به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، قرارداد توسعه بخش فراساحل فاز 11 پارس جنوبی، عصر امروز - دوشنبه - توسط 'علی كاردر' مدیرعامل شركت ملی نفت ایران، 'پاتریك پویانه' مدیرعامل توتال، 'لو' مدیرعامل شركت ملی نفت چین (اینترنشنال) و 'عزت الله اكبری' مدیرعامل شركت پتروپارس امضا شد.
این قرارداد با حضور بیژن زنگنه وزیر نفت و مسئولان ارشد صنعت نفت كشورمان به امضا رسید.
سفیر فرانسه در تهران نیز از میهمانان آیین امضای قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی میان شركت ملی نفت ایران و كنسرسیوم ایرانی-فرانسوی-چینی است .
ارزش قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی چهار میلیارد و ٨٠٠ میلیون دلار است كه با به ثمر رسیدن آن، روزانه 56 میلیون مترمكعب (معادل 2 میلیارد فوت مكعب) به ظرفیت برداشت ایران از میدان گازی پارس جنوبی مشترك با قطر افزوده میشود.
توافقنامه اصولی توسعه فاز 11 پارس جنوبی در هجدهم آبان پارسال میان شركت ملی نفت ایران و كنسرسیومی متشكل از شركتهای توتال فرانسه، شركت ملی نفت چین (سی.ان.پی سی CNPC) و شركت پترو پارس ایران، با حضور زنگنه ، «علی كاردر» مدیرعامل شركت ملی نفت، «استفان میشل» مدیر توتال در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا و «ژو ژان تینگ» مدیر شركت ملی نفت چین در خاورمیانه، امضا شد.
ویژگی مهم این قرارداد، برنامه ریزی برای ساخت سكوهای تقویت فشار در پارس جنوبی برای نخستین بار در كشور است.
با توجه به افت فشار میدان گازی پارس جنوبی و كاهش تولید، قرار است در توسعه فاز 11 از طریق همكاری با شركت های بین المللی، برای نخستین بار از فناوری های جدید برای افزایش فشار و جلوگیری از افت تولید این میدان استفاده شود.
به گفته مدیران صنعت نفت، قرار است كارشناسان ایرانی پس از بومی شدن دانش ساخت سكوهای تقویت فشار، از این تجربه در سایر فازهای پارس جنوبی استفاده كنند.
فاز 11 میدان گازی مشترك پارس جنوبی دارای 30 حلقه چاه است كه با نصب و راه اندازی 2سكوی تولیدی، روزانه 2 میلیارد فوت مكعب گاز از آن برداشت می شود.
40 ماه پس از امضای قرارداد، تولید گاز آغاز می شود و پس از سه سال، تولید از این میدان، دچار افت فشار می شود كه در آن زمان، سكوهای تقویت فشار، راه اندازی می شود.
سایر فازهای پارس جنوبی در سال های گذشته، تعیین تكلیف شده اند، برخی از فازها به بهره برداری رسیده و سایر فازها در مرحله راه اندازی یا توسعه قرار دارند اما فاز 11 به دلایل مختلف، همواره بلاتكلیف باقی مانده بود.
میدان گازی پارس جنوبی، بزرگ ترین منبع گازی جهان است كه روی خط مرزی مشترك ایران قرار دارد؛ مساحت این میدان 9700 كیلومتر مربع است كه سهم متعلق به ایران 3700 كیلومتر مربع وسعت دارد.
ذخیره گاز این بخش از میدان 14 تریلیون مترمكعب گاز به همراه 18 میلیارد بشكه میعانات گازی است كه هشت درصد كل گاز دنیا و نزدیك به نیمی از ذخایر گاز كشور را شامل می شود.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام**2022*1579* خبرنگار: میثم طاهری *انتشار:مرضیه فاتحی
تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۱
تهران- ایرنا- نخستین قرارداد جدید نفتی در پساتحریم بین شركت ملی نفت و و كنسرسیوم بین المللی به رهبری شركت نفتی توتال فرانسه برای توسعه فاز 11 پارس جنوبی به ارزش 4.8 میلیارد دلار امضا شد.