تهران - ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینكه 15اقدام اساسی توسط وزارت ارشاد در حوزه رسانه در دولت یازدهم انجام شده است، به صدور مجوز بیش از 6 هزار و 800 مجوز فعالیت رسانه در این دولت اشاره كرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، سیدرضا صالحی امیری روز سه شنبه با حضور در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده سوال كننده شاهین شهر و میمه با تشكر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و هیات رئیسه و نماینده سوال كننده گفت:‌ وظیفه خود می دانم كه از شهامت و شجاعت مجلس شورای اسلامی در برخورد با حادثه تروریستی در مجلس قدردانی كنم.
وی افزود: نمایش قدرت و واكنش سریع در روز حادثه، بازگشت رئیس مجلس به صحن علنی و ادامه كار مجلس در حین حادثه و بدون وقفه، برای ملت قابل تقدیر بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه پاسخ به نماینده سوال كننده اظهار داشت: در چهار سال گذشته، خوشبختانه كارنامه قابل دفاع و قبولی در حوزه رسانه داریم به طوریكه می توان گفت بهترین دوره بعد از انقلاب در حوزه رسانه در این دولت رقم خورد و بیشترین مجوز فعالیت نشریه در این دوره صادر شده است.

** 15 اقدام اساسی دولت یازدهم در حوزه رسانه
صالحی امیری در ادامه پاسخ به حاجی دلیگانی با اشاره به 15 اقدام اساسی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت یازدهم در حوزه رسانه گفت: بهترین دوره پس از انقلاب اسلامی در زمینه صدور مجوز نشریات، حمایت، پرداخت یارانه، شفاف سازی، كمك و پشتیبانی، آزادی بیان، دفاع و تكریم از اصحاب رسانه در این دولت انجام شده است.

** هیچ نشریه دولتی و عمومی مجوز نمی گیرد
رئیس هیات نظارت بر مطبوعات گفت: با توافق صورت گرفته تمامی اعضا برای هیچ نشریه وابسته به نهادها و مراكز دولتی و یا عمومی مانند شهرداری مجوز فعالیت نشریه صادر نمی شود و از طرفی هم یارانه آنها توسط وزارت ارشاد قطع شده است.

** كاهش زمان صدور مجوزرسانه از 3 سال به كمتر از 6 ماه
عضو كابینه دولت یازدهم در ادامه سخنان خود با اشاره به كاهش زمان انتظار سه ساله متقاضیان دریافت مجوز فعالیت نشریات به كمتر از 6 ماه، گفت:‌ این در حالیست كه با الكترونیكی كردن روند تقاضای مجوز و ثبت‌نام در سامانه ( e- resane) تمامی متقاضیان و ثبت‌نام كنندگان برای درخواست مجوز در جریان آخرین روند پرونده خود به صورت لحظه ای قرار گرفته و روند صدور و زمان آن را دنبال می كنند.
وی تاكید كرد: تاكنون حتی یك مورد تخلف در این خصوص به بنده گزارش نشده است كه اگر می شد یقین بدانید كه كمتر از یك هفته شخصا دستور رسیدگی و پیگیری و اعلان نتیجه را می دادم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین حل شدن بیمه خبرنگاران و روزنامه نگاران حائز شرایط ، ایجاد و تامین امنیت شغلی اصحاب رسانه، الكترونیكی كردن برگزاری انتخابات حوزه رسانه برای اینكه این قشر در اقصی نقاط كشور و فعال كردن خانه های مطبوعات در سراسر كشور را از دیگر اقدامات اساسی وزارت ارشاد در این دولت برشمرد.

** نظام آموزشی خبرنگاران فعال شد
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه از فعال شدن نظام آموزش خبرنگاران و روزنامه نگاران در كشور خبر داد و گفت: ‌تاكنون موفق به برگزاری بیش از 29 دوره آموزشی برای اصحاب رسانه شده ایم كه این روند با جدیت توسط معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه دارد.

** افزایش یارانه مطبوعات تا سقف 100 میلیارد تومان
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین از افزایش یارانه مطبوعات تا سقف 100میلیارد تومان در طول دوره مسئولیت خود در این وزارتخانه خبر داد و گفت: علاوه بر برگزاری دوره های آموزشی خبرنگاری توانسته ایم سایت‌های نشریات و خبرگزاری‌ها را تقویت كنیم.

