تهران- ایرنا- ‍تهران امروز میزبان دوازدهمین كنگره اتحادیه پستی آسیا - اقیانوسیه (APPU ) با حضور 32 كشور عضو است و ریاست این نهاد بین المللی را پس از 17 سال بعهده دارد.

به گزارش روز دوشنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا، نتایج درخشان اجرایی شدن برجام سبب شد كشور ایران پس از 17 سال دوباره میزبانی برگزاری كنگره اتحادیه پستی آسیا و اقیانوسیه را برعهده بگیرد .
ریاست كنگره 2017 برعهده ایران است و تا چهار سال آینده كه این كنگره در كشور تایلند برگزار می شود، ادامه دارد.
این اتحادیه بزرگ ترین اتحادیه منطقه ‏ای آسیا و اقیانوسیه و مهم ترین مجمع تصمیم ‏گیری درباره توسعه و بهبود امور پستی در منطقه است.
شركت ملی پست ایران برای برگزاری این مهم در یازدهمین كنگره پستی آسیا و اقیانوسیه در هندوستان در سال 2013 اعلام امادگی كرد كه این امر به‌ اطلاع كشورهای عضو و دبیرخانه اتحادیه پستی آسیا و اقیانوسیه رسید و به طور رسمی در كنگره تصویب شد.
تلاش های دولت یازدهم برای افزایش تعامل با كشورهای جهان در سایه اجرایی شدن برجام زمینه فعالیت بیشتر شركت ملی پست جمهوری اسلامی ایران را در محافل جهانی فراهم كرد.
«حسین مهری» مدیرعامل شركت ملی پست جمهوری اسلامی ایران در همین رابطه پیشتر گفته بود پس از امضای برجام ، مسیرهای بین المللی پست ایران از 58 مسیر با خدمت گرفتن از یك خط هوایی به 103 مسیر با پنج خط هوایی افزایش یافت .
به گفته وی، امروز علاوه بر اینكه ارائه خدمت به مشتریان پست ایران در نقاط مختلف جهان آسان تر شده ، آسیب پذیری و هزینه های پستی نیز كاهش چشمگیری یافته است.
وی گفت : طلب ها و بدهی های بین المللی پست ایران تا پیش از برجام وضعیت این شركت را تا حد بی اعتمادی كامل جهانی پیش برده بود، اما از سال 1394 با امضای برجام همه این مشكلات حل و فصل شده است .

** نصب نرم افزار تجارت الكترونیكی بین المللی در شركت پست ایران
مدیر عامل شركت ملی پست جمهوری اسلامی ایران همچنین به تازگی گفت : در حال حاضر علاوه بر حل تمامی مشكلات ، نرم افزار تجارت الكترونیكی پستی برای ارتباط با 180 كشور دنیا به صورت آزمایشی در شركت پست نصب و راه اندازی شده است.
وی افزود : از یك سال پیش تا كنون شركت پست قراردادهای 2 و سه جانبه زیادی را با كشورهای اتریش ، فرانسه ، تركیه و آذربایجان منعقد كرده است.
مهری یكی دیگر از مزایای برجام را ایجاد مركز مبادله بین المللی پستی (هاب پستی) عنوان كرد و گفت : هاب پستی برای گردآوری خدمات پستی كشورهای منطقه و توزیع آن میان مشتریان است كه با اجرای آن درآمد ارزی فراوانی نصیب كشور شده است.
پست ایران امیدوار است با میزبانی این اجلاس بتواند زمینه لازم را برای توسعه همكاری‌های پستی میان كشورهای عضو و ایجاد فضای هم‌اندیشی و تعامل میان متخصصان پستی در سطح منطقه فراهم كند و نام كشورمان در عرصه پستی بار دیگر خوش بدرخشد.
اندیشه تشكیل این اتحادیه نخستین بار توسط چهاركشور جمهوری خلق چین، كره‏ جنوبی، فیلیپین و تایلند شكل گرفت و تلاش این كشورها به امضا و اجرای قرارداد همكاری پستی و تشكیل نخستین كنگره در سال 1965با حضور چهار كشور موسس انجامید.
در كنگره بعدی كه در شهر كیوتوی ژاپن در سال 1970 برگزار شد، تعداد اعضا به 9 كشور رسید و سپس با عضویت تایوان تعداد اعضای شركت ‏كننده در كنگره ملبورن در سال 1974 به 10 عضو افزایش یافت.
جمهوری اسلامی ایران در كنگره پنجم كه در سال 1985 در كشور تایلند برگزار شد، به‌عنوان ناظر شركت كرد و سرانجام در هفتمین كنگره كه در سنگاپور برگزار شد، به‌ عنوان عضو پذیرفته شد.
اكنون 32 كشور در این اتحادیه عضویت دارند علاوه بر ایران؛ افغانستان، اندونزی، بنگلادش، بوتان، برونئی‌دارالسلام، پاكستان، تایلند، چین، ژاپن، سنگاپور، سری‌لانكا، فیلیپین، كره جنوبی، گینه نو پاپوازی، لائوس، مالزی، مالدیو، نپال، نائورو، نیوزیلند، ویتنام، هندوستان، كامبوج، فیجی، میانمار، جزایر سلیمان، مغولستان، وانوآتو، تونگا و ساموآ اعضای این اتحادیه را تشكیل می دهند.
توسعه سرویس های الكترونیكی، تجارت الكترونیك مرزی و فرامرزی، توسعه سرویس های مالی (IFS,International Financial Services)، توسعه پایدار و دغدغه زیست محیطی و امضای تفاهم نامه با برخی كشورها از جمله كره جنوبی از دستورهای جلسه این كنگره است.
طرح كلان GNAF( سامانه یكپارچه نشانی) برای كشورهای عضو با هدف صدور دانش فنی ایران در این كنگره معرفی و همچنین توسعه همكاری های آموزشی با APPUبا استفاده از ظرفیت های دانشكده پست و مخابرات در این كنگره بررسی خواهد شد.
میزبانی دوازدهمین كنگره پستی آسیا و اقیانوسیه و حضور فعال و نقش‌آفرینی كشورمان در این اتحادیه علاوه بر كسب مزیت‌های پستی، جایگاه و وجهه جمهوری اسلامی ایران را در سطح منطقه آسیا و اقیانوسیه ارتقا خواهد بخشید.
كشورهای تركیه، سوییس و فرانسه به عنوان ناظر در این كنگره حضور دارند.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام**2078**1561** خبرنگار:محمد مهدی بهرامی **انتشار:مژگان توانا