به گزارش ايرنا مهدي سماواتي دوشنبه در آيين گراميداشت روز دهيار در جمع دهياران شهرستان ملاير اظهار كرد: در طرح بيمه بازنشستگي روستايي افراد بالاي 70 سال با سابقه 10 سال بيمه مي توانند از طرح بيمه بازنشستگي استفاده كنند.
وي ادامه داد: تا سي ام تيرماه امسال افراد فاقد بيمه بالاي 50 سال در روستاها مجاز به ثبت نام در صندوق بيمه روستايي و عشايري هستند كه بايد از اين فرصت هر چه سريعتر استفاده كنند.
وي با اشاره به اجراي طرح ده گردشي در سال جاري براي ثبت نام روستاييان بيان كرد: در اين طرح با كمك دهياران، معتمدان روستاها و شوراهاي اسلامي روستا به صورت خانه به خانه افراد بالاي 50 سال زن و مرد شناسايي و در صندوق بيمه بازنشستگي ثبت نام مي شوند.
سماواتي تاكيد كرد: دهياران در اجراي اين طرح به كارگزاران ما كمك كنند تا بتوانيم با اتمام ثبت نام روستاييان در صندوق بيمه اجتماعي روستايي و عشايري نخستين جشن شكرانه بيمه را در اين شهرستان برگزار كنيم.
وي با بيان اينكه بيمه روستايي و عشايري و صندوق بيمه بازنشستگي به عنوان يه ضرورت در برنامه ششم توسعه ديده شده، افزود: دولت در نظر دارد در آينده نزديك بيمه روستاييان و عشايران به بيمه فراگير تبديل شود.
مدير صندوق بيمه روستاييان و عشاير استان همدان گفت: از سال 93 تاكنون 50 درصد به حقوق مستمري بگيران صندوقهاي بيمه روستايي اضافه شده و در حال حاضر يك هزار و 700 تن در استان همدان از اين صندوق حقوق دريافت مي كنند.
سماواتي استان همدان طي سه سال متوالي در سال 93، 94 و 95 از نظر ميزان جذب بيمه در اين صندوق موفق به كسب رتبه دوم و سوم كشوري شد.
وي با اشاره به اينكه هم اكنون 78 هزار تن در استان همدان زير پوشش بيمه روستايي و عشايري هستند، بيان كرد: 12 هزارو 800 تن در شهرستان ملاير زير پوشش صندوق بيمه روستايي و عشايري هستند كه با توجه به سهميه تكليفي كه براي كارگزاران مشخص كرده ايم، اين رقم بايد به 16 هزار تن برسد.
سماواتي افزود: افراد 18 سال به بالا در روستاها نيز مي توانند خود را بيمه كنند و در هر خانواده بدون ممنوعيت مي تواند نسبت به بيمه خود در اين صندوق اقدام كند.
مدير كل دفتر امور روستايي و شوراهاي استانداري همدان نيز با اشاره نقش موثر دهياران در عمران و آباداني روستاها گفت: دهياراني كه نتوانند مردم روستا را مجاب به همكاري در توسعه و عمران روستاها كنند، به طور قطع نمي توانند سهم عمدهاي از پروژهها داشته باشند.
فريدون عربي به انجام كار علمي در كنار موارد قانوني توسط دهياران و حسابداران در روستاها تاكيد كرد و افزود: دهيار، حسابدار و ناظر فني در روستاها از اين پس به صورت علمي تر انتخاب خواهند شد.
وي بر لزوم توجه دهياران به كارهاي فرهنگي و اجتماعي در روستاها در كنار اقدامات عمراني تاكيد و بيان كرد: با وجود اينكه تاكنون بيش از 500 ميليارد ريال اعتبارات توسط دولت به حساب دهياريهاي كشور واريز شده، اما كار چشمگير و مورد رضايت مردم در روستاها انجام نشده است.
عربي خواستار تعامل بيشتر دهياران با دستگاه هاي اجرايي شهرستان شد و گفت: طي دو ماهه گذشته بيش از 90 ميليارد ريال اعتبار به حساب دهياريهاي استان همدان واريز شده است.
14 تيرماه به نام روز دهياري ها و شهرداري ها نامگذاري شده است.
شهرستان ملاير با 208 روستا، داراي 141 دهياري فعال است و 12 هزارو 800 تن از جمعيت روستايي اين شهرستان زير پوشش صندوق بيمه روستايي و عشايري استان همدان هستند.
اين شهرستان با دارا بودن جمعيتي بالغ بر 300 هزار نفر در 75 كيلومتري شهر همدان واقع شده است.
7528/6993
خبرنگار: معصومه موسوي** انتشار دهنده:اكبر بهاروند
تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۶ - ۲۰:۱۸
ملاير- ايرنا- مدير صندوق بيمه اجتماعي روستاييان، عشاير و كشاورزان استان همدان گفت: امسال يك هزارو 100 تن در استان همدان مشمول طرح بيمه بازنشستگي روستايي مي شوند.