تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۲

آتن - ايرنا - افزايش ورود پناهجويان طي چند ماه گذشته، مجدداً نگراني يونان و ديگر كشورهاي اروپايي را در پي داشته است.

به گزارش ايرنا ازگزارش سازمان مهاجرت يونان، از اوايل سال ميلادي جاري و بخصوص طي دو سه ماه گذشته روند ورود پناهجويان بعد از حدود يكسال توقف نسبي، به يونان و بخصوص به كشور ايتاليا افزايش يافته و اين امر باعث نگراني دولتمردان يوناني و اروپايي گرديده است.
برپايه گزارشات درحاليكه طي يكسال گذشته ميلادي فقط تعداد 500 پناهجو به جزيره لزوي يونان در نزديكي مرز تركيه وارد شده بودند، با روند افزايش ورود پناهنجويان به كشورهاي اروپايي ، فقط طي يكماه گذشته حدود يك هزار نفر به جزيره لزوي وطي اين مدت حدود سه هزار پناهجو وارد جزاير مختلف يونان شده اند.
اداره آمارومهاجرت يونان درادامه گزارش خود افزود:از زمان توافق اتحاديه اروپا با تركيه مبني بر استرداد پناهجويان، تاكنون تعداد شش هزار و 453 پناهجو به كشورهايشان از طريق تركيه استرداد شده اند.
سال گذشته اتحاديه اروپا و تركيه توافق كردند كه در قبال پرداخت 6 ميليارد يورو به تركيه، اين كشور مانع خروج وسفر پناهجويان به يونان و ديگر كشورهاي اروپايي از مرزهاي آبي خود گردد و همچنين پناهجوياني را كه كشورهاي اروپايي فاقد صلاحيت دريافت پناهندگي مي دانند، به تركيه بازگردانده وازآنجا به كشورهايشان فرستاده شوند.
براساس گزارشات، ورود پناهجويان به سواحل ايتاليا بسيار افزايش يافته تا جايي كه كميسر شوراي امنيت سازمان ملل متحد و اتحاديه اروپا، خواستار ارايه كمك هاي بيشتري به اين كشور شده اند.
'ديمتريس اوراموپلس' رئيس كميسيون پناهجويان و مهاجران اتحاديه اروپا روز گذشته با توجه به روند افزايش ورود پناهجويان به ايتاليا، اعلام كرد: بايد هر چه سريعتر نسبت به ارايه كمك هاي اتحاديه اروپا به ايتاليا اقدام گردد و تدابيري انديشيده شود تا جلوي تكرار روند سال گذشته و هجوم پناهجويان و مهاجران به اروپا گرفته شود.
براثر جنگ نيابتي كه آمريكا و تعدادي از كشورهاي اروپايي به همراه همپيمانان عرب خود با ايجاد و به راه انداختن گروه هاي تروريستي داعش ، النصره در مناطق مختلف و بخصوص در منطقه حساس و اسلامي خاورميانه اقدام كرده اند، تاكنون ميليون ها نفر از شهروندان كشورهاي عراق، سوريه ، ليبي و ديگر كشورها آواره و هزاران نفر كشته شده اند.
براثر بوجود آمدن اين گروه هاي تروريستي باحمايت مالي، تسليحاتي وآموزشي غرب و كشورهاي همپيمان عرب درمنطقه، كشورهاي سوريه ، عراق، افغانستان، يمن و ليبي با مشكلات جدي امنيتي روبرو شده اند و ميليون ها نفر از شهروندان اين كشورها خانه و كاشانه خود را رها و راهي ديگر كشورها شده اند.
طي سال گذشته با براه افتادن سيل پناهجويان بسوي كشورهاي همسايه و اروپا، اتحاديه اروپا و غرب كه در مرحله اوليه با ادعاي پذيرش پناهجويان تلاش كردند چهره انساني دوستانه اي از خود نشان دهند، خيلي زود ازاين موضع خود عقب نشيني كرده و حتي اموال و دارايي هاي نقدي پناهنجويان توسط ماموران بعضي از كشورهاي اروپايي در مرزها مصادره و تعدادي از كشورهاي اروپايي نيز مرزهاي خود را با كشيدن سيم خاردار به روي پناهجويان بستند.
تحليلگران مي گويند: موج پناهجويان در مرحله اول يعني سال هاي گذشته شهروندان عادي بودند و معمولاً خطر كمتري را به همراه خود به ديگر كشورها منتقل مي كردند، اما احتمال اينكه پس از شكست داعش در موصل عراق، و سوريه و از دست دادن مواضع، افراد اين گروه هاي تروريستي درصدد برگشتن به كشورهاي خود در غرب برآيند زياد است و به همين سبب اين كشورها از موج جديد پناهجويان نگراني بيشتري دارند.
اروپام**462**1590
گزارش از: رشيد موسوي