به گزارش ایرنا، «مجتبی جوهری» روز دوشنبه در یك نشست خبری برای تشریح برنامه های این فدراسیون در هفته فرهنگ پهلوانی افزود: كشتی پهلوانی و ورزش های زورخانه ای به نام جمهوری اسلامی ایران در سازمان یونسكو به ثبت رسیده، بنابراین اگر كشتی پهلوانی قرار است در سطح جهان ترویج داده شود باید به همراه ورزش های زورخانه ای باشد.
وی با اشاره به اینكه این فدراسیون، مسابقات كشتی پهلوانی برگزار شده از سوی فدراسیون كشتی را قبول ندارد، اظهار داشت: این مسابقات براساس آئین نامه های مصوب این فدراسیون نیست.
جوهری با اشاره به توسعه رشته های ورزشی همچون تكواندو، جودو و كاراته در جهان خاطر نشان كرد: توسعه این رشته ها در جهان به همراه فرهنگ كشورهای ژاپن و كره جنوبی بوده، پس انتظار داریم كشتی پهلوانی و ورزش زورخانه ای به عنوان میراث چندین هزار ساله ایرانی را ما به طور كامل به جهانیان معرفی كنیم.
وی با اشاره به اقدامات فدراسیون كشتی برای توسعه كشتی پهلوانی در سطح جهان، خاطر نشان كرد: اكنون خطر حذف از المپیك، رشته كشتی را تهدید می كند و چنانچه این رشته حذف شود، كشتی پهلوانی نیز با آن حذف خواهد شد. كشتی پهلوانی به تنهایی مدعیان زیادی همچون روسیه، جمهوری آذربایجان و تركیه دارد اما این رشته به همراه ورزش زورخانه ای، ورزش اصیل ایرانی است كه باید تلاش كنیم با نام ایران در دنیا ترویج پیدا كند.
جوهری بیان داشت: متاسفانه در چهارمین دوره بازی های كشورهای اسلامی كه اردیبهشت ماه در باكو پایتخت جمهوری آذربایجان برگزار شد به دلیل اختلاف فدراسیون های بین المللی زورخانه ای و فدراسیون جهانی كشتی پهلوانی، مسابقات كشتی پهلوانی از این بازی ها كنار گذاشته شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از تدوین آئین نامه جدید ورزش های زورخانه ای و كشتی پهلوانی خبر داد و گفت: در برنامه جدید این فدراسیون، استان ها به هفت منطقه در كشور تقسیم بندی شده اند تا توسعه این رشته را در سطح كشور به صورت بهتری انجام دهیم.
رئیس فدراسیون پهلوانی و ورزش های زورخانه ای همچنین در آستانه هفته فرهنگ پهلوانی (15 تا 21 تیر) گفت: براساس مصوبه 621 شورای فرهنگ عمومی كشور، حدود 44 دستگاه و نهاد عضو این شورا هستند كه ریاست آن را وزیر ورزش و جوانان برعهده دارد و برهمین اساس دستورالعمل اجرایی جدیدی تدوین شده كه شرح وظایف همه دستگاه ها را روشن ساخته است.
وی با اشاره به تاثیر بسیار زیاد وزارتخانه های آموزش و پرورش و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در كنار صدا و سیما یادآور شد: در دستورالعمل جدیدی كه تهیه شده، سایر دستگاهها به صورت فعالانه در برنامه های هفته فرهنگ پهلوانی حضور خواهند داشت.
سرپرست دفتر فرهنگی وزارت ورزش و جوانان نیز در این نشست خبری با اشاره به جایگاه پهلوانی در تاریخ و فرهنگ ایران تصریح كرد: هفته آینده در جلسه كمیسیون فرهنگی تربیت بدنی و ورزش كشور به ریاست وزیر ورزش و جوانان، دستورالعمل جدیدی را كه توسط فدراسیون پهلوانی و ورزش های زورخانه ای تهیه شده به تصویب خواهیم رساند تا شرایط كار برای دستگاه های عضو شورا تسهیل و مشاركت حداكثری را در برنامه های فرهنگ پهلوانی داشته باشیم.
«جعفر سطوتی» افزود: وزارت ورزش و جوانان سعی خواهد كرد از لحاظ اعتبارات برای اجرای برنامه های فرهنگ پهلوانی حمایت لازم را داشته باشد چرا كه اعتقاد داریم ورزش پهلوانی از عناصر و مولفه های اصلی هویت ایرانی است.
17 شوال سالروز جنگ خندق و پیروزی مولی متقیان علی (ع) برابر عمرو بن عبدود است كه حضرت علی (ع) در این مبارزه پهلوانی، اخلاق مداری و اخلاص والای خود را به نمایش گذاشت و به همین دلیل این روز در تقویم كشورمان با نام روز فرهنگ پهلوانی نامگذاری شده كه برنامه های متنوعی در طول یك هفته از 15 تا 21 تیر ماه برگزار خواهد شد.
برای آگاهی از آخرین اخبار ورزش ایران و جهان با كانال ورزشی ایرنا در تلگرام irnavarzesh@ همراه شوید.
ورزشی**1067** 1701
خبرنگار: رضا رمضانی* انتشار: حمید قدیمی
تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۳
تهران - ایرنا - رئیس فدراسیون پهلوانی و زورخانه ای تاكید كرد كه همچنان مصمم به بازگشت كشتی پهلوانی به این فدراسیون به عنوان متولی اصلی آن هستیم.