز پنج شنبه با همكاري سمن ها، بهزيستي و اين اداره كل در استان راه اندازي و مضرات و شيوه جلوگيري از شيوع سوءمصرف اين ماده در اختيار همشهريان قرار گرفته است.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر استان مركزي با يادآوري كسب رتبه سوم استان در زمينه طرح توانمند سازي دانش آموزان در سطح كشور خاطر نشان كرد: اين طرح پارسال در بين دانش آموزان دوره متوسطه ناحيه يك و 2 اراك اجرا شد و 50 هزار نفر از دانش آموزان، والدين و مربيان در اين طرح تحت آموزش قرار گرفتند.
شاه محمدي حيدري پيش بيني كرد: بر اساس برنامه ريزي هاي انجام شده در سال تحصيلي آينده تمام دانش آموزان، والدين و مربيان دوره آموزش متوسطه دوم در اين طرح تحت آموزش قرار گيرند.
رئيس دانشكده علوم انساني دانشگاه اراك نيز در اين همايش گفت: وجود هيجان شديد، تحمل اندك در بين بچه ها، پاداش طلبي بالا و آسيب گريزي پايين، مخاطره جويي، قدرت پايين تمركز، بي نظمي در خواب و بيداري، اراده ضعيف، تاثير پذيري زياد از همسالان و خستگي پذيري از جمله احتمالات حركت كودكان در آينده به سمت استفاده از مواد مخدر است.
دكتر سعيد موسوي پور افزود: به دليل اصلاح پذير بودن كودكان وجود برخي از اين علايم در بين كودكان نبايد در بين والدين احساس نگراني ايجاد كند و نياز است والدين براي اصلاح اين موارد با متخصصان اين حوزه مشاوره هايي داشته باشند.
وي، خانواده را مهمترين عامل پيشگيري و درمان اعتياد در جامعه دانست و ادامه داد: براي پيشگيري از اعتياد نياز است آموزش براي خانواده ها از سنين پيش دبستاني و دبستان آغاز شود.
معاون تربيت بدني و سلامت اداره كل آموزش و پرورش استان مركزي نيز در اين همايش گفت: بر اساس تفاهم نامه هاي تخصصي سال تحصيلي گذشته برنامه پيشگيري از اعتياد در 40 درصد مدارس اين استان اجرا شد.
مهدي دمنه افزود: اجراي 2 دوره آموزشي آشنايي دانش آموزان با مخاطرات فضاي مجازي با همكاري اداره كار و امور اجتماعي استان مركزي، طرح رشد مدار با همكاري دادگستري استان، اجراي آموزش 2 هزار نفر از كاركنان و اوليا دانش اموزان با مخاطرات مواد مخدر و اجراي طرح توانمند سازي دانش آموزان از ديگر برنامه هاي آموزش و پرورش اين استان براي پيشگيري از مواد مخدر در استان بوده است.
سال گذشته بيش از هفت تن انواع مواد مخدر از سوداگران مرگ در استان مركزي كشف شده است.
227 هزار دانش آموز در 2269 مركز آموزشي در استان مركزي به تحصيل اشتغال دارند.
1955/6013/ خبرنگار:مهدي عظيمي**انتشاردهنده:مژگان حيدري