تهران- ايرنا- دبير چهارمين همايش نانوفناوري در كشاورزي گفت: اين همايش با حضور سخنرانان و پژوهشگران برجسته اين حوزه به دنبال ارائه آخرين پژوهش ها و حل چالش هاي قانوني و استانداردسازي فعالان اين حوزه است.

مريم هاشمي دبير چهارمين همايش نانوفناوري در كشاورزي روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار علمي ايرنا اظهار كرد: با گذشت بيش از يك دهه از عمر كميته نانوفناوري وزارت جهاد كشاورزي، اين كميته با توجه به ماموريت هايي كه بر عهده دارد، با رويكردي جديد براي چهارمين دوره اين همايش برنامه ريزي كرده است.
وي افزود: محورهاي همايش بعد از تعيين در كميته فناوري نانو وزارت جهادكشاورزي در شوراي سياستگذاري همايش تصويب شد.

***سخنراني هاي تخصصي و كليدي براي اطلاع از آخرين پژوهش ها و راهكار تجاري سازي نانوفناوري در كشاورزي
عضو هيات علمي پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي ايران ادامه داد: بعد از انتشار فراخوان مقالات پژوهشگران و اساتيد برجسته حوزه توسعه كاربرد فناوري نانو در كشاورزي را شناسايي و براي سخنراني در همايش از آنها دعوت كرديم. در مجموع 60 مقاله از طريق فراخوان و 18 مقاله به صورت مدعو و سفارشي دريافت كرده ايم كه تعدادي به صورت شفاهي و تعدادي نيز به صورت پوستر ارائه مي شوند.
وي اضافه كرد: اين سخنرانان نتيجه آخرين پژوهش هاي خود را در همايش عرضه و فرصتي براي ارائه فعاليت هاي پژوهشي فراهم مي كنند. ضمن اينكه بستر لازم براي اثربخشي بيشتر فناوري نانو در كشاروزي به دست مي آيد.
به گفته هاشمي، اين همايش در بخش ارائه آخرين يافته هاي پژوهشي قصد دارد به اين سوال پاسخ دهد كه چطور پژوهش را به فناوري تبديل كنيم، چه چالش هايي پيش روي توسعه آن وجود دارد و چه سياست هاي دولتي از اين فناوري ها حمايت مي كند و اين بخش سخنراني هاي تخصصي همايش را تشكيل مي دهد.
دبير چهارمين همايش فناوري نانو در كشاورزي با اشاره به اينكه براي توسعه هر فناوري جديد، ضوابط و استانداردهاي توسعه آن مهم است، گفت: اين كه براي رقابت پذيري چه ضرورت هايي لازم است و علاوه بر بازاريابي اقتصادي، بازاريابي اجتماعي نيز چگونه بايد انجام شود، از ديگر پرسش هايي است كه در بخش سخنراني هاي كليدي، به پاسخ دهي به آنها از سوي متخصصان صاحب نام كشور مي پردازيم، متخصصاني كه در مسند سياست گذاري هم هستند.
وي تاكيد كرد: اين افراد عموما در رشته هاي كسب و كار فناوري هاي نوين و صادراتي تخصص دارند.
هاشمي با تاكيد بر اين كه مخاطب همايش بيشتر اساتيد، دانشجويان، پژوهشگران و فعالان عرصه كشاورزي هستند، افزود: همايش كاملا به مباحث استانداردهاي ملي و بين المللي در حوزه محصولات نانويي، ضرورت داشتن آزمايش هاي مرجع، تعيين سرنوشت نانو مواد در محيط زيست مي پردازد.

***ميزگرد فعالان فناوري نانو در كشاورزي و تصميم گيرندگان
وي يادآور شد: در پايان روز اول همايش، ميزگرد تخصصي با حضور شركت هاي دانش بنيان فعال در زمينه فناوري نانو با حضور مديران ارشد ستاد توسعه فناوري نانو معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري و وزارتخانه جهاد كشاوزي برگزار مي كنيم تا در اين ميزگرد چالش هاي توسعه فناوري نانو در حوزه كشاورزي مطرح شود. نتيجه اين ميزگرد براي پيگيري و حل مشكلات شركت هاي دانش بنيان در اختيار كميته فناوري نانو وزارتخانه قرار مي گيرد .
هاشمي تاكيد كرد: در كنار برنامه علمي، نمايشگاه جانبي با حضور شركت هاي موفق در حوزه فناوري نانو و در كنار آنها غرفه هاي ستاد توسعه فناوري نانو برپا مي شود تا مديران ارشد توسعه فناوري نانو و محققان و پژوهشگران اين حوزه با هم ارتباط مستقيم داشته باشند.
اين كارشناس عرصه فناوري نانو در كشاوزي گفت: همايش ضمن ارائه آخرين نتايج تحقيقات و پژوهش هاي داخلي كه قابليت تاثيرگذاري در بخش كشاورزي را داشته باشد، در سخنراني هاي تخصصي چالش ها و در سخنراني هاي كليدي سياست هاي حمايتي كشور در راستاي تجاري سازي فعاليت هاي پژوهشي و فرصت هاي فرامرزي براي حضور در بازارهاي جهاني را بررسي و در كنار ضرورت تدوين استانداردهاي ملي و بين المللي به اين مهم مي پردازد كه فراهم كردن شرايط ارزيابي محصولات توليد شده بر اساس فناوري نانو با رعايت حقوق مصرف كننده چطور ممكن است.
وي در خصوص بازه زماني و سوابق برگزاري همايش فناوري نانو در كشاورزي نيز گفت: كميته فناوري نانو وزارت جهاد كشاورزي سال 83 تاسيس شد و اين همايش طي بيش از يك دهه زمان تاسيس كميته به طور متوسط هر دو سال و نيم يكبار برگزار مي شود.
هاشمي ادامه داد: با توجه به وسعت محورهاي اين حوزه و پيشرفت كشور در حوزه فناوري نانو اميدواريم در آينده بتوانيم همايش هاي تخصصي تر را در بخش هاي مختلف كشاورزي به صورت سالانه برگزار كنيم.
چهارمين دوره همايش نانوفناوري در كشاورزي با شعار چشم‌اندازها و افق‌هاي نوين 13 و 14 تير ماه توسط كميته نانوفناوري وزارت جهاد كشاورزي با حمايت ستاد ويژه توسعه فناوري نانو در موسسه تحقيقات اصلاح و تهيه نهال و بذر برگزار مي‌شود.
علمي**9157
خبرنگار: منصوره شوشتري* انتشار: زهره محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me