**ارائه 6هزار مجوز رسانه و افزایش 10 برابری سایت‌های مجوزدار در دولت یازدهم
وی شمار سایت‌های مجوزدار تا پیش از دولت یازدهم را مجموعا 200 و تعداد آنها پس از آغاز به كار دولت یازدهم را بیش از دو هزار سایت ذكر كرد و اظهار داشت: پس از انقلاب اسلامی مجموعا برای 13 هزار نشریه و رسانه مجوز فعالیت صادر شده است كه صدور 6 هزار مجوز آن در دولت تدبیر و امید انجام شده است.
صالحی امیری افزود:‌ از مجموع مجوزهای صادر شده فعالیت نشریات تاكنون كه رقمی حدود 13هزار و 800 مجوز است، حدود شش هزار و 800 مورد آن در این دولت صادر شده كه قابل مقایسه با دوره قبل و مشابه نبوده بلكه رشد چندین برابری را نشان می دهد و این مهم، بیانگر توجه و اهتمام این دولت برای صدور مجوز فعالیت نشریات و كاهش زمان انتظار انهاست.

** قانون مطبوعات دارای ایراد و خلاء بود
وزیر ارشاد با اشاره به اینكه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، طبق قانون در زمان حاضر فقط می‌تواند صلاحیت‌های فردی را بسنجد، تصریح كرد: به خاطر نقص و خلاء قانونی، مشاهده می شود كه دارندگان مدارك لیسانس مامایی، معدن، شیمی و غیره تقاضای نشریه سیاسی كنند از همین رو از سه هزار و 800 مجوز صادره، امتیاز سه هزار مجوز به علت منتشر نشدن، براساس قانون لغو شده است.
وی همچنین به چند برابر شدن سرعت صدور مجوز نشریات در دولت یازدهم اشاره كرد و حوزه مدیریت خود را شایسته تشویق دانست و گفت: عدالت رسانه‌ای در این دولت تقویت شده است.
صالحی امیری اضافه كرد: برای نخستین بار پس از انقلاب اسلامی، نشریات و رسانه های شهرستانی در اولویت و حمایت یارانه‌ای نسبت به نشریات پایتخت قرار گرفته و حمایت و یارانه آنها را تا سه برابر افزایش داده ایم كه این مهم در هیچ دوره ای وجود نداشته است.

** حضور مستمر و دائم در تمام جلسات هیات نظارت بر مطبوعات دارم
رئیس هیات نظارت بر مطبوعات به حضور دائمی و مستمر خود در همه جلسات این هیات اشاره و تاكید كرد: مطبوعات امروز در بهترین وضعیت پس از انقلاب قرار داشته و دارند و از سویی هم علاوه بر حمایت یارانه ای به صورت مستمر مورد تكریم از سوی دولت و وزارتخانه قرار گرفته و خواهند گرفت.

** هیچ‌گونه مرزبندی سیاسی درباره مطبوعات وجود ندارد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاكید براینكه هیچ مرزبندی سیاسی از طرف این وزارتخانه درباره مطبوعات وجود ندارد، تصریح كرد: تمامی نشریات به دور از هر گرایش و وابستگی سیاسی،‌ مجوز دریافت می كنند.
وی تصریح كرد: بر این باوریم كه باید آزادی قلم را پاس داشته شود اما مرزهای قانونی را نیز باید رعایت كرد از همین رو ‌باید پاسخ‌های لازم را قبل از صدور مجوز برای نشریات، از دستگاه‌های سجلی و انتظامی دریافت شود.

** هیچكس در دریافت مجوز نشریه بر دیگری برتری ندارد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینكه در مسیر ارتباطی دائمی با متقاضیان هستیم، تصریح كرد: انچه برای مهم است، نفی تبعیض بوده و هیچكس بر دیگری در دریافت مجوز برتری ندارد.

** شخصا برای یك مورد مجوز نشریه سفارش نكرده ام
صالحی امیری با اشاره به اینكه هیچ فرد متقاضی امروز در سراسر كشور برای دسترسی به سامانه تقاضای مجوز نشریه از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دچار مشكل نبوده و نیست، تصریح كرد: شخصا تا به امروز حتی یك مورد تقاضای صدور مجوز نشریه ای را سفارش نكرده و نخواهم كرد.
** باید به صلاحیت حرفه ای در كنار صلاحیت فردی توجه شود
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: در نشست با اعضای كمیسیون فرهنگی مجلس، آسیب شناسی كرده و خلاء قانون مطبوعات فعلی را یادآور شدم كه نیاز به اصلاح دارد و برای صدور مجوز فعالیت نشریات بر این باوریم علاوه بر توجه به صلاحیت‌های فردی باید به صلاحیت‌های حرفه ای نیز توجه شود.
به گفته صالحی امیری باید بررسی شود كه آیا افراد متقاضی دریافت فعالیت نشریه صلاحیت این كار را دارند یا خیر، كه البته تا پیش از اصلاح قانون، وزارت ارشاد به وظیفه خود به همین صورت ادامه خواهد داد.
رئیس هیات نظارت بر مطبوعات با بیان اینكه با تصویب لایحه جامع نظام رسانه ای مشكلات این حوزه حل خواهد شد، خاطرنشان كرد: آیت الله قمی از دفتر مقام معظم رهبری، سراج از سازمان بازرسی، محمدعلی وكیلی از نمایندگان مجلس، جمشیدی از حوزه علمیه قم و من در جلسات هیات نظام بر مطبوعات شركت می كنیم، با وجود اینكه الزام قانونی برای حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود ندارد ولی بنده همواره در تمامی جلسات حضور مستمر داشته ام.
صالحی امیری درباره مباحث مطرح شده در جلسه روز گذشته این هیات نیز گفت: هیات نظارت، حدود 171 پرونده را بررسی كرد كه به دنبال آن فقط برای 43 رسانه مجوز صادر نشد، زیرا صلاحیت صدور مجوز نداشتند و برای مابقی با توجه به حائز و واجد شرایط بودن مجوز فعالیت صادر شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینكه سرعت صدور مجوزها امروز افزایش یافته است، تاكید كرد: انتظار داریم مورد تشویق قرار بگیریم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دوم و باقی‌مانده زمان پاسخ‌گویی خود به نماینده سوال كننده مجلس شورای اسلامی تاكید كرد: در 5 دقیقه نمی توان همه اقدامات انجام گرفته در مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را بیان كرد.

** انتظار دریافت صدور مجوز نشریه از سال 93غیر واقعی است
وی این ادعا كه از سال 93 تاكنون رسانه‌هایی برای درخواست صدور مجوز در صف انتظار هستند، را غیر واقعی دانست گفت: بعد از ثبت نام، افراد باید در مدت 72 ساعت مدارك خود را تكمیل كرده تا كد رهگیری دریافت كنند از این رو كسانی كه كد رهگیری دریافت كردند كمتر از 6 ماه در نوبت انتظار دریافت مجوز نشریه خواهند بود.
صالحی امیری با بیان اینكه هر روز ثبت نام داریم و جلسات هیات نظارت بر مطبوعات، هر هفته به صورت مستمر برگزار می شود، اظهار داشت: هم اكنون دو هزار نفر ثبت نام كرده اند و در هر جلسه حدود 100پرونده را از نوبت خارج می كنیم.

** بیان تخلفات گذشته نیاز به مثنوی هفتاد من كاغذ دارد
وی در پاسخ به اظهارات نماینده شاهین‌شهر و میمه تصریح كرد: اگر قرار باشد تخلفات گذشته را باز كنم، مثنوی هفتاد من كاغذ خواهد شد، در حالیكه امروز مطبوعات در بهترین وضعیت بعد از انقلاب اسلامی قرار دارند.

** مجلس را مافوق قوا و خود را موظف به پاسخگویی به نمایندگان می دانیم
صالحی امیری ادامه داد: هم آزادی بیان و هم امنیت شغلی مطبوعات، تامین است و ما نیز ضمن اینكه قائل به پاسداشت آزادی بیان هستیم، اما مرزهایی كه قانون تعیین كرده است را باید رعایت كنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان تاكید كرد كه این وزارتخانه خود را موظف به پاسخگویی دانسته و مجلس را مافوق قوا می‌داند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به منظور پاسخگویی به سوال حاجی دلیگانی مبنی براینكه چرا مجوز 600 نشریه واجد شرایط بعد از طی زمان قانونی انتظار، تاكنون صادر نشده و علت تاخیر چه بوده است؟ در مجلس شورای اسلامی حاضر شد.
صالحی امیری، 12 دی ماه 1395 برای پاسخگویی به این سوال در كمیسیون فرهنگی مجلس حضور یافته و توضیحات لازم را ارائه كرده بود.
در جلسه امروز مجلس، حاجی دیلگانی، نماینده سوال كننده پس از سخنان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام كرد كه از پاسخ های وی قانع نشده است.
بنابراین این سوال و پاسخ های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به رای نمایندگان مجلس گذاشته شد و مجلسی ها با 51 رای موافق، 118 رای مخالف و 6 رای ممتنع از مجموعه 205 نماینده حاضر در صحن ضمن وارد نداستن سوال، از پاسخ های وزیر فرهنگ قانع شدند.
فراهنگ** 1355 **1055
خبرنگار: علی اكبر قزوینیان**انتشار:‌ زینب كارگر